27.1 C
Nicosia
Κυριακή 16 Ιούνιος 2024 | 9:57

Δωρεάν Εκδρομή στις Κοινότητες ΑΚΑΜΑ κάθε Σάββατο 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση της υπαίθρου της επαρχίας, αλλά και ως μέτρο στήριξης των κοινοτήτων ΑΚΑΜΑ, με βάση και τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προ μερικών μηνών, προωθεί αυτήν την περίοδο, σε πιλοτική εφαρμογή, δωρεάν εκδρομή στις κοινότητες ΑΚΑΜΑ, για γνωστοποίηση σημείων ενδιαφέροντος και αύξηση της επισκεψιμότητας.

Η εκδρομή θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο 2024. 

Τι περιλαμβάνει;

Η περιήγηση ξεκινά η ώρα 9:15 π.μ. από τις στάσεις λεωφορείων στο Αρχαιολογικό πάρκο Κ. Πάφου και εκτελείται με λεωφορείο. Διασχίζει κατά μήκος την παραλιακή περιοχή και μέσα από το δάσος της Πέγειας, καταφθάνει στον πρώτο σταθμό, στην κοινότητα Π. Αρόδων.

Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα. Οι επισκέπτες εκεί μπορούν να εξερευνήσουν εκθέματα που αναδεικνύουν τη γεωλογική ιστορία και τα παλαιοντολογικά ευρήματα της χερσονήσου του Ακάμα.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται γρήγορη στάση στην πλατεία του χωριού Αρόδες για ένα διάλειμμα για καφέ ή αναψυκτικό. (Ροφήματα ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην εκδρομή)

Επόμενος σταθμός, η κοινότητα Ίνειας και επίσκεψη στο Μουσείο Χελώνας. Οι επισκέπτες μπορούν να διεισδύσουν στον κόσμο των θαλάσσιων χελωνών και να μάθουν για τη βιολογία, τη συμπεριφορά και τις προσπάθειες διατήρησής τους.

Στη συνέχεια, επίσκεψη στο χωριό Δρούσια και στο Κέντρο Πληροφόρησης Αγροτικής Ζωής και Παραδόσεων του Ακάμα. Ευκαιρία οι συμμετέχοντες να εξερευνήσουν το Μουσείο και να παρακολουθήσουν τους ντόπιους να δημιουργούν πολιτισμό. Προσφέρονται  εργαστήρια / ζωντανή αναπαράσταση τοπικών τεχνών και χειροτεχνιών.

Κατά το μεσημέρι μετάβαση στο γειτονικό χωριό Κάθηκας για επίσκεψη στο Περιφερειακό Κέντρο Επισκεπτών Πτηνοπανίδας και Χλωρίδας του Ακάμα. Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ποικιλία πτηνών και φυτών που βρίσκονται στη χερσόνησο του Ακάμα, μέσω διαδραστικών εφαρμογών, φωτογραφιών και βίντεο.

Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, καφέ ή βόλτα. (Το γεύμα ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην εκδρομή).

15:30 Αναχώρηση για Πάφο με αναμενόμενη άφιξη η ώρα 16:15 στον χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Κάτω Πάφου. Η εκδρομή τελειώνει εδώ.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στα μέτρα στήριξης των κοινοτήτων Ακάμα, τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στηρίζεται οικονομικά από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Για πληροφορίες, πλήρες πρόγραμμα  και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σαρώσουν το πιο κάτω QR code.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στα «Γενέθλια του Βασιλιά» η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο

Στο «Trooping the Colour», δηλαδή την ετήσια εκδήλωση για τα ‘γενέθλια’ της βρετανικής μοναρχίας, θα παραστεί η Κέιτ Μίντελτον το Σάββατο, στην πρώτη δημόσια...

Θυγατρική στην Κύπρο από την Trastor ΑΕΕΑΠ

Την επέκταση της στην Κύπρο προετοιμάζει η Trastor ΑΕΕΑΠ με την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας υπό την ονομασία Trastor Συμμετοχών και με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο,...

Αθήνα: Πτώση άνδρα στις γραμμές του μετρό – Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος

Άνδρας έπεσε στις γραμμές του μετρό στο σταθμό Αγίου Δημητρίου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού. Ο...

Πάφος: Καταβολή αποζημιώσεων στις κοινότητες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές – Τις επισκέφθηκε ο Πρόεδρος

Τις κοινότητες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου επισκέπτεται το  πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδούλιδης. Με βάση το πρόγραμμά του Προέδρου Χριστοδουλίδη που...

Κράτηση 8 ημερών στον 48χρονο ύποπτο για τον φόνο στην Πάφο

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο  Πάφου εναντίον του  48χρονου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή σχετικά με την υπόθεση φόνου 41χρονης...

ΑΗΚ: Να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στη χρήση ηλεκτρισμού

Λόγω των τελευταίων δυσάρεστων περιστατικών όπου έχουν χάσει τη ζωή τους συμπολίτες μας λόγω ηλεκτροπληξίας, η ΑΗΚ τονίζει προς όλους τους καταναλωτές την αναγκαιότητα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!