18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 21:01

Αβέρωφ: Να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας, αφού η ποιότητα είναι που θα αναβαθμίσει το εισόδημα του κράτους και του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, αλλά θα αυξήσει κατακόρυφα και το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας.

Σε δηλώσεις του ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής Αγίας Νάπας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «κάθε μέρα που βρίσκομαι με τον κόσμο, τους Δημάρχους και γενικά τον ιδιωτικό τομέα, νοιώθω περισσότερο αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε πριν μερικές εβδομάδες μετά από συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ότι δηλαδή «η ανάπτυξη του 2021 όχι μόνο θα φτάσει αλλά και πιθανώς να υπερβεί την ύφεση του 2020».

«Με την εικόνα που έχω παγκύπρια και πως πάει ο τουρισμός στην Κύπρο, είμαι βέβαιος ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας για το σύνολο του 2021 θα ξεπεράσουν το ποσοστό της ύφεσης του 2020», είπε.

Αφού ανέφερε πως «μπορούμε να φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο», εξέφρασε ικανοποίηση για την σημερινή επίσκεψη του στην Αγία Νάπα και έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. «Να συγχαρώ την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και τους αρμόδιους Υπουργούς γιατί χωρίς τη στήριξη τους δεν θα βλέπαμε σήμερα, σε αυτό τον δυναμικό Δήμο, να γίνονται έργα της τάξης των 14 εκατομμυρίων ευρώ», πρόσθεσε.

Πρέπει ανέφερε «να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας, αφού η ποιότητα είναι που θα αναβαθμίσει το εισόδημα του κράτους και του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, αλλά θα αυξήσει κατακόρυφα και το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας».

«Όταν σε κάθε δουλειά που κάνουμε, είτε είναι πάρκο, είτε έργα υποδομής, είτε ξενοδοχείο, είτε εστιατόριο διακρίνεται η ποιότητα, έχεις ευχαριστημένους επισκέπτες, ικανοποιημένους επιχειρηματίες γιατί έχουν περισσότερα έσοδα και ευτυχισμένους εργαζόμενους γιατί μπορούν να παίρνουν περισσότερα (χρήματα)», πρόσθεσε.

Αυτός είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου «είναι ο στόχος που έχουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός, να χτίσουμε την Κύπρο του αύριο στην ποιότητα».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «θετικό, ουσιαστικό και ξεκάθαρο γενικότερο και ειδικότερο» το μήνυμα που έστειλε χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων με την ψήφιση σε νόμους των τριών νομοσχεδίων με τα οποία παρατείνεται η θητεία των υφιστάμενων δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων και των μελών των σχολικών εφοριών μέχρι τον Μάιο του 2024 καθώς και των εκλογών ανάδειξης των νέων τοπικών αρχών, την ίδια ημέρα που θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε επίσης ότι «η ολότητα των πολιτικών κομμάτων που είναι στη Βουλή, και τα 7 κόμματα, είναι υπέρμαχοι και δεσμευμένοι να ψηφίσουν την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η δεύτερη εξίσου σημαντική για τον ίδιο μεταρρύθμιση είναι «ότι μειώνουμε τις εκλογικές διαδικασίες που κοστίζουν», διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί το χρηματικό κόστος των εκλογών. Αυτά, είπε, «δεν τα λογαριάζω», αλλά το κόστος που δημιουργείται «σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο στην Κύπρο, που αναγκάζεται ο κάθε πολιτικός ή το κάθε κόμμα δυστυχώς, να παίρνει και αποφάσεις όχι τόσο ωφέλιμες για τον τόπο, αλλά ωφέλιμες για τις κομματικούς ψήφους».

Άρα συνέχισε «ο περιορισμός των εκλογικών διαδικασιών είναι ένα μεγάλο όφελος για την κοινωνία».

Παράλληλα, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, «ανοίγει ο δρόμος για εκσυγχρονισμό της Κύπρου, να προχωρήσουμε στη δέσμη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη, να μπορούν να βγαίνουν αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, να έχουμε μια δημόσια Υπηρεσία που να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι μια δημόσια Υπηρεσία που λόγω των αγκυλώσεων – και δεν είναι ευθύνη των δημόσιων λειτουργών – να ταλαιπωρεί και να παρεμποδίζει και την επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και να κάνει τον βίο αβίωτο στον απλό πολίτη».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το ενδιαφέρον του να μάθει για τα τεκταινόμενα του τουρισμού, για τα έργα και τις εξελίξεις στον Δήμο.

«Τέτοιες συναντήσεις και επισκέψεις μέσα από συνεργασία συζητούμε τα διάφορα προβλήματα, τις διάφορες απαιτήσεις μας και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε την ανάλογη στήριξη που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των διαφόρων έργων», είπε.

Πρόσθεσε ότι με τον κ. Νεοφύτου συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του τουρισμού και σημείωσε πως «η τουριστική βιομηχανία φέτος στην Αγία Νάπα ήταν σχετικά σε καλά επίπεδα, αφού δεν είχε καμία σχέση, συγκρινόμενη με το 2020, ενώ με το 2019 είμαστε σε ένα μέσο όρο του 65%». Αυτή τη στιγμή, είπε, «όλα τα ξενοδοχεία λειτουργούν με μία πληρότητα του 55 – 60% και στηρίζονται ακόμα περισσότερο τα Σαββατοκύριακα από τον εγχώριο τουρισμό».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!