16.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 23:25

Αύξησεις σε καύσιμα και τσιγάρα στα κατεχόμενα εν μέσω συναλλαγματικής κρίσης

Έκτακτα συνεδρίασε το πρωί στα κατεχόμενα το «υπουργικό συμβούλιο» υπό τις εξελίξεις στην συναλλαγματική αγορά, ενώ η τουρκική λίρα εξακολουθεί να έχει πτωτική πορεία.

Ανακοινώσεις ακόμη δεν έχουν γίνει από πλευράς «κυβέρνησης» ενώ ήδη καταγράφηκαν οι πρώτες αυξήσεις σε καύσιμα και τσιγάρα, και η αντιπολίτευση ασκεί δριμεία κριτική.

Η τουρκική λίρα έφτασε σήμερα σχεδόν τις 30 έναντι της στερλίνας που είναι τιμή ρεκόρ, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ. Η στερλίνα ισούται με 29,98 ΤΛ, το δολάριο 23,95 ΤΛ και το ευρώ 25,65 ΤΛ.

Οι αυξήσεις στα τσιγάρα άρχισαν σε συγκεκριμένη μάρκα κατά 5 ΤΛ το πακέτο ενώ από απόψε ή την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές στις περισσότερες μάρκες τσιγάρων που κυκλοφορούν στα κατεχόμενα.

Χθες δημοσιεύθηκαν στην «επίσημη εφημερίδα» οι νέες τιμές καυσίμων που ισχύουν από σήμερα. Η βενζίνη 95 οκτανίων από 20,55 ΤΛ το λίτρο πήγε στις 21,97 ΤΛ, η βενζίνη 98 οκτανίων από 20,87 στις 22,32 ΤΛ, το πετρέλαιο από 19,02 στις 20,64 ΤΛ, η κηροζίνη από 18,57 στις 20,06 ΤΛ.

Εν μέσω αυξήσεων στα κατεχόμενα υπάρχει και πάλι «κρίση στο υγραέριο», όπως γράφουν τ/κ ιστοσελίδες, αφού σε πολλά σημεία πώλησης οι φιάλες έχουν εξαφανιστεί ενώ σε άλλα υπάρχει περιορισμός στην αγορά.

Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου δεν αναμένεται να έρθουν στα κατεχόμενα νέες φιάλες υγραερίου, σημειώνοντας ότι για τις φιάλες 10 λίτρων η τιμή από τις 28 Απριλίου είναι στα 250 ΤΛ (10 ευρώ περίπου).

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε ότι με την πτωτική πορεία της ΤΛ τις τελευταίες ημέρες, «οι Τ/κ παρακολουθούν τους Ρώσους και τους Ιρανούς ν’ αγοράζουν ακίνητα, τους Αφρικανούς ν’ αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα και τους Ε/κ να κάνουν τα ψώνια τους στο βορρά».

Μιλώντας σε ηλεκτρονική εκπομπή ο κ. Ερχιουρμάν επανέλαβε την πρότασή του όπως το ψευδοκράτος περάσει σταδιακά σε ένα «σταθερό νόμισμα ως λογισμική μονάδα». Σημείωσε δε ότι πριν τις Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ολοι – περιλαμβανομένου και του ιδίου – προειδοποίησαν ότι όποιος και να κέρδιζε «θα γινόταν συναλλαγματική κρίση».

Ανέφερε επίσης ότι ακόμα κι αν ο ΦΠΑ μηδενιστεί οι τιμές δεν πρόκειται να μειωθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!