19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:50

Αυτά είναι τα ειδικά Σχέδια Στήριξης που ισχύουν για τον Νοέμβριο

Τα Ειδικά Σχέδια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID 19, για την περίοδο από την 1η Νοεμβρίου 2020 μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020 ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα, τα Ειδικά Σχέδια είναι τα ακόλουθα:

Πρώτο, Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων.

Δεύτερο, Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων, οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τον Τουρισμό ή Τουριστικά Πρακτορεία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων, που συνδέονται με Επιχειρήσεις που τελούν υπό Υποχρεωτική Πλήρη Αναστολή.

Τρίτο, το Ειδικό Σχέδιο για Επιχειρήσεις Ορισμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων,

τέταρτο το Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης ή Επιχειρήσεων που λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την υπό αναφορά περίοδο (1η Νοεμβρίου 2020 μέχρι 30η Νοεμβρίου 2020) και περιλαμβάνονται στα εν ισχύ Διατάγματα του Υπουργού Υγείας ή και τις σχετικές Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 80%.

Το πέμπτο είναι το Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων, το έκτο το Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων Απόφαση και το έβδομο αφορά το Ειδικό Επίδομα Απουσίας από την Εργασία.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την ανάρτηση των αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια Νοεμβρίου 2020 και σημειώνει πως όλοι όσοι εμπίπτουν στους δικαιούχους των Ειδικών Σχεδίων θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλουν νέα ηλεκτρονική αίτηση στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy για να λάβουν το σχετικό επίδομα για την περίοδο Νοεμβρίου εντός της προθεσμίας που θα καθοριστεί, νοουμένου ότι πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις.

Επίσης, τονίζεται ότι για να είναι εφικτή η καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων θα πρέπει να υποβληθεί και η κατάλληλη Δήλωση Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού που αναφέρεται στην κάθε αίτηση, νοουμένου ότι δεν έχει ήδη υποβληθεί και επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι επιχειρήσεις που συμμετείχαν κατά τους προηγούμενους μήνες στα Ειδικά Σχέδια για αντιμετώπιση των συνέπειων της πανδημίας που υλοποιεί το Υπουργείο οι οποίες είτε δεν έχουν υποβάλει μέχρι τώρα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, είτε τα στοιχεία που έχουν υποβάλει δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθούν με τα αντίστοιχα Τραπεζικά Ιδρύματα, δεν θα μπορέσουν να λάβουν οποιοδήποτε Ειδικό Επίδομα για τις επόμενες φάσεις των Ειδικών Σχεδίων από τον Νοέμβριο και έπειτα, εκτός εάν υποβάλουν ορθά στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού της επιχείρησης στην ειδική προς τούτο ηλεκτρονική δήλωση στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (ΕΕΑ.12) που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!