19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:42

Ετήσια άνοδος 8,6% σημείωσαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Αύξηση 8,6% παρουσίασε σε ετήσια βάση ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιανουαρίου 2023 ο οποίος διαμορφώθηκε στα 16.758 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022 σημειώθηκε αύξηση 1.328 προσώπων ή 8,6% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (αύξηση 589 άτομα), των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 583), της μεταφοράς και αποθήκευσης (αύξηση 143), των δραστηριοτήτων σχετικά με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα (αύξηση 76) και της ενημέρωσης και επικοινωνίας (αύξηση 67).

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο 2023 αυξήθηκε στα 14.121 πρόσωπα σε σύγκριση με 14.068 τον προηγούμενο μήνα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ανέργων ανά οικονομική δραστηριότητα στο τέλος Ιανουαρίου καταγράφεται στον τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης με 5.182 και ακολουθούν το Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσικλετών με 2.338 με τις Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες να βρίσκονται στην Τρίτη θέση με 1.395.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!