24.8 C
Nicosia
Τετάρτη 1 Μάιος 2024 | 21:07

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ ΥΠΟΙΚ – Μαυρογιάννη με φόντο την οικονομία

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών, του Ανδρέα Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ, με αφορμή τις προτάσεις του κ. Μαυρογιάννη για την οικονομία. Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης κατηγόρησε τον Υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας ότι υιοθετεί καταστροφικές πολιτικές για την οικονομία, με το ΑΚΕΛ να κάνει λόγο για αντιθεσμική παρέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πετρίδης: Ο Α. Μαυρογιάννης υιοθετεί καταστροφικές πολιτικές του ΑΚΕΛ 

Τη σκυτάλη πήρε πρώτο σήμερα το επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη, το οποίο σε ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι “ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ως άλλη Λιζ Τρας, δεσμεύεται έναντι των πάντων, υποσχόμενος εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να νιώθει την παραμικρή ανάγκη να απολογηθεί στον κυπριακό λαό, που η λέξη ΔΕΣΜΕΥΣΗ κατά τη διακυβέρνησή τους, έχει καταντήσει το μεγαλύτερο ανέκδοτο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαυρογιάννης: Μαθήματα οικονομίας από τους Λιζ Τρας της Κύπρου δεν χωρούν για εμάς

Δεν άργησε να απαντήσει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση για τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν επί διακυβέρνησης Χριστόφια.

«Το επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη και το ΑΚΕΛ άρχισαν τις προσωπικές επιθέσεις και με κατηγορούν ότι πληρώνομαι από τους φορολογούμενους για να κάνω προεκλογική», αναφέρει σε γραπτή απαντητική του δήλωση ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Κύριοι του ΑΚΕΛ», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, «άλλοι πληρώνονταν για να κάνουν προεκλογική εξανεμίζοντας τα λεφτά του φορολογουμένου και όταν τα εξανέμισαν τον φόρτωσαν με χρέη. Αυτοί που ξετίναξαν τα δημόσια ταμεία μοιράζοντας αστόχευτα παροχές, με αποτέλεσμα εν καιρώ ανάπτυξης να διπλασιάσουν το δημόσιο χρέος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τους, να πτωχεύσουν τη χώρα, να την αποκλείσουν από τις αγορές και να αυξήσουν την ανεργία στο 17%. Αυτοί που άφησαν το  συνεργατισμό να λεηλατηθεί από την κομματικοκρατία. Και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους υπουργούς και την Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ».

Και προσθέτει: «Σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε τα λεφτά του φορολογουμένου ως λάφυρο εξουσίας. Παραδίδουμε υγιή δημόσια οικονομικά παρά τα δισεκατομμύρια στήριξης στην κοινωνία και στους συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων οικονομικών κρίσεων. Κάτι για το οποίο κατ’ επανάληψη μας κατηγόρησε το ΑΚΕΛ το οποίο λίγες ημέρες μετά μας κατηγορεί για το αντίθετο, για παροχολογία! Το οξύμωρο των τοποθετήσεων του ΑΚΕΛ προέρχεται από την απόλυτη σύγχυση να εφαρμόσουν ένα σοβαρό οικονομικό πρόγραμμα αλλά και να κατανοήσουν βασικές οικονομικές έννοιες».

«Ως μέλος της Κυβέρνησης, ως πολιτικό πρόσωπο και ως ΥΠΟΙΚ αποτελεί υποχρέωσή μου να τοποθετούμαι πολιτικά. Απαντώ και θα απαντώ στο ΑΚΕΛ επί των καταστροφικών Οικονομικών Πολιτικών που προτείνει, προσπαθώντας ακόμη μια φορά να εμπαίξει την κοινωνία. Οι πολιτικές τοποθετήσεις Υπουργών είναι αυτονόητες σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες και από όλο το πολιτικό προσωπικό. Φυσικά το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως λειτουργούν οι Σύγχρονες Δημοκρατίες. Δεν σημαίνει όμως ότι θα καταφέρει να μας φιμώσει».

Στην αντεπίθεση και το ΑΚΕΛ

«Αντιθεσμική» χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ την προεκλογική παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών  και ζήτησε, αν θέλει να εμπλακεί στην προεκλογική του κ Αβέρωφ «να παραιτηθεί από Υπουργός και να μπει στο επιτελείο του κ. Αβέρωφ».

Σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι μιλώντας στην τηλεόραση του “Άλφα”  ο Στέφανος Στεφάνου παρατήρησε ότι ο κ. Πετρίδης «πυροβολεί τον κ. Μαυρογιάννη αλλά δεν ρωτά ας πούμε τον κ. Αβέρωφ που λέει πως θα στηρίξει την οικογένεια με ποια λεφτά θα το κάνει; Όταν 10 χρόνια ξέχασαν τους κουρεμένους και τώρα λένε ότι θα τους στηρίξουν, η αξιοπιστία του κ. Αβέρωφ είναι η ίδια με το δεσμεύομαι του κ. Αναστασιάδη. Δεσμεύονται για πολλά προεκλογικά αλλά δεν κάνουν τίποτε ή τα κάνουν ανάποδα μετεκλογικά. Γιατί ο κ. Πετρίδης δεν ρωτά τον κ. Αβέρωφ πού θα βρει τα λεφτά για τους κουρεμένους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο αγωγός που σήμανε την άνοδο και την πτώση της παγκοσμιοποίησης

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Σολβάιγκ Άρτσμαν, συνταξιούχος στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, ξύπνησε με τρομερά νέα. Ο Nord Stream 1 και ο Nord...

Έντονες βροχές σε περιοχές της Λευκωσίας

 ΄Εντονες βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας. Λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα, σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας, άνοιξαν οι κρουνοί...

Η Κύπρος γιορτάζει την επέτειο των 20 χρόνων της ένταξης της στην ΕΕ – Δείτε live την εκδήλωση στο Προεδρικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση που διοργανώνει η Κυπριακή Κυβέρνηση, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την ημέρα που η Κύπρος εντάχθηκε στην...

Δέντρο ελιάς στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου φύτεψαν Χριστοδουλίδης και Φον ντερ Λάιεν

Δέντρο ελιάς φύτεψαν το απόγευμα της Τετάρτης, πλησίον της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Πρόεδρος της...

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης άφησε στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας την τελευταία της πνοή η μάχιμη και αγαπητή δημοσιογράφος, Γεωργία Ψαριά, μετά...

Λεμεσός: Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή 1980 κροτίδων !

Ως ύποπτος για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών συνελήφθη 23χρονος, μετά τον εντοπισμό 1980 κροτίδων στην οικία του, στη Λεμεσό. Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!