21 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 10:55

Λευκός Οίκος: Προς 25% ο φορολογικός συντελεστής των εταιρειών

Ο Αμερικνός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή των ΗΠΑ στο 28% από 21% ως τον κύριο τρόπο χρηματοδότησης του σχεδίου των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις υποδομές, αλλά λίγοι άνθρωποι στην Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών του Λευκού Οίκου, πιστεύουν πραγματικά ότι το ποσοστό θα καταλήξει εκεί.

Ο κ. Μπάιντεν κατέστησε σαφές την Τετάρτη ότι είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς, αφού ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν θα ήταν διατεθειμένος να συμφωνήσει για φορολογικό συντελεστή κάτω του 28%.

«Είμαι πρόθυμος να το ακούσω, είμαι ανοιχτός σε αυτό», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Το Reuters πήρε συνέντευξη από περισσότερους από δώδεκα αξιωματούχους εταιρειών και Λευκών Οίκων που συμμετείχαν στην ώθηση του σχεδίου για τις υποδομές. Οι περισσότεροι αναμένουν ότι ο Λευκός Οίκος και οι επιχειρηματικές ομάδες θα συμβιβαστούν με συντελεστή φόρου εταιρειών 25% – ένα επίπεδο που δεν θα είχε επιλέξει καμία πλευρά, αλλά και οι δύο θα μπορούσαν να ζήσουν με αυτό.

«Δεν μας αρέσει, αλλά περιμένουμε να είμαστε στο 25%», δήλωσε ένας λομπίστας σε μια κορυφαία εταιρεία ενέργειας των ΗΠΑ, ζητώντας την ανωνυμία. «Αν ναι, θα το θεωρήσουμε νίκη»

Ο φορολογικός συντελεστής των ΗΠΑ μειώθηκε στο 21% από 35% μετά την μείωση του φόρου του 2017 από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πληρώνουν πολύ λιγότερα. Η αύξηση του ποσού που καταβάλλουν οι εταιρείες στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό άνω των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί σημαντικό μέρος του σχεδίου του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αναδιαρθρώσει την οικονομία των ΗΠΑ με στόχο τη μείωση της ανισότητας και την προσπάθεια να ανταγωνιστεί την ολοένα αυξανόμενη ανάπτυξη της Κίνας.

Οι πολυεθνικές εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Google, Facebook και Merck & Co της Alphabet, είναι μεταξύ πολλών που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τους φόρους, δήλωσαν στο Reuters ειδικοί επί του θέματος.

Η Amazon υποστηρίζει την αύξηση του φορολογικού συντελεστή εδώ ως μέρος μιας αναθεώρησης των υποδομών, δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου λιανοπωλητή των ΗΠΑ, την Τρίτη. Ο κ. Μπάιντεν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Amazon ήταν μία από τις 91 εταιρείες του Fortune 500 που «χρησιμοποιούν διάφορα νομικά κενά όπου δεν πληρώνουν ούτε μια πένα σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος», σε αντίθεση με τις οικογένειες μεσαίας τάξης που πληρώνουν φορολογικούς συντελεστές άνω του 20%.

Το πακέτο υποδομών και επενδύσεων του κ. Μπάιντεν περιλαμβάνει δρόμους και γέφυρες και χρηματοδότηση για προσιτή στέγαση και εργαζόμενους φροντίδας ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων.

Εκτός από την αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, ο Λευκός Οίκος πιέζει για έναν ελάχιστο αμερικανικό και παγκόσμιο φόρο για τις εταιρείες και αυξάνει την επιβολή της φορολογικής νομοθεσίας, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr,Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υποβάλλονται την Πέμπτη από τις 8:30 π.μ. - 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς, οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους...

Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών για πυροτεχνήματα η Μαρία Παναγιώτου

Την άμεση ανάκληση όλων των αδειών που δόθηκαν για πυροτεχνήματα ζήτησε η Υπυοργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου. Σε δηλώσεις στον Άλφα, και στον απόηχο της μεγάλης...

Βενεζουέλα: Κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ σε φυλακή για να αποδράσουν αλλά έπεσαν σε αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο και όμως συνέβη! Η πιο αποτυχημένη απόδραση στην ιστορία έγινε στη Βενεζουέλα όταν κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ, πέρασαν τους τοίχους της φυλακής και έπεσαν πάνω σε μια...

Μελέτη: Ανεπαρκής γνώση του μύθου της Θεάς Αφροδίτης

Μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, μέρος της πρώτης φάσης της μελέτης για...

Χάος σε πτήση: Κόπηκε το ρεύμα κατά την απογείωση και οι επιβάτες άρχισαν να κλαίνε

Χάος σε πτήση της AirAsia κατά τη διάρκεια απογείωσης από το αεροδρόμιο της Αυστραλίας. Το αεροπλάνο έχασε την ισχύ του πριν προλάβει να πετάξει, με τους...

Ποδόσφαιρο: Κρίσιμες μάχες για την 9η αγωνιστική των playoffs

Κρίσιμες μάχες για την ανάδειξη του πρωταθλητή περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική της φάσης των playoffs στην προτελευταία στροφή πριν το τέλος του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!