23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 9 Μάιος 2024 | 12:34

Ψάχνουν τρίτο άτομο για τον ξυλοδαρμό Τ/κ οι Αρχές – «Δεν θέλω εχθρότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων»

Πλάνα από κλειστά κεικλώματα παρακολούθησης βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών, σε σχέση με την υπόθεση ξυλοδαρμού 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα.

Το συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, 3/6 και για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 30 ετών για διευκολύνσεων των ανακρίσεων, ενώ αναζητεί και τρίτο άτομο.

Σε δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση η Ελένη Κωνσταντίνου από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, επισημαίνοντας πως προέκυψε από ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου «αξιολογούνται πλάνα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που εξασφάλισαν οι ανακριτές».

Συνομιλία Χριστοδουλίδη – Τατάρ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που έφτασαν και σε πολιτικό επίπεδο.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ερσίν Τατάρ συνομίλησαν το βράδυ της Δευτέρας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταδικάζει το γεγονός και να του εξηγεί ότι το περιστατικό δε φαίνεται να είναι περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης, αλλά απαράδεκτης και καταδικαστέας παραβατικής συμπεριφοράς.

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σημείωσε πως σεν είναι αποδεκτά περιστατικά τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ειρηνική ατμόσφαιρα στο νησί.

Σε ανάρτηση στο twitter, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στο περιστατικό επίθεσης στην Αγία Νάπα, με θύμα 25χρονη γυναίκα, λέγοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά που βλάπτουν την ειρηνική ατμόσφαιρα στο νησί δεν γίνονται αποδεκτά» και ότι θα δοθούν οδηγίες στην «τεχνική επιτροπή» εγκλημάτων του «προεδρικού» να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα.

Ανέφερε ακόμα ότι και ο ίδιος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το περιστατικό.

Για το συμβάν τοποθετήθηκε και η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με ανάρτησή της στο twitter αναφέροντας «τα περιστατικά βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, των τελευταίων ημερών, δεν επιτρέπεται να τα αντιμετωπίσουμε ως μεμονωμένα. Επιβάλλεται ως κοινωνία να είμαστε απόλυτοι στην καταδίκη περιστατικών που ως σπίθα μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες. Αναμένω πως οι αρχές θα πράξουν άμεσα τα δέοντα για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι».

Νέα ανάρτηση Τ/κ

Με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 25χρονη Τουρκοκύπρια εκφράζει την ελπίδα πως δεν θα προκληθεί ένταση μεταξύ των δύο κοινοτήτων λόγω της επίθεσης που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αγία Νάπα. Την ίδια ώρα ευχαριστεί της Αρχές που επενέβησαν άμεσα.

Η 25χρονη στην ανάρτηση της αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που αντιμετώπισε ένα τέτοιο γεγονός. «Δεν θέλω αυτό το περιστατικό να μετατραπεί σε καμία ένταση και εχθρότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η ελληνοκυπριακή αστυνομία επενέβη αμέσως μόλις έγινε η καταγγελία και συνέλαβε τους δράστες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις αρχές που συμμετείχαν στο περιστατικό, τόσο στο νότο όσο και στο βορρά.»

Το χρονικό

Η υπόθεση έγινε γνωστή από το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, το οποίο καταγράφει ξυλοδαρμό 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 30 ετών για διευκολύνσεων των ανακρίσεων, σε σχέση με υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Το συμβάν εξελίχθηκε τις πρωινές ώρες τις 3/6/23 στην Αγία Νάπα όταν μετά από διένεξη μεταξύ των δυο μερών οι συλληφθέντες, φαίνεται σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίσθηκαν, να επιτέθηκαν και κτύπησαν την 25χρονη με αποτέλεσμα αυτή να πέσει από περιτείχισμα ύψος 2-3 μέτρων και να κτυπήσει στο έδαφος.

Η 25χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σπάσιμο δοντιού και εκχυμώσεις σε διαφορά μέρη του σώματος της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 4 ημερών.

Τα κίνητρα που οδήγησαν στον τραυματισμό της 25χρονης διερευνώνται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συνελήφθη τρίτο άτομο για τα επεισόδια στον Ύψωνα

Στη σύλληψη ενός ακόμα νεαρού ατόμου σε σχέση με τα επεισόδια στην περιοχή του Ύψωνα το Μεγάλο Σάββατο, προχώρησε η Αστυνομία Λεμεσού. Πρόκειται για νεαρό...

Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Υπουργός Ενέργειας

Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe, στο Μιλάνο, θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο...

Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή της Λεμεσού κοντά σε εργοστάσια

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές μετά από φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, πυρκαγιά...

Στις προπονήσεις επιστρέφει η Εθνική Γυναικών

Σε ρυθμούς προπονήσεων επιστρέφει σήμερα η Εθνική Γυναικών στο ποδόσφαιρο ενόψει των υποχρεώσεων της στα προκριματικά του UEFA Women's EURO 2025. Σύμφωνα με την ΚΟΠ,...

Χάος στην Αγγλία: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Gatwick έπειτα από συναγερμό για φωτιά

Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου έπειτα από ενεργοποίηση του συναγερμού φωτιάς. Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν χαοτικές σκηνές από το δεύτερο...

Σχέδιο ΚΕΔΙΠΕΣ για εξόφληση ΜΕΔ πρώτης κατοικίας με έκπτωση στην αγοραία αξία

Σημαντικό ενδιαφέρον καταγράφεται για το νέο σχέδιο της ΚΕΔΙΠΕΣ για εξόφληση στεγαστικού μη εξυπηρετούμενου δανείου που αφορά πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €350.000, αναφέρει σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!