18.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 4:05

Πρόεδρος: Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις

Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις, είπε την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχετικά με εισήγηση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να συζητήσει υλοποιήσιμες προτάσεις, μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, προσερχόμενος σε συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας για προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, σχετικά με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και αν υπάρχει τέτοιο σενάριο στο τραπέζι, είπε ότι ίσως μπορούσε να ερωτηθεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα αυτό, δεδομένου και ότι πρόκειται για ένα συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι είμαστε σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας και ότι ξέρει πολύ καλά ότι τέτοιες δηλώσεις «ακούγονται πολύ ωραία στα αυτιά του κόσμου. Πρέπει την ίδια στιγμή όμως, να σεβόμαστε και την κοινωνία που μας ακούει».

«Αυτές οι ανέξοδες δηλώσεις που ακούω τις τελευταίες μέρες, στο τέλος της ημέρας εκείνον που υποτιμούν είναι τον ίδιο τον κυπριακό λαό», είπε.

«Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα  με τέτοιες ανεδαφικές προτάσεις», πρόσθεσε. Ανέφερε ότι ακούει πολλές εισηγήσεις, «λες και τόσα χρόνια δεν υπήρχαν Κυβερνήσεις επικεφαλής των οποίων ήταν ηγέτες κομμάτων ή πρώην ηγέτες κομμάτων και δεν έλαβαν αυτές τις αποφάσεις».

Σημείωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά το κομματικό και πολιτικό σκηνικό, «αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να σεβαστούμε, πρώτα και πάνω από όλα, τον κυπριακό λαό».

«Γι’ αυτό είμαστε εδώ, και είναι για αυτό το λόγο που στο συγκεκριμένο θέμα της ακρίβειας, που είναι γεγονός, δεν το υποτιμώ σε καμιά απολύτως περίπτωση, λάβαμε συγκεκριμένα μέτρα», είπε και σημείωσε ότι πρόκειται συγκεκριμένα για δύο πακέτα μέτρων και πολλές κοινωνικές παροχές.

Ανέφερε πως είναι μόνο μέσα από μία ολιστική προσέγγιση, επιδοματική πολιτική, αύξηση των μισθών και ολιστική αντιμετώπιση του θέματος της ενέργειας, «που απ’ εκεί ξεκινούν τα προβλήματα», όπως είπε που θα αντιμετωπιστεί αυτό.

Επανέλαβε ότι δίνει χέρι συνεργασίας σε όλους. «Όποιοι έχουν προτάσεις, εισηγήσεις, υλοποιήσιμες, είμαι έτοιμος να τις συζητήσω, πάντα μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Τούτη η χώρα, είπε τέλος, υπέφερε από λαϊκίστικες προσεγγίσεις και πολιτικές, σημειώνοντας ότι δεν θα ήθελε καν να σκεφτεί, αυτό που έγινε το 2012 να επαναληφθεί ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!