16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 0:03

Η Κύπρος στην έκθεση EXPO 2020 στο Ντουμπάι

Με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της χώρας και της παρουσίασης των επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών που αυτή προσφέρει, η Κύπρος συμμετέχει στην παγκόσμια έκθεση EXPO 2020 που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι από την 1η Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2022.

Στους έξι μήνες που θα διαρκέσει η έκθεση, η Κύπρος θα συμμετέχει με ένα περίπτερο 200 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις με την παρουσία Κυπρίων Υπουργών, με αποκορύφωμα την Εθνική Ημέρα της Κύπρου στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και τη διοργάνωση επιχειρηματικού φόρουμ παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και αριθμού Υπουργών.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση των δράσεων και εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επισημάνθηκε πως πέραν της συμμετοχής σε μια έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας με τη συμμετοχή 192 χωρών και εκτιμώμενη επισκεψιμότητα 25 εκατομμυρίων ατόμων, η έκθεση πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου, που αποτελούν περιοχές στόχους της Κύπρου για προσέλκυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επενδύσεων αλλά και τουριστικών ευκαιριών.

«Σκοπός της κυπριακής συμμετοχής σε αυτήν την έκθεση είναι να παρουσιάσουμε την Κύπρο να γνωρίσει ο κόσμος την Κύπρο και να δει ο κόσμος τι έχει να προσφέρει η Κύπρος για επενδυτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά και σε ό,τι αφορά ποιότητα ζωής», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Χειμώνας.

Όπως ανέφερε, η Κύπρος θα συμμετέχει με ένα περίπτερο 200 τετραγωνικών μέτρων το οποίο με τη χρήση της τεχνολογίας αποσκοπεί να μεγιστοποιήσει την εμπειρία των επισκεπτών. Ένα ολόγραμμα της Αφροδίτης θα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο περίπτερο το οποίο το κυπριακό περίπτερο διαμορφώθηκε στη βάση έξι θεματικών, που παρουσιάζονται σε ισάριθμους διαμορφωμένους χώρους (booth), ήτοι Τέχνη και Πολιτισμός, Τουρισμός, Γαστρονομία, Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Εκπαίδευση.

Το κάθε booth περιέχει οπτικοακουστικές παραγωγές και ψηφιακά ολογράμματα εκθεμάτων σχετικά με το κάθε θέμα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για σκοπούς της EXPO2020, ενώ ειδικοί αισθητήρες θα γεμίζουν τον χώρο με τοπικές μυρωδιές (π.χ. γιασεμί, ρίγανη κτλ.), μεταφέροντας τον επισκέπτη στο νησί μας, είπε ο κ. Χειμώνας.

Σύμφωνα με τον κ. Χειμώνα, οι στόχοι της συμμετοχής είναι η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιά της Κύπρου, η ανάδειξη της Κύπρου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, η προβολή της ως κέντρου εκπαίδευσης, επιστημών έρευνας και καινοτομίας, καθώς και η προώθηση της χώρας ως ενός διεθνούς επιχειρηματικού και επενδυτικού κέντρου.

Στις 24 Φεβρουαρίου η Εθνική Ημέρα της Κύπρου

Εξάλλου, πέραν της παρουσίας μέσου του κυπριακού περιπτέρου, η Κύπρος θα συμμετέχει σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τους οργανωτές της έκθεσης και θα διοργανώσει εξειδικευμένες εκδηλώσεις για την Κύπρο με την παρουσία Υπουργών.

Ειδικότερα, η Κύπρος θα συμμετέχει σε διάφορες διοργανώσεις της ΕΕ, ενώ η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, θα παραστεί μεταξύ 3 – 4 Οκτωβρίου 2021, σε εκδηλώσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και το κλίμα. Στις 30 Οκτωβρίου 2021 και στις 22 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προώθησης του τουρισμού, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου 2021, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, θα συμμετέχει σε παγκόσμιο φόρουμ για την προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης, στα πλαίσια του οποίου θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτική έκθεση για προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Ακόμη, η Κύπρος θα πραγματοποιήσει δύο Επιχειρηματικά Φόρουμ, στις 25 Νοεμβρίου 2021, και στις 24 Φεβρουαρίου 2022 στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας της Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, Υπουργών, Υφυπουργών και επιχειρηματιών, καθώς κρατικών αξιωματούχων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σημειώνεται ότι η ΕΧPO αφιερώνει την κάθε μέρα σε δύο χώρες που διοργανώνουν τη δική τους εθνική ημέρα με τις εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα στο κεντρικό κτίριο Al Wasl, γύρω από το οποίο αναπτύχθηκαν τα τρία πέταλα όπου φιλοξενούνται τα περίπτερα των χωρών.

Από τη πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, ο οποίος ανέλαβε και την ευθύνη της διοργάνωσης των δύο φόρουμ, Γιώργος Καμπανέλλας ανέφερε ότι πρόκειται για «μια μοναδική ευκαιρία για την Κύπρο, αφού η έκθεση λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των Χωρών του Κόλπου».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η περιοχή στην οποία λαμβάνει χώρα η έκθεση εμπίπτει και στις αγορές – στόχους όσον αφορά τον τουρισμό και την προσέλκυση επιχειρήσεων και επενδύσεων. Επομένως είναι ακόμη πιο σημαντική η έκθεση λαμβανομένης υπόψη της γεωγραφικής θέσης στην οποία πραγματοποιείται η έκθεση», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!