16.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 23:03

Συνέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΙΣ για τον γιατρό με τις καταγγελίες

Συνέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για να εξετάσει την καταδίκη του γιατρού για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, αδίκημα που διαπράχθηκε το 2011. Για τη νέα καταγγελία, που είδε το φως της δημοσιότητας εναντίον του ίδιου γιατρού, ο ΠΙΣ θα αναμένει το πόρισμα των αστυνομικών ανακρίσεων.

Αυτά δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Μιχάλης Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι εσωτερικές διαδικασίες του Συλλόγου έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για εξέταση της υπόθεσης.

«Μας έχει απασχολήσει άμεσα η υπόθεση και έχει εγγραφεί στην προγραμματισμένη συνεδρία της Επιτροπής Δεοντολογίας, οπότε και θα εξεταστεί», είπε.

Ο Δρ Αναστασιάδης ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία, η οποία προβλέπει την εξέταση αρχικά από την Επιτροπή Δεοντολογίας, στην παρουσίαση ενώπιον ιατρικού σώματος.

«Το ιατρικό σώμα, θα αποφασίσει αν θα ορισθεί ερευνώντας λειτουργός για την υπόθεση. Ανάλογα με το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού θα αποφασιστεί πάλι από την Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου κατά πόσο ο ιατρός θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό. Είναι μια διαδικασία που προνοείται από τη νομοθεσία», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει την καταδικαστική απόφαση, ενώ για την παρούσα καταγγελία, που είδε το φως της δημοσιότητας θα αναμένεται το πόρισμα των αστυνομικών ανακρίσεων.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως το Πειθαρχικό συμβούλιο, επιβάλλει ποινές από επίπληξη, πρόστιμο, μέχρι αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Αρχές Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου για την νέα υπόθεση

Αρχές Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, σε σχέση με τη νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από ιατρό σε ασθενή, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η υπόθεση ήρθε την Κυριακή στο φως της δημοσιότητας, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το οποίο αναφέρεται σε καταγγελία το περασμένο καλοκαίρι από ασθενή, η οποία κατηγορεί γιατρό στη Λευκωσία, για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια ανάνηψης από επέμβαση.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά στον Αύγουστο του 2020, σημειώνοντας ότι η καταγγελία διερευνήθηκε από την αστυνομία και καταχωρίστηκε ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση, που εξέδωσε την Δευτέρα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει ότι θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους του και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!