18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 2:54

Υπ. Εργασίας – ΕΔΕΚ συζήτησαν για προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο ψήφισης του προϋπολογισμού

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου συζήτησαν το πρωί για τις προτάσεις που κατέθεσε η ΕΔΕΚ στο πλαίσιο της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σιζόπουλο για τον προγραμματισμό σχετικά με τις προτάσεις και την εξέλιξη για υιοθέτησή τους.

Ο κ. Σιζόπουλος μίλησε για εποικοδομητική συνεργασία, η οποία και θα συνεχιστεί για υλοποίηση των στόχων που έθεσε το κόμμα του. Ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις και εισηγήσεις για να εμπλουτίσουν τις μελέτες και προβληματισμούς του Υπουργείου για την ετοιμασία σχετικού προγράμματος για την υπογεννητικότητα και για στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

“Αυτό (η υπογεννητικότητα) είναι ένα μεγάλο εθνικό πρόβλημα, ίσως το δεύτερο μετά το εθνικό. Ζητήσαμε να μας ενημερώσει (η Υπουργός) και για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία υλοποίησης των προτάσεων, που έγιναν αποδεκτές στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού και για τη διαδικασία επιδότησης των εργαζόμενων μητέρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, το θέμα της κατώτατης σύνταξης και θέματα του εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού προγράμματος και για τη σύνταξη στα 63 για βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα”, ανέφερε.

Ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για όσα έγιναν ως τώρα και τόνισε πως η συνεργασία θα συνεχιστεί “για να πετύχουμε στους στόχους μας”.

Η Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου εξέφρασε ευχαριστίες για την ανταλλαγή απόψεων και για την εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα που πραγματικά αφορούν τους συμπολίτες μας.

Είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Σιζόπουλο για την εξέλιξη κάποιων θεμάτων που είχαν συζητηθεί, όπως το ότι καταβλήθηκε σε 37,000 χαμηλοσυνταξιούχους το επίδομα αύξησης, ώστε να μην έχει κάποιο που να διαβιεί κάτω από όριο φτώχειας και κάτω από τα 710 ευρώ για μονήρεις. Ενημέρωσε εξάλλου ότι δόθηκαν και αναδρομικά για το 2020 και καταβλήθηκαν και επιδόματα για δικαιούχους για ΕΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, την υπογεννητικότητα και για την ισότητα των φύλων είπε ότι “έχουμε ήδη προγραμματίσει κάποια μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στη συμφιλίωση και τα συζητήσαμε και να πω ότι έχουν ήδη προϋπολογιστεί και στο σχέδιο ανάκαμψης που κατατέθηκε ήδη ενώπιον της Βουλής”.

Για την αναθεώρηση του εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού η Υπουργός, είπε ότι έως το τέλος αυτού του έτους θα ολοκληρωθούν κάποια μέτρα “γιατί είναι πραγματικότητα ότι το σύστημα το οποίο ισχύει χρειάζεται αναθεώρηση με βάση και τα σημερινά δεδομένα”.

Σε αυτά το πλαίσιο, είπε η κ. Αιμιλιανίδου, θα μελετηθεί και το θέμα για τα ανθυγιεινά και βαριά επαγγέλματα καθώς και το πρόβλημα της αναλογιστικής μείωσης του 12% που μπορεί να εξεταστεί με κριτήρια προς όφελος όσων συνεισφέρουν στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!