32.8 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 14:09

Λευκός Οίκος: Προς 25% ο φορολογικός συντελεστής των εταιρειών

Ο Αμερικνός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή των ΗΠΑ στο 28% από 21% ως τον κύριο τρόπο χρηματοδότησης του σχεδίου των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις υποδομές, αλλά λίγοι άνθρωποι στην Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών του Λευκού Οίκου, πιστεύουν πραγματικά ότι το ποσοστό θα καταλήξει εκεί.

Ο κ. Μπάιντεν κατέστησε σαφές την Τετάρτη ότι είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς, αφού ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν θα ήταν διατεθειμένος να συμφωνήσει για φορολογικό συντελεστή κάτω του 28%.

«Είμαι πρόθυμος να το ακούσω, είμαι ανοιχτός σε αυτό», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Το Reuters πήρε συνέντευξη από περισσότερους από δώδεκα αξιωματούχους εταιρειών και Λευκών Οίκων που συμμετείχαν στην ώθηση του σχεδίου για τις υποδομές. Οι περισσότεροι αναμένουν ότι ο Λευκός Οίκος και οι επιχειρηματικές ομάδες θα συμβιβαστούν με συντελεστή φόρου εταιρειών 25% – ένα επίπεδο που δεν θα είχε επιλέξει καμία πλευρά, αλλά και οι δύο θα μπορούσαν να ζήσουν με αυτό.

«Δεν μας αρέσει, αλλά περιμένουμε να είμαστε στο 25%», δήλωσε ένας λομπίστας σε μια κορυφαία εταιρεία ενέργειας των ΗΠΑ, ζητώντας την ανωνυμία. «Αν ναι, θα το θεωρήσουμε νίκη»

Ο φορολογικός συντελεστής των ΗΠΑ μειώθηκε στο 21% από 35% μετά την μείωση του φόρου του 2017 από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πληρώνουν πολύ λιγότερα. Η αύξηση του ποσού που καταβάλλουν οι εταιρείες στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό άνω των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί σημαντικό μέρος του σχεδίου του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αναδιαρθρώσει την οικονομία των ΗΠΑ με στόχο τη μείωση της ανισότητας και την προσπάθεια να ανταγωνιστεί την ολοένα αυξανόμενη ανάπτυξη της Κίνας.

Οι πολυεθνικές εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Google, Facebook και Merck & Co της Alphabet, είναι μεταξύ πολλών που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τους φόρους, δήλωσαν στο Reuters ειδικοί επί του θέματος.

Η Amazon υποστηρίζει την αύξηση του φορολογικού συντελεστή εδώ ως μέρος μιας αναθεώρησης των υποδομών, δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος, διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου λιανοπωλητή των ΗΠΑ, την Τρίτη. Ο κ. Μπάιντεν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Amazon ήταν μία από τις 91 εταιρείες του Fortune 500 που «χρησιμοποιούν διάφορα νομικά κενά όπου δεν πληρώνουν ούτε μια πένα σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος», σε αντίθεση με τις οικογένειες μεσαίας τάξης που πληρώνουν φορολογικούς συντελεστές άνω του 20%.

Το πακέτο υποδομών και επενδύσεων του κ. Μπάιντεν περιλαμβάνει δρόμους και γέφυρες και χρηματοδότηση για προσιτή στέγαση και εργαζόμενους φροντίδας ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων.

Εκτός από την αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, ο Λευκός Οίκος πιέζει για έναν ελάχιστο αμερικανικό και παγκόσμιο φόρο για τις εταιρείες και αυξάνει την επιβολή της φορολογικής νομοθεσίας, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr,Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΗΠΑ: 18 πρόσωπα κατηγορούνται για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020

Κατηγορίες εναντίον 18 προσώπων για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Αριζόνα. Μεταξύ...

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του εμβληματικού Moulin Rouge τη νύχτα

Τα φτερά του ιστορικού καμπαρέ του Παρισιού, Moulin Rouge έπεσαν στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι εμβληματικές λεπίδες του καμπαρέ που βρίσκεται στο...

Ταϊλάνδη: Αφόρητη ζέστη – 50 βαθμοί κελσίου η αισθητή θερμοκρασία, 30 νεκροί από την αρχή του έτους

Αντιμέτωπη με φοβερό καύσωνα είναι η Ταϊλάνδη, με συνεχή 40άρια, αλλά αισθητή θερμοκρασία πάνω από 50, ενώ 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους...

Ζαχάροβα: Η ειρηνευτική φόρμουλα Ζελένσκι παρατείνει τη σύγκρουση – Καμία συζήτηση χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας

«Δεν έχουν νόημα τυχόν συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχα», επεσήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Αφορμή στάθηκε...

Χούθι: Επιθέσεις σε δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα αμερικανικό καταδρομικό

Επιθέσεις εναντίον δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ενός καταδρομικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία ανέφερε ότι οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με...

Η φρεγάτα «Ύδρα» έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs στον Κόλπο του Άντεν – Κατερρίφθη το ένα εξ αυτών

Η φρεγάτα Ύδρα έβαλε κατά δύο UAVs, στον Κόλπο του Άντεν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες». Σύμφωνα συγκεκριμένα με το ΓΕΕΘΑ,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!