19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:39

Τζεντιλόνι: Οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι σε καλές, παρά τις επιπτώσεις στον τουρισμό

Οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι σε γενικές γραμμές καλές, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας σε σημαντικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος επί των οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, ερωτηθείς σχετικά κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων που εκπόνησε η γενική διεύθυνση οικονομικών της Κομισιόν.

Ο Επίτροπος ανέγνωσε τα ευρήματα του σχετικού κεφαλαίου για την Ελλάδα καταγράφοντας ότι “η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 4,1% το 2021 και 6% το 2022” και σημείωσε ότι “αυτό είναι σημαντικό για μία χώρα για την οποία οι επιπτώσεις από τις δυσκολίες διεθνώς στον τομέα του τουρισμού, είναι ιδιαίτερα αισθητές”.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι εξέφρασε την ελπίδα όπως “οι επιπτώσεις στον τομέα του τουρισμού μειωθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα, με μια πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν”, η οποία θα είναι μικρότερη, αλλά δεν θα ακυρωθεί εντελώς.

Ο Επίτροπος εξήγησε αναλυτικά ότι “από αυτήν την άποψη οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία είναι καλές, αν και λίγο χαμηλότερες σε σχέση με αυτές των ελληνικών Αρχών, λόγω της μεγάλης βαρύτητας που δώσαμε στις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας το πρώτο τρίμηνο του 2021”.

Κατέγραψε τέλος ότι “η γενική ρήτρα διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ισχύει και για τους στόχους του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι ξεκινάει μια σημαντική περίοδος δραστηριότητας για την Ελλάδα για την ανάκαμψη της οικονομίας της”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!