29.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 16:33

Όλα ανοικτά για τον Προϋπολογισμό – Η κυβέρνηση στηρίζεται στα μικρά κόμματα

Με την υπερψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για το 2021 να καθίσταται εφικτή μόνο με οριακή πλειοψηφία, αφού τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κίνημα Οικολόγων και Άννα Θεολόγου δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν, η Κυβέρνηση εξαρτάται πλέον από τη ψήφο των μικρότερων κομμάτων η οποία ωστόσο όσον αφορά την ΕΔΕΚ και την Αλληλεγγύη δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα.

Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ με τον Πρόεδρο της Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος θεωρεί ότι έγινε ένα βήμα πιο μπροστά, ωστόσο αναμένει επίσημες ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση για τα αιτήματα που κατέθεσε το κόμμα.  

Όπως ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση, τα συλλογικά όργανα του Κινήματος θα προχωρήσουν στη λήψη της τελικής τους απόφασης όταν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, και τη στάση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τήρησε στα αιτήματα που κατέθεσε η ΕΔΕΚ και βρίσκονται σε εκκρεμότητα, εκτιμούμε ότι η ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας βρίσκεται ένα ακόμα βήμα πιο κοντά», αναφέρεται.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ με φόντο το προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην θετική ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Σιζόπουλος υπέδειξε ότι οι περισσότερες προτάσεις της ΕΔΕΚ φαίνεται πως γίνονται αποδεκτές.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές, ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε πως εκτός από τις συντάξεις, τις επιδοτήσεις της στεγαστικής πολιτικής και τα υπόλοιπα θέματα, θεωρεί ότι και το θέμα της σύστασης δικαστηρίου για ειδική δικαιοδοσία εξέτασης υποθέσεων που έχουν σχέση με τις εκποιήσεις και με τις υπερχρεώσεις των τραπεζών, όταν ο δανειολήπτης διαφωνεί, έτσι ώστε να εξετάζει σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προς όφελος και του δανειολήπτη και του τραπεζικού τομέα, ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Από την πλευρά του ο κ. Σιζόπουλος, εκτιμά πως σε μεγάλο βαθμό η εν λόγω πρόταση θα μπορέσει να προστατεύσει τον δανειολήπτη από τις αυθαίρετες αποφάσεις του τραπεζικού τομέα.

«Αυτό θεωρώ είναι πάρα πολύ σημαντικό και ως εκ τούτου σχεδόν το σύνολο των προτάσεων, με την ανακοίνωση που αναμένω από πλευράς της κυβέρνησης, θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά  σε μια θετική κατάληξη», τόνισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Ζωντανοί» για πρόκριση στους “4” της Ευρωλίγκα έμειναν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

«Ζωντανοί» στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο έμειναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τις νίκες που πέτυχαν...

Ολυμπιακός: Όταν άδειασε τις εκκλησίες και στενοχώρησε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου – Τι γράφουν τα Βρετανικά ΜΜΕ

Η Μεγάλη Πέμπτη που άδειασαν οι εκκλησίες. Η ημέρα που ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ, προτίμησε να δει το σημαντικότερο...

Όλη η Ευρώπη μιλά για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Αγγλία – Κέρδισε 4-2 την ‘Αστoν Βίλα

Η εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη συνεχίζεται και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας...

Χαμάς: Υπό εξέταση με «θετικό πνεύμα» η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζει η Χαμάς να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πιο πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που θα...

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

Τι και εάν βλέπει τις πωλήσεις της στην Κίνα να κατεβάζουν ταχύτητα; Τι και εάν δέχεται οξύτατο ανταγωνισμό από κατασκευάστριες έξυπνων κινητών χαμηλότερου κόστους;...

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα το τρίμηνο του 2024 – Ανήλθε στα 523 εκατ. ευρώ

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα καταγράφηκε το τρίμηνο του 2024 στους λογαριασμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με το 2023. Τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που ετοιμάστηκαν από τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!