27.3 C
Nicosia
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 | 15:29

Αβέρωφ: Να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας, αφού η ποιότητα είναι που θα αναβαθμίσει το εισόδημα του κράτους και του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, αλλά θα αυξήσει κατακόρυφα και το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας.

Σε δηλώσεις του ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής Αγίας Νάπας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «κάθε μέρα που βρίσκομαι με τον κόσμο, τους Δημάρχους και γενικά τον ιδιωτικό τομέα, νοιώθω περισσότερο αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε πριν μερικές εβδομάδες μετά από συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ότι δηλαδή «η ανάπτυξη του 2021 όχι μόνο θα φτάσει αλλά και πιθανώς να υπερβεί την ύφεση του 2020».

«Με την εικόνα που έχω παγκύπρια και πως πάει ο τουρισμός στην Κύπρο, είμαι βέβαιος ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας για το σύνολο του 2021 θα ξεπεράσουν το ποσοστό της ύφεσης του 2020», είπε.

Αφού ανέφερε πως «μπορούμε να φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο», εξέφρασε ικανοποίηση για την σημερινή επίσκεψη του στην Αγία Νάπα και έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. «Να συγχαρώ την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και τους αρμόδιους Υπουργούς γιατί χωρίς τη στήριξη τους δεν θα βλέπαμε σήμερα, σε αυτό τον δυναμικό Δήμο, να γίνονται έργα της τάξης των 14 εκατομμυρίων ευρώ», πρόσθεσε.

Πρέπει ανέφερε «να φτιάξουμε την Κύπρο της ποιότητας, αφού η ποιότητα είναι που θα αναβαθμίσει το εισόδημα του κράτους και του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, αλλά θα αυξήσει κατακόρυφα και το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας».

«Όταν σε κάθε δουλειά που κάνουμε, είτε είναι πάρκο, είτε έργα υποδομής, είτε ξενοδοχείο, είτε εστιατόριο διακρίνεται η ποιότητα, έχεις ευχαριστημένους επισκέπτες, ικανοποιημένους επιχειρηματίες γιατί έχουν περισσότερα έσοδα και ευτυχισμένους εργαζόμενους γιατί μπορούν να παίρνουν περισσότερα (χρήματα)», πρόσθεσε.

Αυτός είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου «είναι ο στόχος που έχουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός, να χτίσουμε την Κύπρο του αύριο στην ποιότητα».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «θετικό, ουσιαστικό και ξεκάθαρο γενικότερο και ειδικότερο» το μήνυμα που έστειλε χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων με την ψήφιση σε νόμους των τριών νομοσχεδίων με τα οποία παρατείνεται η θητεία των υφιστάμενων δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων και των μελών των σχολικών εφοριών μέχρι τον Μάιο του 2024 καθώς και των εκλογών ανάδειξης των νέων τοπικών αρχών, την ίδια ημέρα που θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε επίσης ότι «η ολότητα των πολιτικών κομμάτων που είναι στη Βουλή, και τα 7 κόμματα, είναι υπέρμαχοι και δεσμευμένοι να ψηφίσουν την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η δεύτερη εξίσου σημαντική για τον ίδιο μεταρρύθμιση είναι «ότι μειώνουμε τις εκλογικές διαδικασίες που κοστίζουν», διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί το χρηματικό κόστος των εκλογών. Αυτά, είπε, «δεν τα λογαριάζω», αλλά το κόστος που δημιουργείται «σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο στην Κύπρο, που αναγκάζεται ο κάθε πολιτικός ή το κάθε κόμμα δυστυχώς, να παίρνει και αποφάσεις όχι τόσο ωφέλιμες για τον τόπο, αλλά ωφέλιμες για τις κομματικούς ψήφους».

Άρα συνέχισε «ο περιορισμός των εκλογικών διαδικασιών είναι ένα μεγάλο όφελος για την κοινωνία».

Παράλληλα, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, «ανοίγει ο δρόμος για εκσυγχρονισμό της Κύπρου, να προχωρήσουμε στη δέσμη των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη, να μπορούν να βγαίνουν αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, να έχουμε μια δημόσια Υπηρεσία που να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες και όχι μια δημόσια Υπηρεσία που λόγω των αγκυλώσεων – και δεν είναι ευθύνη των δημόσιων λειτουργών – να ταλαιπωρεί και να παρεμποδίζει και την επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και να κάνει τον βίο αβίωτο στον απλό πολίτη».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το ενδιαφέρον του να μάθει για τα τεκταινόμενα του τουρισμού, για τα έργα και τις εξελίξεις στον Δήμο.

«Τέτοιες συναντήσεις και επισκέψεις μέσα από συνεργασία συζητούμε τα διάφορα προβλήματα, τις διάφορες απαιτήσεις μας και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε την ανάλογη στήριξη που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των διαφόρων έργων», είπε.

Πρόσθεσε ότι με τον κ. Νεοφύτου συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του τουρισμού και σημείωσε πως «η τουριστική βιομηχανία φέτος στην Αγία Νάπα ήταν σχετικά σε καλά επίπεδα, αφού δεν είχε καμία σχέση, συγκρινόμενη με το 2020, ενώ με το 2019 είμαστε σε ένα μέσο όρο του 65%». Αυτή τη στιγμή, είπε, «όλα τα ξενοδοχεία λειτουργούν με μία πληρότητα του 55 – 60% και στηρίζονται ακόμα περισσότερο τα Σαββατοκύριακα από τον εγχώριο τουρισμό».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις νέους που νοσηλεύθηκαν στην Αγγλία λόγω COVID

Το 66% των 300 κατοίκων της Αγγλίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες...

Τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου στην «Αροδαφνούσα» εξέφρασε ο Πρόεδρος ΔΣ Τράπεζας Κύπρου

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και την Αροδαφνούσα με οικονομική και άλλη υποστήριξη, όπως πράττει τα τελευταία...

Mainstream προβλέψεις ανόδου του bitcoin στα 100.000 δολάρια

Για τους «γκουρού» της παγκόσμιας αγοράς το ερώτημα για το bitcoin δεν είναι πια εάν θα γράψει απλώς το επόμενο ρεκόρ - το ερώτημα...

Κέρδη καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Κέρδη καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ενώπιον μικρών εβδομαδιαίων ζημιών. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ στις 13:28, παρουσίαζε μικρή...

Κλιματικό στρες τεστ για τις τράπεζες το 2022 υπό την εποπτεία της ΕΚΤ

Την ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τις κλιματικές αλλαγής, υπογράμμισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας,...

28η Οκτωβρίου – Αλαλούμ με τις παρελάσεις – «Θα γίνουν κανονικά όλες» λέει το Ελληνικό ΥΠΕΣ

Απόλυτη σύγχυση επικράτησε γύρω από τη διεξαγωγή των καθιερωμένων παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, με το υπουργείο Εσωτερικών τελικώς να «αδειάζει» την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!