19.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 23:42

Συνεχίζεται η στάση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Πάφο για την ΑΤΑ

Συνεχίζεται η  αυθόρμητη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου, ζητώντας την καταβολή της ΑΤΑ και εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης.

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από την ΑΤΑ», «ΑΤΑ- σεβασμό στα συμφωνηθέντα», «ΑΤΑ για όλους» οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας συγκεντρώθηκαν  εκ νέου σήμερα Τετάρτη έξω από τον χώρο εργασίας τους.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κλάδου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Νίκος Σαββίδης, ανέφερε πως το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων μετά από αυτή την εξέλιξη, απέστειλε επιστολή όπως αύριο Πέμπτη στις 10:00 το πρωί  παραστούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στο Επαρχιακό Γραφείο για συζήτηση θεμάτων προς συζήτηση που αφορούν την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης, δηλαδή ΑΤΑ, αυξήσεις,  13ος μισθός, Γιορτές/ Αργίες.

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι στην επιστολή του το Υπουργείο καλεί για ανάκληση οποιονδήποτε απεργιακών ή άλλων μέτρων, ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, οι μισοί ξενοδόχοι της Πάφου δεν εφαρμόζουν την συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Οκτώβριο για την παραχώρηση αυξήσεων στους εργαζόμενους και ανέφερε πως οι συντεχνίες στηρίζουν την κινητοποίηση.

Υπενθύμισε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα έπρεπε να καταβάλουν το ένα δεύτερο της ΑΤΑ στους εργαζομένους, «κάτι που αρνούνται να πράξουν ορισμένες μονάδες».

Εξάλλου σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Κούλης Ιγνατίου, Γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχειακών της ΣΕΚ, ανέφερε πως οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου πληρώθηκαν, ωστόσο στον μισθό τους δεν συμπεριλαμβάνονταν το τιμαριθμικό επίδομα για το οποίο υπήρξε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Ανέφερε ότι σύμφωνα με τη γνωμάτευση, «ξεκάθαρα, στον μισθό του ξενοδοχειακού υπαλλήλου πρέπει να περιλαμβάνεται τιμαριθμικό επίδομα και η αύξηση του 1,5%, η οποία συμφωνήθηκε για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης μέχρι 31.12.23».

Πρόσθεσε επίσης πως από τη στιγμή που οι υπάλληλοι δεν είδαν την αύξηση και το τιμαριθμικό επίδομα αντέδρασαν και έμειναν εκτός του ξενοδοχείου, ειδοποιώντας και τις συντεχνίες.

Ο κ. Ιγνατίου είπε ότι στάληκε επιστολή καταγγελίας στο Υπουργείο για παραβίαση της νομοθεσίας όπως και επιστολή για μεσολάβηση για τις αυξήσεις προσθέτοντας ότι ” η συγκεκριμένη εταιρεία ούτε έστειλε επιστολή για να ενημερώνει για οτιδήποτε το Υπουργείο, αλλά και ούτε ήρθε σε οποιοδήποτε διάλογο με τις συντεχνίες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!