23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026 | 11:34

Κατάσχεση μη αδειοδοτημένων σκευασμάτων αισθητικής στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Στην κατάσχεση έξι φιαλιδίων με σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις αισθητικής προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα προϊόντα εντοπίστηκαν στις αποσκευές επιβάτη που αφίχθηκε από την Ελλάδα και, σύμφωνα με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, δεν διέθεταν άδεια κυκλοφορίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η υπόθεση διερευνάται από το Τελωνείο Λάρνακας.

Το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει σε ανακοίνωση σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο αναφορικά με σύλληψη γιατρού και κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών σκευασμάτων πως στις 24 Οκτωβρίου λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών και την σημαντική συνδρομή μελών της ΔΑΟΕ – ΥΚΑΝ εντόπισαν επιβάτη που αφίχθηκε από την Ελλάδα και προχώρησαν σε έλεγχο των αποσκευών του.

“Κατά τον φυσικό έλεγχο των αποσκευών εντοπίστηκαν 5 συσκευασίες (φιαλίδια) με υγρό το οποίο χρησιμοποιείται σε επεμβάσεις αισθητικής καθώς και 1 φιαλίδιο με αναισθητικό υγρό το οποίο επίσης χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα εν λόγω προϊόντα κατακρατήθηκαν και διαβιβάστηκε σχετικό αίτημα προς τις αρμόδιες Φαρμακευτικές Υπηρεσίες για λήψη σχετικών οδηγιών ως προς τον χειρισμό τους», προστίθεται.

Σημειώνεται πως «στις 27 Οκτωβρίου οι λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων έλαβαν σχετική ενημέρωση ότι τα εν λόγω σκευάσματα δεν κατείχαν άδεια κυκλοφορίας στην Κυπριακή Δημοκρατία και ως εκ τούτου προχώρησαν σε κατάσχεση τους λόγω παραβίασης του άρθρου 9, του περι Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (Έλεγχος Ποιότητας, Προμήθειας και Τιμών) Νόμου 70 (Ι) / 2001».

Η υπόθεση τυγχάνει περαιτέρω διερεύνησης από το Τελωνείο Λάρνακας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔΙΑΦΟΡΑΚατάσχεση μη αδειοδοτημένων σκευασμάτων αισθητικής στο αεροδρόμιο Λάρνακας