29.8 C
Nicosia
Σάββατο 18 Μάιος 2024 | 16:49

ΠΣΣΕ: 1.700 πακέτα αγάπης για το Πάσχα

Πάνω από 1.700 οικογένειες παγκύπρια βοήθησε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) ενόψει του Πάσχα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, Ηλίας Δημητρίου.

Η παγκύπρια εκστρατεία του ΠΣΣΕ «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα», που διοργανώθηκε για 9η χρονιά, ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου και δόθηκε παράταση μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη. Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι φέτος υπάρχει αυξημένη ζήτηση από πλευράς αναγκών των οικογενειών, ενώ από την άλλη, παρόλο που υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες και πολίτες να προσφέρουν, η ποσότητα που προσφέρεται είναι μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

«Αυτό στέλνει ένα μήνυμα ότι υπάρχει ένα οικονομικό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την κυπριακή κοινωνία, εξ ου και υπάρχει αυτή η στενότητα στο να δώσουν απλόχερα, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές οι συμπολίτες μας και οι εταιρείες», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ σημείωσε επίσης ότι φέτος υπήρχε μια αυξητική τάση ζήτησης στην επαρχία Λευκωσίας, για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια.

Απαντώντας στο πώς μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος και πώς μπορεί να ζητήσει βοήθεια όποιος χρειάζεται, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι ο κόσμος μπορεί να πάρει στο κεντρικό τηλέφωνο του ΠΣΣΕ στο 22514786, και ανάλογα σε ποια επαρχία είναι ο καθένας παραπέμπεται στα σώματα εθελοντών της κάθε επαρχίας, όπου υπάρχουν γραφεία που τους εξυπηρετούν.

Τα δωροκουπόνια για υπεραγορές είναι μια καλή πρακτική για βοήθεια, ανέφερε, καθώς οι οικογένειες πηγαίνουν οι ίδιες και ψωνίζουν το κρέας τους, τα φρούτα τους, τα γλυκά τους, τα τρόφιμα τους. «Με τα δωροκουπόνια νιώθουν πιο ωραία και οι οικογένειες που πηγαίνουν με τα παιδιά τους και ψωνίζουν αυτά ακριβώς που θέλουν και νιώθουν ότι εκπληρώνουν τις δικές τους επιθυμίες όσον αφορά τα φαγητά ή τα γλυκά που θα ήθελαν να πάρουν», σημείωσε ο κ. Δημητρίου, αναφέροντας ότι η πρακτική με τα δωροκουπόνια διευρύνθηκε την περίοδο της πανδημίας. Άλλος τρόπος βοήθειας είναι κάποιος να προσφέρει τρόφιμα, ξηρή τροφή, ρύζι, ζάχαρη, φλαούνες, σοκολατένια αβγά για το Πάσχα.

Ερωτηθείς αν το κράτος προσφέρει με κάποιο τρόπο στην εκστρατεία, είπε ότι «απεναντίας, υπάρχουν τμήματα του κράτους που μας παραπέμπουν εμάς να βοηθήσουμε οικογένειες».

«Θα ήταν ευχής έργο να μην είχαμε τέτοιες εκστρατείες, να μη γίνονται θεσμοθετημένες εδώ και εννιά χρόνια, να είναι η τελευταία» η φετινή, ευχήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, ευχαριστώντας δημόσια τους πολίτες και τις εταιρείες, που βοηθούν «για να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε», κατέληξε.

Με την ολοκλήρωση της εκστρατείας, σε ανακοίνωσή του το ΠΣΣΕ ανέφερε ότι η ανταπόκριση του συνόλου της κοινωνίας ήταν τεράστια “με αποτέλεσμα η βοήθεια που δόθηκε να προσφέρει λίγη ανακούφιση στις οικογένειες που έχουν ανάγκη για να έχουν τα απαραίτητα για το Πάσχα”. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια που λειτουργούν το Σώμα Εθελοντών σε κάθε επαρχία, διέθεσαν κάθε προσφορά που δόθηκε σε ευάλωτες οικογένειες που αποτάθηκαν στα Σώματα Εθελοντών για βοήθεια, αλλά και ευάλωτες οικογένειες που εξυπηρετούνται από τις οργανώσεις/ΜΚΟ μέλη του ΠΣΣΕ.

“Το ΠΣΣΕ ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές της εκστρατείας και όλους όσοι έχουν προσφέρει, πολίτες, οργανωμένα σύνολα, εταιρείες/επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα όσους κινητοποίησαν και το προσωπικό τους να συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, που είναι διάχυτο την περίοδο αυτή, φθάνει στις οικογένειες που περνούν δύσκολα μέσα από τα πακέτα αγάπης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκφράζουμε και στους εθελοντές που βοήθησαν στην εκστρατεία ακούραστα, με χαμόγελο και ανιδιοτέλεια”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΣΣΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!