26.5 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 15:55

ΒΕΠ: «Μένουμε Ασφαλείς», αλλά να μείνουμε και «ζωντανοί» μετά την υγειονομική κρίση

Σε σειρά ενεργειών για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς, έχει προβεί το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ( ΒΕΠ).

Με αίσθημα ευθύνης, όπως υποστηρίζει, απέναντι στους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους, το ΒΕΠ παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικώς με την όξυνση της νέας υγειονομικής κρίσης που προκαλεί το στέλεχος κορωνοϊού «Covid-19».

Για το λόγο αυτό, σημειώνει σε ανακοίνωσή του, από την πρώτη στιγμή που εξετράπη η κατάσταση, ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος μαζί με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, καθόρισαν το πλαίσιο δράσεων για τη λήψη μέτρων προστασίας από τις βιοτεχνίες – μέλη του. Αμέσως έγινε ενημέρωση για τις επίσημες οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων αλλά τις διαδικασίες απολύμανσης στους εργασιακούς χώρους.

Παράλληλα συνιστάται από το ΒΕΠ η προσωρινή εφαρμογή μέτρων όπως η ευέλικτη μορφή εργασίας (μέσω τηλε-εργασίας) και διενέργειας, ενώ με αντίληψη κοινωνικής δικαιοσύνης προτείνεται προς τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να διευκολύνουν με άδειες ειδικού σκοπού εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ), αλλά και οι γονείς μαθητών κατ’ εφαρμογή της ισχύουσας Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το ΒΕΠ διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση και το προσωπικό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με τις βιοτεχνίες – μέλη του για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων εφ’ όσον χρειαστεί.

Σχετικώς με τις ενέργειες αντιμετωπίσεως του νέου κύματος πανδημίας που προκαλεί ο «Covid-19», ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος δηλώνει ότι «Για μια φορά ακόμα αντιδράσαμε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε οι 15 χιλιάδες επιχειρήσεις – μέλη μας να είναι προετοιμασμένες και ενημερωμένες να αντιμετωπίζουν αυτήν την πρωτοφανή κρίση. Την ώρα που βρίσκεται σε όξυνση η δεύτερη φάση της υγειονομικής κρίσης δεν χρειάζεται να κάνουμε κριτική.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι και αυτήν την κρίση, οι βιοτεχνίες, οι μεταποιητικές και εν γένει όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα την επωμιστούν. Επισημαίνουμε προς την Κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση να πάρουν σαφείς θέσεις όσον αφορά στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά των παραγωγικών.

Επιπροσθέτως, για όσο καιρό θα βρίσκεται σε καραντίνα η αγορά και σε συνθήκες αναγκαστικής αναστολής δραστηριοτήτων, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να επεξεργαστεί μια νέα δέσμη στήριξης με μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ ή και πλήρη απαλλαγή για κλάδους που επλήγησαν και πλήττονται ώστε να ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στις επιχειρήσεις.

Σεβόμαστε το σύνθημα “Μένουμε Ασφαλείς”. Επισημαίνουμε ωστόσο ως βιοτέχνες και επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να μείνουμε και ζωντανοί μετά την υγειονομική κρίση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!