25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 16:05

Πέντε σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Παρασκευή

Συνεχίζονται τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας, ενώ στην Επαρχία Πάφου σήμερα θα λειτουργήσουν πέντε σημεία δειγματοληψίας.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τα Διατάγματα, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού.

Στην Πάφο σήμερα Παρασκευή θα λειτουργήσουν πέντε σημεία, όπως στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη, Πάφος από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα, στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο στην Οδό Γρίβα Διγενή από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα καθώς και στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο, από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα.

Ακόμη στο Κοινοτικό Συμβούλιο Έμπας από τις 9 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα και στο Καφενείο Πλατείας Γεροσκήπου από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5 μ.μ. το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης.

Στο μεταξύ συνολικά 42 κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν από τα rapid tests στα οποία υποβλήθηκαν χτες 7.576 άτομα σε 38 σχολικές μονάδες σε όλες τις επαρχίες.

Τα τεστ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, διενεργήθηκαν στη βάση του Διατάγματος, ημερομηνίας 2 Μαρτίου 2021, στο προσωπικό και σε μαθητές/μαθήτριες ιδιωτικών και δημόσιων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών παγκύπρια.

Αναλυτικά στην Πάφο έγιναν 880 τεστ και εντοπίστηκαν δυο κρούσματα (ποσοστό θετικότητας 0,23%).

Ο συνολικός αριθμός των τεστ και των θετικών περιστατικών που εντοπίστηκαν, θα συμπεριληφθούν, όπως σημειώνει το Υπ. Υγείας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τα αποτελέσματα.

Στο μεταξύ 4 κρούσματα εντοπίστηκαν χτες από τα 438 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Όσον αφορά τα rapid test, που διενεργήθηκαν χτες εντοπίστηκαν 11 θετικά από 2.478 τεστ στην Επαρχία Πάφου (ποσοστό θετικότητας 0,44%).

Επίσης στην Επαρχία Πάφου, δεν εντοπίστηκαν θετικά τεστ σε οίκους ευγηρίας, αλλά ούτε και στην Βιομηχανική Περιοχή Μεσόγης, την Εθνική Φρουρά και τα Ειδικά Σχολεία της Πάφου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ολυμπιακός Μαραθώνιος 1896 – Ο άθλος του Σπύρου Λούης

Την πέμπτη ημέρα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δέσποζε το αγώνισμα του Μαραθωνίου, ένα αγώνισμα που είχε εισηγηθεί ο γάλλος φιλόλογος Μισέλ Μπρεάλ,...

Ερντογάν: Στις ΗΠΑ στις 9 Μαΐου σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας...

Τατζικιστάν: 9 συλλήψεις για εμπλοκή με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα

Τέσσερις ένοπλοι, που θεωρούνται ύποπτοι για τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Συνελήφθησαν μαζί με επτά ακόμα ,...

Ν. Αφρική: Τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα με 45 νεκρούς – Ένα κορίτσι 8 ετών επέζησε

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Ν. Αφρική, με 45 νεκρούς και μόλις μία επιζήσασα, ένα κοριτσάκι 8 ετών. Λεωφορείο με προσκυνητές του Πάσχα, σύμφωνα με...

Τουσκ: Η Ευρώπη απειλείται πραγματικά με πόλεμο – Και είναι ανέτοιμη

Επιμένει ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τασκ, ότι η Ευρώπη έχει εισέλθει σε «προ- πολεμική περίοδο» και προειδοποιεί πως εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τη...

Αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν παρεμβολές σήματος GPS – «Δείχνουν» τη Ρωσία

Αεροπλάνα που πετούν πάνω από την περιοχή της Βαλτικής αναφέρουν έναν αυξανόμενο αριθμό ψεύτικων σημάτων GPS με την Ρωσία να θεωρείται ο πιθανότερος ένοχος. Τα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!