24.6 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 20:32

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό

Ο Μάιος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της βδομάδας 10-17 Μαΐου, στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας Mental Fitness Project, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης με επίκεντρο το τρίπτυχο γονείς – αθλητές – προπονητές.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται το 3ο Συνέδριο για τη Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό στην Κύπρο, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στην αίθουσα ΟΠΑΠ “Ευ Αγωνίζεσθαι” στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Οι πυλώνες του Συνεδρίου αφορούν στον καθοριστικό ρόλο των προπονητών και των γονιών όπως και στην υγιή ψυχική ανάπτυξη των νέων αθλητών/τριών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Μέσω δραματοποίησης πραγματικών γεγονότων και διαλόγων στο τρίπτυχο γονείς-αθλητές-προπονητές, θα αναδειχθούν οι κακές πρακτικές για τις συμπεριφορές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αγώνες. Αυτές θα αποτελέσουν αφορμή για τις δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο του αθλητισμού, με στόχο να αναδυθούν οι καλές πρακτικές, η εφαρμογή των οποίων απογειώνει τις σχέσεις των τριών μερών με τεράστια και μακροχρόνια οφέλη για τους αθλητές του μέλλοντος, αλλά κυρίως για υγιή μέλη της κοινωνίας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και η όλη πρωτοβουλία στηρίζεται θεσμικά από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Υπουργείο Υγείας.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε προπονητές και προπονήτριες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων όπως και τους γονείς τους, αθλητικές ομάδες, ομοσπονδίες, θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γυμναστές, καθηγητές φυσικής αγωγής και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν και μπορείτε να εγγραφείτε εδώ

Επιπλέον δράσεις     

Στο πλαίσιο της βδομάδας ευαισθητοποίησης από τις 10 έως τις 17/5, πραγματοποιούνται ακόμη οι εξής δράσεις:

  1. Διαγωνισμός Αφίσας

Σε συνεργασία με τα Σχολεία  Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης,  Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και με τα Ιδιωτικά Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης προκηρύχθηκε διαγωνισμός Αφίσας για μαθητές/μαθήτριες, με θέμα «Η Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό». Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές/μαθήτριες να ευαισθητοποιηθούν με στόχο την κατάρριψη των μύθων και του στίγματος που περιβάλλουν τα προβλήματα ψυχικής υγείας, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την ψυχική ενδυνάμωση.

Η αφίσα που θα λάβει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό, θα αξιοποιηθεί στην επόμενη εκστρατεία ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία στον Αθλητισμό, ενώ θα λάβει χρηματικό ποσό αξίας 200 ευρώ. Παράλληλα, οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν δώρα.

  1. Μεταφέροντας το μήνυμα I’m a NOT robot! I’ m a super child!

Ενώνουμε δυνάμεις με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για να αναδείξουμε τη σημασία της ψυχικής υγείας στον αθλητισμό με το σύνθημα I’ m a NOT robot! I’ m a super child!

Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρουν οι πρωταγωνιστές των κυπριακών ομάδων την τελευταία αγωνιστική του Κυπριακού Πρωταθλήματος σε όλο το φίλαθλο κοινό.

Το μήνυμα I’ m a NOT robot! I’ m a super child! Θα μεταφερθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο Κλειστό Γήπεδο Ελευθερία σε συνεργασία με το Cyprus 3×3 Basketball Tournament, την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού και τον ΟΠΑΠ Κύπρου, κατά τη διάρκεια των τελικών αγώνων του 3×3.

Στόχος η ψυχική ενδυνάμωση ώστε τα παιδιά, η νέα γενιά των αθλητών, να εφοδιαστεί με τα κατάλληλα εργαλεία που θα διασφαλίσουν τη σωματική και την ψυχική τους ανάπτυξη.

Επικοινωνία: www.gdasports.com, [email protected], 96797111

Πληροφορίες Συνεδρίου

Διοργανωτής: GDA Sports

Θεσμικοί Υποστηρικτές: Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Υπουργείο Υγείας

Με τη στήριξη: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο

Υπό την Αιγίδα: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Σε συνεργασία: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων,

Υποστηρικτές: Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών,

Communication Partner: DELEMA McCANN Cyprus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!