19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:26

Το 19% των μαθητών και το 7% των καθηγητών δεν πήγαν σχολείο

Εν μέσω υψηλών αριθμών απουσιών επέστρεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης στα θρανία, αφού μεγάλος αριθμός αυτών παρέμεινε στο σπίτι είτε ως θετικοί στον κορωνοϊό, είτε ως στενές επαφές. Σε ότι αφορά τους μαθητές το ποσοστό αγγίζει το 19% του συνόλου ενώ σε ότι αφορά τους καθηγητές ξεπέρασε το 7%, με την ΟΕΛΜΕΚ να φωνάζει για την απουσία στήριξης των σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΕΛΜΕΚ, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε από σχεδόν το σύνολο των Γυμνασίων και Λυκείων της Κύπρου, κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων καταγράφηκαν τα πιο κάτω δεδομένα:

–      Το 7,18% των Καθηγητών/τριών απουσίαζαν ως κρούσματα/επαφές ή για τη φροντίδα των ανήλικων παιδιών κάτω των 15 ετών που είναι κρούσματα / επαφές.

–      Το 18,40% των μαθητών/τριών απουσίαζαν.

–      Μόνο το 29,13% των απόντων Καθηγητών/τριών αντικαταστάθηκαν από άλλους συναδέλφους.

Οι οργανωμένοι καθηγητές Μέσης, τονίζουν πως τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που εξέφρασαν σε σχετική ανακοίνωσή τους την 7η Ιανουαρίου 2022, ότι οι Διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και δυσκολίες εξαιτίας της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων την τελευταία περίοδο.

«Παρά τις δυσκολίες, οι Διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων ανταποκρίθηκαν, όπως πράττουν όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας, με απόλυτη επάρκεια στη δύσκολη συγκυρία, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματοποιείται με τη φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών με ασφάλεια και υγεία.

Εκείνο που δεν ανταποκρίθηκε στο βαθμό που θα έπρεπε στην ανάγκη στήριξης των σχολείων, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, είναι το ΥΠΠΑΝ, που δεν μερίμνησε για την έγκαιρη αντικατάσταση των απόντων Καθηγητών/τριών, αφού ούτε το ένα τρίτο των κενών δεν καλύφθηκε, μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ως εκ τούτου, απαιτούμε για μια ακόμα φορά την έμπρακτη στήριξη των αρμοδίων προς τις διευθύνσεις των σχολείων και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για να μπορέσουν να επιτελούν με τις καλύτερες, υπό τις περιστάσεις, προϋποθέσεις το έργο τους. Τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και τη λειτουργία των σχολείων, παρεμβαίνοντας με όποιον τρόπο απαιτείται στις εξελίξεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νέα Οδηγία της ΕΕ προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες

Της Μαρίας Κραμβιά -Καπαρδή (*) Η ελευθερία λόγου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα του ανθρώπου. Στον 21ον αιώνα όμως υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται...

ΠτΔ: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα

Ενδεχομένως το λιμάνι που δημιουργείται στη Γάζα στο πλαίσιο του θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή να είναι έτοιμο πριν από την 1η...

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) καλεί όλους τους δικαιούχους του ΓεΣΥ να προχωρήσουν σε ενεργοποίηση του ιατρικού τους προφίλ στο λογισμικό του Συστήματος...

ΠτΔ: Θα ανακοινώσουμε οριζόντια και στοχευμένα μέτρα

Θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα, κάποια οριζόντια, κάποια στοχευμένα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με την συνεδρία του Υπουργικού σήμερα, σημειώνοντας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!