19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:38

Γέλεν: Νέα έκκληση για ρυθμιστικό πλαίσιο στα stablecoins μετά τη βουτιά του TerraUSD

Η διολίσθηση αυτή την εβδομάδα της τιμής του αμφιλεγόμενου μεν, σημαντικού δε stablecoin ΤerraUSD, που υποτίθεται ότι ήταν συνδεδεμένο με το δολάριο οδήγησε την Υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν την Τρίτη να επαναλάβει τις εκκλήσεις προς το Κογκρέσο να εγκρίνει τη ρύθμιση των λεγόμενων stablecoins.

Το TerraUSD, το τέταρτο μεγαλύτερο stablecoin και το 10ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αξία αγοράς σύμφωνα με το CoinMarketCap, είδε την τιμή του να πέφτει έως και 69 σεντς τη Δευτέρα. Όπως και άλλα σταθερά νομίσματα, το TerraUSD προορίζεται να είναι ένα είδος καταφυγίου για επενδυτές κρυπτονομισμάτων, με την τιμή του να παραμένει σταθερή στο 1δολάριο.

«Νομίζω ότι αυτό απλώς δείχνει ότι πρόκειται για ένα ταχέως αναπτυσσόμενο προϊόν και ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», είπε η κ. Γέλεν σε ακρόαση την Τρίτη ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, σημειώνοντας την αναφορά της Wall Street Journal για το TerraUSD. «Χρειαζόμαστε πραγματικά ένα συνεπές ομοσπονδιακό πλαίσιο».

Μια επιτροπή ρυθμιστικών αρχών υπό την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών συνέστησε πέρυσι στο Κογκρέσο να συντάξει νομοθεσία που θα ρυθμίζει τους εκδότες stablecoin παρόμοια με τις τράπεζες. Οι ισχύοντες νόμοι δεν παρέχουν ολοκληρωμένα πρότυπα για τα νέα περιουσιακά στοιχεία, είπε η Τζάνετ Γέλεν την Τρίτη.

Το TerraUSD είναι σημαντικό και για τους επενδυτές και του Bitcoin, καθώς ο οργανισμός Luna Foundation Guardian, που στηρίζει το project Τerra, έχει στην κατοχή του Bitcoin δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα μπορούσε να ξεπουλήσει ανά πάσα στιγμή, αν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ο δημιουργός του Terra, Do Kwon, έχει επίσης αγοράσει Bitcoin αξίας 3,5 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!