25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 15:48

Θα καταθέσει νέα πρόταση για την ΑΤΑ ο Υπ. Εργασίας – Είδε τους κοινωνικούς εταίρους

Την θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ΑΤΑ επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας ο οποίος επανέλαβε ότι ο θεσμός δεν θα καταργηθεί ωστόσο δεν θα αποδοθεί στο 100%. Γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει νέα πρόταση και θα την καταθέσει στα εμπλεκόμενα μέρη.

Σε δηλώσεις του μετά την πρώτη κοινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους ο Γιάννης Παναγιώτου ανέφερε χαρακτηριστικά πως συναντήθηκαν για να «συμφωνήσουμε πως θα προχωρήσουμε».

Δήλωσε ικανοποιημένος σημειώνοντας πως οι κοινωνικοί εταίροι με την σοβαρότητα που τους διακατέχει, εξέφρασαν την επιθυμία και τη διάθεση τους «να καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεχτή συμφωνία». Ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι κατανοητό και σεβαστό ότι η κάθε πλευρά έχει τις δικές τις θέσεις, τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «δε μπορούμε να συμφωνήσουμε και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Ο κ. Παναγιώτου είπε πως έθεσε το πλαίσιο από την πλευρά της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας ότι η ΑΤΑ δεν θα καταργηθεί και προσθέτοντας ότι τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την απόδοση της στο 100%. Τόνισε ότι η συμφωνία θα ανανεωθεί.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα αποφευχθούν οι δηλώσεις από πλευράς κοινωνικών εταίρων το επόμενο διάστημα, ώστε όπως εξήγησε η μεταξύ τους συζήτηση να προστατευτεί. Διευκρίνισε ότι για λόγους ενημέρωσης θα επαναληφθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται η συζήτηση. Όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, είπε, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως πρόθεση του είναι να υπάρξουν επαφές με όλες τις οργανώσεις, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση των συναντήσεων η κυβέρνηση θα διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση η οποία όταν το επιστρέψουν οι συνθήκες θα κατατεθεί ενώπιον των κοινωνικών εταίρων.

Σημείωσε ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτή η εκκρεμότητα δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε τους εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζεται να ξέρουν αν θα έχουν διαφορετική απόδοση μέσα από τον θεσμό από την υφιστάμενη, ούτε τις επιχειρήσεις, που πρέπει να κάνουν τον κατάλληλο προγραμματισμό σε σχέση με τα οικονομικά τους, ούτε την Κυβέρνηση που πρέπει να προγραμματίσει ανάλογα τα δημόσια οικονομικά.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για κατάληξη σε μια πρόταση, ο Υπουργός σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα δεν έχει τεθεί ποσοτικά, αλλά ποιοτικά και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Πρόσθεσε ότι είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι θα προσπαθήσουν για να καταφέρουν να καταλήξουν σύντομα.

Ερωτηθείς για τις επόμενες συναντήσεις, ο κ. Παναγιώτου είπε ότι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα Κυβέρνηση έχει αφιερώσει και χρόνο και εποικοδομητική διάθεση στην ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου.

«Οπότε ο διάλογος συνεχίζεται με όλες τις οργανώσεις και μέσα στο επόμενο διάστημα, μέσα στις επόμενες μέρες θα ξαναπρογραμματιστούμε και θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί όπως βρεθήκαμε σήμερα για να αποφασίσουμε πώς προχωρούμε», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο τέθηκε στο τραπέζι κάποιο ποσοστό που να ικανοποιεί τόσο τις συνδικαλιστικές όσο και τις εργοδοτικές οργανώσεις, ο Υπουργός ανέφερε ότι ούτε στις προηγούμενες συναντήσεις από πλευράς του αναφέρθηκε οτιδήποτε τέτοιο, ούτε στη σημερινή συνάντηση αναφέρθηκε οτιδήποτε από κανέναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896 – Ο άθλος του Σπύρου Λούης

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ,...

Ερντογάν: Στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας...

Τατζικιστάν: 9 συλλήψεις για εμπλοκή με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Τέσσερις ένοπλοι, που θεωρούνται ύποπτοι για τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Συνελήφθησαν μαζί με επτά ακόμα ,...

Ν. Αφρική: Τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα με 45 νεκρούς – Ένα κορίτσι 8 ετών επέζησε

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Ν. Αφρική, με 45 νεκρούς και μόλις μία επιζήσασα, ένα κοριτσάκι 8 ετών. Λεωφορείο με προσκυνητές του Πάσχα, σύμφωνα με...

Τουσκ: Η Ευρώπη απειλείται πραγματικά με πόλεμο – Και είναι ανέτοιμη

Επιμένει ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τασκ, ότι η Ευρώπη έχει εισέλθει σε «προ- πολεμική περίοδο» και προειδοποιεί πως εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τη...

Αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν παρεμβολές σήματος GPS – «Δείχνουν» τη Ρωσία

Αεροπλάνα που πετούν πάνω από την περιοχή της Βαλτικής αναφέρουν έναν αυξανόμενο αριθμό ψεύτικων σημάτων GPS με την Ρωσία να θεωρείται ο πιθανότερος ένοχος. Τα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!