25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 15:45

Πού μπορεί να φτάσει το Bitcoin; Οι προσδοκίες των επενδυτών και οι φόβοι για διόρθωση

Το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στα 64.650 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ, μετά από ένα νέο ρεκόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα έφτασε στο υψηλό των σχεδόν 67.000 δολαρίων την Τετάρτη, μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του πρώτου αμερικανικού αμοιβαίου κεφαλαίου συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin — το δεύτερο πιο επιτυχημένο ντεμπούτο στο ETF στην ιστορία. Το κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί περίπου κατά 120% το 2021 – και για μερικούς οπαδούς του, 100.000 δολάρια είναι και πάλι στο προσκήνιο.

Όσο διαβόητο ήταν το Bitcoin για τις απότομες μεταβολές των τιμών του και τις έντονες διακυμάνσεις, η ικανότητα του κρυπτονομίσματος όχι μόνο να ανακάμψει αλλά να φτάσει σε νέα υψηλά όλων των εποχών έχει μπερδέψει τους σκεπτικιστές και έχει ενισχύσει τους οπαδούς του.

Το Bitcoin εισήλθε στο 2020 έχοντας αποτελέσει το περιουσιακό στοιχείο με τις κορυφαίες επιδόσεις της προηγούμενης δεκαετίας. Κέρδισε πάνω από 300% πέρυσι και ήταν σε τροχιά στις αρχές του τρέχοντος έτους, επίσης, πριν υποχωρήσει το καλοκαίρι. Το Bitcoin πραγματοποίησε μια αναζωπύρωση, καθώς οι επενδυτές πέρασαν τις διάφορες απαγορεύσεις και καταστολές εκτός Κίνας και έγιναν πιο αισιόδοξοι ότι οποιοδήποτε ρυθμιστικό καθεστώς των ΗΠΑ δεν θα έπνιγε την αγορά. Η χρήση του ως αντισταθμιστής του πληθωρισμού από ορισμένους επενδυτές έπαιξε επίσης ρόλο καθώς οι τιμές καταναλωτή παγκοσμίως αυξήθηκαν.

Ο ενθουσιασμός έχει αυξηθεί σε ορισμένες γωνιές της Wall Street: η Bank of New York Mellon, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley είναι μεταξύ των εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση. Η Dawn Fitzpatrick, επικεφαλής επενδύσεων της Soros Fund Management, δήλωσε ότι η εταιρεία της κατέχει κάποια νομίσματα και ότι το κρυπτονόμισμα «έχει γίνει συνηθισμένο».

“Υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που λειτούργησαν εξαιρετικά”, δήλωσε ο Blankfein σε μια συνέντευξη στο Bloomberg “Front Row”, προσθέτοντας ότι είναι ανοιχτός σε κρυπτογράφηση. «Το να βγαίνεις και να λες ότι μια αγορά που ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα αντίθετα ρυθμιστικά, που πολλοί άνθρωποι πραγματικά δεν τους αρέσουν και θα τους άρεσε να βλέπουν συντριμμένη, κατά κάποιο τρόπο είναι – κάθε μέρα, δεν Δεν μοιάζει να ανθίζει, αλλά καμία μέρα δεν φαινόταν πρόσφατα ότι πεθαίνει ».

Βάσει των μέσων επιτοκίων απόδοσης τα τελευταία τρία χρόνια για μια ποικιλία assets, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων μετοχών Faang, όπως η Facebook και η Apple, καθώς και η τιμή του χρυσού, οι ερευνητές στην πλατφόρμα Forex Suggest ισχυρίζονται ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία μέχρι τις αρχές του 2024. Αυτό βασίζεται στον μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 103,5%, ανέφεραν σε έκθεση.

Το πού θα φτάσει το Bitcoin εξαρτάται από το πόση υποστήριξη μπορεί να βρει πάνω από 65.000 δολάρια, δήλωσε η Leah Wald, διευθύνουσα σύμβουλος της Valkyrie Investments, η οποία είναι μεταξύ των επιχειρήσεων εκτός από τις ProShares που έχουν καταθέσει στην SEC για την έκδοση μελλοντικών ETF Bitcoin. Στο παρελθόν, το νόμισμα είχε την τάση να πουλά μετά από νέα υψηλά επίπεδα καθώς οι έμποροι είχαν κέρδη. Εάν μπορεί να κρατήσει πάνω από αυτό το επίπεδο, τότε όλα τα σημάδια δείχνουν πως μπορεί να πάει ψηλότερα.

«Εάν συνεχιστεί η ανοδική πορεία, δεν είναι έξω από τη σφαίρα της πιθανότητας να φτάσει τα 80.000 δολάρια», είπε. «Νομίζω ότι τα 100.000 δολάρια φέτος είναι λίγο αισιόδοξα, αλλά όλα είναι πιθανά και δεν θα με εξέπληξε αν με κάποιο τρόπο είχε ώθηση τόσο ψηλά».

Ακόμα, αν η ιστορία μπορεί να αποτελέσει οδηγό, απαιτείται κάποια προσοχή. Το Bitcoin θα μπορούσε να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Το νόμισμα καταποντίστηκε μετά από σημαντικές στιγμές του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC στο CME τον Δεκέμβριο του 2017 και της εισαγωγής της Coinbase Global Inc. στον Nasdaq τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Αυτή τη φορά, οποιαδήποτε πιθανή απογοήτευση σχετικά με το ETF που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετά την αρχική αύξηση θα μπορούσε να προκαλέσει διόρθωση.

naftemporiki.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896 – Ο άθλος του Σπύρου Λούης

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ,...

Ερντογάν: Στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας...

Τατζικιστάν: 9 συλλήψεις για εμπλοκή με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Τέσσερις ένοπλοι, που θεωρούνται ύποπτοι για τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Συνελήφθησαν μαζί με επτά ακόμα ,...

Ν. Αφρική: Τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα με 45 νεκρούς – Ένα κορίτσι 8 ετών επέζησε

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Ν. Αφρική, με 45 νεκρούς και μόλις μία επιζήσασα, ένα κοριτσάκι 8 ετών. Λεωφορείο με προσκυνητές του Πάσχα, σύμφωνα με...

Τουσκ: Η Ευρώπη απειλείται πραγματικά με πόλεμο – Και είναι ανέτοιμη

Επιμένει ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τασκ, ότι η Ευρώπη έχει εισέλθει σε «προ- πολεμική περίοδο» και προειδοποιεί πως εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τη...

Αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν παρεμβολές σήματος GPS – «Δείχνουν» τη Ρωσία

Αεροπλάνα που πετούν πάνω από την περιοχή της Βαλτικής αναφέρουν έναν αυξανόμενο αριθμό ψεύτικων σημάτων GPS με την Ρωσία να θεωρείται ο πιθανότερος ένοχος. Τα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!