20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 21:57

Τρίτη δόση: Αυτές οι ομάδες πληθυσμού θα εμβολιαστούν πρώτες

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τέθηκε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, η πρόταση για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση συζητήθηκε και ετοιμάστηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον κ. Χατζηπαντέλα, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί του Υπουργείου Υγείας, καθώς και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ).

Σύμφωνα πληροφορίες, η Κυβέρνηση και στην πλειοψηφία τους τα μέλη της ΣΕΕ αποφάσισαν όπως προχωρήσει άμεσα στην Κύπρο η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, αφού το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι νοσηλείες ηλικιωμένων με Covid στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, κάτι που δείχνει πως έχει μειωθεί το ποσοστό ανοσίας σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού. Το Υπουργικό Συμβούλιο στηρίχθηκε επίσης και στα όσα αναφέρονται για το θέμα από πλευράς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Για το θέμα επρόκειτο να ζητηθεί γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει νομικό κώλυμα.

Ο λόγος στον Υπουργό Υγείας

Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι πολύ καλή και οι νοσηλείες μειώνονται συνεχώς, δήλωσε μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο μελέτησε όλα τα δεδομένα, επεξεργάστηκε τις εισηγήσεις των ειδικών και αποφάσισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

• Έναρξη χορήγησης 3ης δόσης εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών, σε διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας, νοουμένου ότι έχει παρέλθει περίοδος 6 μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος. Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία και την ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

• Επαναλειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με φυσική παρουσία σε πληρότητα 2/3 της χωρητικότητας των αιθουσών διδασκαλίας, με απαραίτητη επίδειξη SafePass από τους φοιτητές, τους ακαδημαϊκούς και το άλλο προσωπικό.

• Επέκταση των υπόλοιπων υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι υπό συνεχή αξιολόγηση και βασίζονται στα επιδημιολογικά δεδομένα της περιόδου.

Όλες οι λεπτομέρειες και οι πληροφορίες των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου που θα εκδοθεί αργότερα και θα ρυθμιστούν με Διάταγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!