22.8 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 13:32

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Κίνας στο 2,7%

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε την Τρίτη τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Κίνας για το τρέχον έτος, καθώς η πανδημία και οι αδυναμίες στον τομέα των ακινήτων έπληξαν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή της, η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της κινέζικης οικονομίας στο 2,7%, από 4,3%, που ανέμενε τον περασμένο Ιούνιο. Επίσης υποβάθμισε την πρόβλεψή της για το επόμενο έτος από 8,1%, σε 4,3%.

Και οι δύο προβλέψεις είναι πολύ χαμηλότερες από τον στόχο αύξησης του ΑΕΠ που έθεσε το Πεκίνο, γύρω στο 5,5% για το έτος, αριθμός που πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι είναι πλέον ανέφικτος.

«Η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα συνεχίζει να ακολουθεί τα σκαμπανεβάσματα της πανδημίας», αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ προβλέπεται να φτάσει το 2,7% φέτος, πριν ανακάμψει στο 4,3% το 2023, εν μέσω επαναλειτουργίας της οικονομίας».

Μετά από χρόνια καραντίνας, μαζικών τεστ κορωνοϊού και ταξιδιωτικών περιορισμών, η Κίνα εγκατέλειψε αιφνιδίως αυτόν τον μήνα την πολιτική της για μηδέν κρούσματα Covid – 19.

Ωστόσο, η αναστάτωση στις επιχειρήσεις συνεχίστηκε καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ.

Οι υγειονομικές αρχές παραδέχθηκαν ότι τα επίσημα στοιχεία δεν καταγράφουν πλέον την πλήρη εικόνα των εγχώριων λοιμώξεων τώρα που οι απαιτήσεις μαζικών τέστ έχουν μειωθεί.

«Η συνεχής προσαρμογή της πολιτικής της Κίνας για τον Covid-19 θα είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τον μετριασμό των κινδύνων για τη δημόσια υγεία όσο και για την ελαχιστοποίηση περαιτέρω οικονομικής αναστάτωσης», δήλωσε η Μάρα Γουόργουικ, Διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κίνα, τη Μογγολία και την Κορέα.

Την περασμένη εβδομάδα το ΔΝΤ προειδοποίησε επίσης ότι πιθανότατα θα υποβαθμίσει ξανά τις προβλέψεις του για την Κίνα, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ιορδανική αποστολή για ενίσχυση μέσων πυρόσβεσης

Το πλήρωμα της ιορδανικής αποστολής που έφθασε στην Κύπρο προς ενίσχυση των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αεροπυρόσβεση υποδέχεται σήμερα στις 10:45 το...

Μεγαλύτερη συνεργασία των Ισλαμικών κρατών με το ψευδοκράτος ζήτησε ο Τατάρ

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ απευθύνθηκε στη 15η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) που πραγματοποιείται στη Μπανζούλ της...

Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα

Μειωμένη κατά 50% περίπου ήταν η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτο Θρασυβούλου. Σε δηλώσεις...

Την Τρίτη ο A’ ημιτελικός της Eurovision με την Κύπρο να εμφανίζεται πρώτη

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας με τον πρώτο ημιτελικό να διεξάγεται την Τρίτη, 7 Μαϊου, στο Μalmö Arena....

Ισραήλ: Άρχισε η απομάκρυνση 100.000 Παλαιστινίων από τη Ράφα – Αναπόφευκτη η επίθεση από Ισραήλ

«Ξεκινήσαμε επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας για την προσωρινή απομάκρυνση των ανθρώπων που διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ράφα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ...

Λεμεσός: 30χρονος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα

Τριαντάχρονος από τη Λεμεσό, ο Ευτύχιος Χαρίτου, έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού –...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!