15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 2:13

Στον Υπουργό Υγείας οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για ΓεΣΥ

Αναλυτικά όλες τις προτάσεις του, που αφορούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας και στα δημόσια νοσηλευτήρια, θα αποστείλει τις επόμενες μέρες το ΑΚΕΛ στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με σκοπό την υλοποίησή τους.

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση, που είχαν την Τετάρτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με τον Υπουργό Υγείας, κατά την οποία συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών τους με απώτερο στόχο την καλή συνεργασία προς όφελος του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ αυτό διάστημα με τους εμπλεκόμενους φορείς στο Γενικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Στεφάνου είπε πως αυτές οι επαφές γίνονται, ώστε να συζητηθούν οι εκτιμήσεις και αξιολογήσεις που έχει κάνει το ΑΚΕΛ σε σχέση με το ΓεΣΥ και για να δώσει τις απόψεις και τις προτάσεις του σε σχέση με το πώς το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα έχει εμφανίσει, να καλύψει ελλείψεις που υπάρχουν και να αντιμετωπίσει καταχρήσεις του συστήματος.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, «το ΑΚΕΛ θεωρεί μεγάλη κατάκτηση το ΓεΣΥ», για να σημειώσει πως το κόμμα του θα συνεχίσει να βάζει πλάτη για τη βελτίωση του συστήματος, αφού είναι προς όφελος της κοινωνίας και προς όφελος των πολιτών.

Όπως είπε, το Υπουργείο Υγείας παίζει καθοριστικό ρόλο σε σχέση με την παραπέρα πορεία του ΓεΣΥ, για να προσθέσει ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ανέφερε ότι στην αντίληψη του ΑΚΕΛ, αλλά και σύμφωνα με την φιλοσοφία, τον χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ, «τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αποτελούν το ακρογωνιαίο λίθο και τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ».

«Άρα», είπε, «η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια έχει να κάνει και με την κατάσταση στο ΓεΣΥ».

Σημείωσε, εξάλλου, ότι «η πανδημία έχει αποδείξει τον καθοριστικό ρόλο, που έχουν τα δημόσια νοσηλευτήρια στο σύστημα υγείας», για να συμπληρώσει ότι «είναι πολύ σημαντικό να βοηθηθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και για να αναπτυχθούν περισσότερο τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε δομές, υποδομές, σε νέες κλινικές και νέες υπηρεσίες, για να μπορέσει και το ίδιο το ΓεΣΥ να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ρόλο του».

«Συμφωνήσαμε με τον Υπουργό να είμαστε σε επαφή. Μέχρι στιγμής έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία πάντα προς όφελος του ΓεΣΥ, ενός συστήματος υγείας που πρέπει να προσφέρει καθολική και ποιοτική κάλυψη στον κόσμο», είπε ο κ. Στεφάνου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Είπε πως ο ίδιος έχει σημειώσει πολύ προσεκτικά όλες τις εισηγήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, που αφορούν στο ΓεΣΥ και στα δημόσια νοσηλευτήρια, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα του σταλούν αναλυτικά όλες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι σε συνεννόηση με το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν αυτές τις εισηγήσεις, οι οποίες όπως πρόσθεσε, θεωρούν ότι θα βοηθήσουν και το ΓεΣΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!