22.8 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 13:09

Οι υψηλοί τόνοι, τα καρφιά και τα ευτράπελα στην Βουλή που είπε «όχι» στις προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Έντονο παραμένει το πολιτικό σκηνικό μετά το «όχι» της Βουλής στις προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις. Η τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας για το καλοκαίρι σημαδεύτηκε από υψηλούς τόνους, χαρακτηρισμούς και ευτράπελα.

Νωρίτερα πήρε αναβολή η συζήτηση του ν/σ της κυβέρνησης που αφορούσε στη δημιουργία ειδικής δικαιοδοσίας στα Επαρχιακά Δικαστήρια για ταχεία εξέταση υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφάλιση κύρια κατοικία αξίας μέχρι €350.000.

Ικανοποίηση κυβέρνησης

Για ανάχωμα υπευθυνότητας απέναντι στο λαϊκισμό και τις κακές συνήθειες του παρελθόντος έκανε λόγο ο κυβερνητικός Eκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχολιάζοντας την “καταψήφιση της πρότασης νόμου, που θα επέτρεπε τη μαζική αναστολή εκποιήσεων”.

Σε ανάρτηση στο twitter  εξέφρασε την ελπίδα, ότι μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και σύνεση, με όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, να ολοκληρωθεί η συζήτηση για συνολική αντιμετώπιση του χρόνιου ζητήματος των εκποιήσεων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε ότι μετά την ψηφοφορία, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι ήθελε να εξηγήσει την ψήφο του, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ “Προκλήσεις”, η κυρία Δημητρίου σημείωσε ότι η έγκριση της πρότασης του ΑΚΕΛ θα θυματοποιούσε τους ανθρώπους που ήθελε να προστατεύσει και θα προκαλούσε πρόβλημα στην οικονομική σταθερότητα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό για την υπεύθυνη, όπως είπε, στάση του στη Βουλή.

Σε δηλώσεις στο κρατικό κανάλι ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν τίθεται θέμα τάξης για τους βουλευτές του ΔΗΚΟ που στήριξαν την πρόταση νόμου.

Παράλληλα, υπέδειξε πως ενδεχόμενη έγκριση της πρότασης θα οδηγούσε σε υποβάθμιση της οικονομίας και πιθανότατα θα δημιουργούσε θέμα επιβίωσης για τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Σιζόπουλος: «Λάθος» η αποχή

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα σε σχέση με τη ψήφο του, ανέφερε ότι πολλές φορές κάποιοι τα έχουν μαζί μας ωστόσο η θέση μου ήταν ξεκάθαρη όπως είπε. Σε σχέση με τη δεύτερη ψηφοφορία που δηλώθηκε ως αποχή, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι έγινε λάθος και πήγε και το διόρθωσε καταψηφίζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση του ΑΚΕΛ. Όσον αφορά την πρώτη ψηφοφορία, ο κ. Σιζόπουλος παρέπεμψε στα πρακτικά, σημειώνοντας ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη.

Λουκαΐδης: Ακραίος λαϊκισμός και παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των δανειοληπτών

“Κάποιοι βουλευτές έκαναν τις διαφοροποιήσεις που χρειάζονταν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, ώστε να απορριφθεί η πρόταση νόμου για αναστολή των εκποιήσεων”, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, έκανε λόγο για ακραίο λαϊκισμό και παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των δανειοληπτών.

Τόνισε, επίσης, ότι οι δανειολήπτες έμειναν χωρίς δίκτυ προστασίας και ότι ευάλωτοι άνθρωποι βρίσκονται απέναντι σε πανίσχυρους τραπεζικούς οργανισμούς και ταμεία γύπες.

Ο κύριος Λουκαϊδης υπέδειξε πως υπάρχουν εργαλεία, όπως η δυνατότητα φορολόγησης των υπερκερδών των τραπεζών.

Ευτράπελα

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα από την Ολομέλεια του σώματος.

Ο βουλευτής ου ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης θέλησε να τοποθετηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής να του υποδεικνύει ότι δεν μπορούσε, αφού η διαδικασία βρισκόταν στο στάδιο των δευτερολογιών και ο βουλευτής δεν είχε τοποθετηθεί στις πρωτολογίες.

Ο κ.Σαββίδης επέμενε να τοποθετηθεί με την Αννίτα Δημητρίου να του λέει χαριτολογώντας «μα πού ήταν ο νους σας;», ατάκα που έκανε τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους να συμφωνήσει με την Πρόεδρο. Φυσικά αυτό «εντυπωσίασε» την Αννίτα Δημητρίου η οποία το σχολίασε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ιορδανική αποστολή για ενίσχυση μέσων πυρόσβεσης

Το πλήρωμα της ιορδανικής αποστολής που έφθασε στην Κύπρο προς ενίσχυση των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αεροπυρόσβεση υποδέχεται σήμερα στις 10:45 το...

Μεγαλύτερη συνεργασία των Ισλαμικών κρατών με το ψευδοκράτος ζήτησε ο Τατάρ

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ απευθύνθηκε στη 15η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) που πραγματοποιείται στη Μπανζούλ της...

Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα

Μειωμένη κατά 50% περίπου ήταν η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτο Θρασυβούλου. Σε δηλώσεις...

Την Τρίτη ο A’ ημιτελικός της Eurovision με την Κύπρο να εμφανίζεται πρώτη

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας με τον πρώτο ημιτελικό να διεξάγεται την Τρίτη, 7 Μαϊου, στο Μalmö Arena....

Ισραήλ: Άρχισε η απομάκρυνση 100.000 Παλαιστινίων από τη Ράφα – Αναπόφευκτη η επίθεση από Ισραήλ

«Ξεκινήσαμε επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας για την προσωρινή απομάκρυνση των ανθρώπων που διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ράφα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ...

Λεμεσός: 30χρονος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα

Τριαντάχρονος από τη Λεμεσό, ο Ευτύχιος Χαρίτου, έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού –...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!