Με νέες αναρτήσεις στο Instagram επανήλθε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση φερόμενης χειραγώγησης αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ, στρέφοντας αυτή τη φορά την προσοχή στους διαιτητές και στις συνθήκες υπό τις οποίες ασκούν τα καθήκοντά τους.
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι οι νέοι διαιτητές θα μπορούν πλέον να εργάζονται χωρίς φόβο και παρεμβάσεις, ενώ σε άλλη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε χρηματικό ποσό που, όπως έγραψε, βρέθηκε σε κατοικία διαιτητή.
«Θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους άφοβα»
Στη νεότερη τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε:
«Το ελληνικό μπάσκετ έχει πολλούς νέους διαιτητές οι οποίοι, απελευθερωμένοι πια από τον φόβο του θεσμού, θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους άφοβα και χωρίς παρεμβάσεις».

Σε ξεχωριστό story, έθεσε ζήτημα παρουσίας συγκεκριμένου διαιτητή σε τελικούς, επικαλούμενος τόσο την ηλικία του όσο και το ποσό που, κατά την ανάρτησή του, εντοπίστηκε στο σπίτι του:
«820.000€ σε σπίτι ενός διαιτητή που έπρεπε να έχει σταματήσει λόγω ηλικίας από το 24’, ο οποίος τυγχάνει να ήταν παρών σχεδόν σε όλους τους τελικούς!»
Και πρόσθεσε: «Του 24… Του 25… του 26».
«Δικαίωση, ανακούφιση» αλλά και οργή
Είχε προηγηθεί εκτενής δήλωσή του, στην οποία περιέγραφε ανάμεικτα συναισθήματα για τις εξελίξεις: «Δικαίωση, ανακούφιση, αισιοδοξία, χαρά», αλλά και οργή για όσα υποστήριξε ότι έχει υποστεί τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, απαγορεύσεις εισόδου στα γήπεδα, μηνύσεις και καταγγελίες, συνδέοντάς τα με τη δημόσια αντιπαράθεσή του με πρόσωπα και θεσμούς του ελληνικού μπάσκετ.
Στάθηκε ειδικότερα στις δικαστικές διαφορές του με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, αναφέροντας ότι μόλις του είχε επιδοθεί κλήση για νέα μήνυση, ενώ επικαλέστηκε και αθωωτική απόφαση για προηγούμενη υπόθεση που αφορούσε αναρτήσεις του κατά της ΕΟΚ και της ΚΕΔ.
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι είχε δεχθεί στοχευμένες επιθέσεις και δημοσιεύματα εις βάρος του. «Εξάντληση, απογοήτευση, αλλά όχι παραίτηση», ήταν η χαρακτηριστική διατύπωσή του.

«Περιμένω την ανατροπή της ντροπής»
Στην ίδια δήλωση, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε λογοδοσία και παρεμβάσεις από τους αρμοδίους, υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθεί τόσο τις πρώτες αντιδράσεις όσο και την απουσία τους.
«Οι φωνές πλέον μετουσιώθηκαν σε πράξεις, οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν», ανέφερε, εκφράζοντας την προσδοκία για «την ανατροπή της ντροπής».
Έκλεισε τη δήλωσή του με ευθεία αιχμή προς όσους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση στο άθλημα:
«Πιστέψατε ότι θα με εξαντλήσετε. Θεωρήσατε ότι θα παίζατε με το ελληνικό μπάσκετ, τον ιδρώτα των αθλητών μας, τις αντοχές των φιλάθλων μας. Και χάσατε».


