28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 | 14:09

«Ήμουν και παραμένω καθαρός, δεν κραταώ κακία σε κανένα»: Πρώτη δήλωση Συλλούρη μετά την αθώωση του

Αθωώθηκαν οι Δημήτρης Συλλούρης και Χριστάκης Τζιοβάννη από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση με το βίντεο του Al Jazeera. Μέσα από την απόφαση 170 σελίδων του Δικαστηρίου ουσιαστικά αποδομούνται όλες οι κατηγορίες εναντίον τους, αφού καμία εξ αυτών δεν στοιχειοθετήθηκε. Με το άκουσμα της απόφασης οι οικείοι των δύο κατηγορουμένων ξέσπασαν σε φωνές και χειροκροτήματα.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Συλλούρης ανέφερε: «έχω κρατήσει απόλυτη σιωπή για πέρα των πέντε ετών. Ήθελα να δικαστώ με τον τρόπο που το σύστημα έκρινε σωστό. Δεν κρατώ κακία σε κανένα, ούτε σε διώκτες, ούτε στους δημιουργούς του μονατρισμένου βίντεο, ούτε όσους εκμεταλλεύτηκαν για πολιτικούς λόγους το μοναταρισμένο βίντεο, ούτε όσους με κατέκριναν. Ήμουν καθαρός και παραμένω. Πρώτο μέλημα το κράτος δικαίου για καταπολέμηση της διαφθοράς. Είμαι καθαρός και παραμένω καθαρός. H διαφθορά και διαπλοκή έχει αποτέλεσμα πλούτο, που εγώ πλούτο δεν έχω».

Ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τη διαχρονική του παρουσία στη Βουλή. Μάλιστα, όπως είπε «κάποιοι έκαναν τη διαφθορά σύνθημα. Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με εργαλειοποίηση και πολιτική σκοπιμότητα».

Την ίδια ώρα διευκρίνισε ότι δεν θα έχει καμία συμμετοχή στις Βουλευτικές Εκλογές και ότι από εδώ και πέρα κάθε του ενέργεια θα κινείται αυστηρά στη βάση του νόμου. «Δεν θα κινηθώ εκτός του θεσμικού πλαισίου. Η προσωπική μου στάση δεν αλλάζει και δεν επιδιώκω αντιπαράθεση, παρά μόνο την αποκατάσταση της αλήθειας μέσα από τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά ποιος θα πληρώσει τα έξοδα τούς…? Ποιος θα πληρώσει τούς μισθούς τούς…? Ποιος θα πληρώσει την δυσφήμιση τούς…?

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣ«Ήμουν και παραμένω καθαρός, δεν κραταώ κακία σε κανένα»: Πρώτη δήλωση Συλλούρη...