20.8 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024 | 21:44

Σειρά έργων προωθεί ο Δ. Πόλης Χρυσοχούς το 2021

Σειρά έργων προωθεί ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, σημειώνοντας πως υπάρχουν τρία είδη έργων όπως τα υφιστάμενα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, κάποια αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του έτους και κάποια που αναμένεται ως πολεοδομικά έργα να ξεκινήσουν και πάλι εντός του 2021.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως τα υπό εξέλιξη έργα είναι η διαμόρφωση των αρχαιολογικών χώρων και ο εξωραϊσμός των κτιρίων στο Δημοτικό Μέγαρο και του παλιού αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς που αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε, πως ο παλιός αστυνομικός σταθμός είναι ένα διατηρητέο κτίριο το οποίο θα ανακαινιστεί με εξωτερική τοιχοποιία, πορτοπαράθυρα και άλλα και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Δήμου. Ακόμη ο προαύλιος χώρος τόσο του Δημοτικού Μεγάρου, όσο και του παλιού αστυνομικού σταθμού Π. Χρυσοχούς αναμένεται να βελτιωθούν με εργασίες ύψους 600 χιλ. ευρώ.Επίσης ολοκληρώνεται η παιχνιδούπολη στο πάρκο του Αγίου Ανδρόνικου και αναμένεται προσεχώς να δοθεί προς χρήση.

Όσον αφορά το έργο της διαμόρφωσης των αρχαιολογικών χώρων σημείωσε πως η διαδικασία αφορά καθαρισμό, συντήρηση, και δημιουργία στεγάστρων, διαδρόμων, περίφραξης και άλλα. Επίσης, συνέχισε, θα κατατεθούν τα σχέδια τα οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο, σε συνεννόηση με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, για παραχώρηση πολεοδομικής άδειας μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού. Ακόμη στους τέσσερις χώρους που έχουν γίνει ανασκαφές συντηρούνται με δέκα άτομα προσωπικό, ώστε να καθαρίζονται, ενώ στο μέρος, όπως είπε, αναμένεται να γίνουν και νέες ανασκαφές.

Ο κ. Παπαχριστοφή αναφέρθηκε και στην έναρξη φέτος των δύο πολεοδομικών έργων που αφορά τους πυρήνες Πόλης Χρυσοχούς και Προδρομίου με την καταβολή από πλευράς Κυβέρνησης των δύο τρίτων του κόστους και από το Δήμο του ενός τρίτου. Το κόστος των δύο έργων ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ βάσει της αρχικής εκτίμησης. Περιλαμβάνουν την υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, την εγκατάσταση νέου συστήματος υδροδότησης, αποχετευτικού, ομβρίων υδάτων και προσόψεις κτιρίων.

Τα νέα αναπτυξιακά έργα είναι το έργο της αναβάθμισης και του εξωραϊσμού των αποθηκών της Αρχής Λιμένων στο Λατσί, η προσφορά των οποίων έχει κατακυρωθεί και το έργο ήδη έχει ξεκινήσει , ενώ έως το τέλος του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί. Οι αποθήκες συνέχισε, έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς έναντι συμβολικού ενοικίου των διακοσίων ευρώ το χρόνο και θα χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικούς σκοπούς. Ακόμη έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το Leader Αλιείας μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου Αφροδίτη και της Αναπτυξιακής με 335 χιλ. ευρώ. O κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως το έργο της αναβάθμισης και του εξωραϊσμού των αποθηκών σε « Πολυχώρο Θάλασσας και Πολιτισμού», στόχο έχει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς αναφέρθηκε και σε έναν παραλιακό δρόμο που είναι σε εξέλιξη να αδειοδοτηθεί. Ο δρόμος ανέφερε ξεκινά από το Λατσί, περνά από τον κατασκηνωτικό χώρο, διέρχεται από το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, περνάει από το Νatura και βγαίνει στον δρόμο προς την λίμνη. Το έργο συνέχισε, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ γίνονται διαδικασίες για να ξεπεραστεί το ρυθμιστικό σχέδιο, ώστε να προχωρήσουν και τα κατασκευαστικά σχέδια. Σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται και η κατασκευή πεζόδρομου από την Πόλη Χρυσοχούς προς το Λατσί ενώ αναμένεται η προκήρυξη των προσφορών για να αδειοδοτηθεί.

Όσον αφορά την είσοδο της Πόλης Χρυσοχούς αυτή συνέχισε θα ευπρεπιστεί με την κατασκευή πεζοδρομίων και την αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Το έργο χρηματοδοτηθεί από την Β’ Φάση της αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

Επεσήμανε πως ευθύνη του Δήμου είναι να βάλει σύγχρονο φωτισμό και υδατοπρομήθεια. Ακόμη προωθείται και η βελτίωση των πεζοδρομίων προς την Πελαθούσα , το οδικό δίκτυο από Προδρόμι προς Δρούσεια από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ενώ όσον αφορά το Λιμάνι του Λατσιού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για επέκταση του και αναμένεται να κατακυρωθεί η προσφορά στον επιτυχόντα προσφοροδότη στο επόμενο διάστημα, και για την έναρξη των κατασκευαστικών σχεδίων.

Ο κ. Παπαχριστοφή αναφέρθηκε και στο πολυπάρκο στο Λατσί που αφορά πολεοδομικό έργο το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και που εντός του καλοκαιριού αναμένεται η ολοκλήρωση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Είναι σαφές ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων σχετίζεται με το κυπριακό

Στις 13 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, κατά τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως είπε...

Θα επιτρέπεαι η υποβολή αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% ακόμα και εντός ενός έτους από την απόκτηση της κατοικίας

Εντός ενός χρόνου από την απόκτηση κατοικίας θα επιτρέπεται πλέον σε δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για να επωφελούνται του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%, με...

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία – Αναφορές για ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην βορειοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την AFAD που επικαλείται το Reuters, το επίκεντρο...

Κόμπος: Πετύχαμε σύνδεση του κυπριακού με ευρωτουρκικά – Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα χθεσινοβραδινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι είναι πλέον στην πλευρά...

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,51%, κλείνοντας στις 145,23 μονάδες. Άνοδο 1,53% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 88,15 μονάδες. Ο...

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ

Μια σειρά σαρωτικών κυρώσεων κατά ηγετών και οντοτήρων που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το υπουργείο Άμυνας της Τεχεράνης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!