17.9 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 0:33

Ομάδα στήριξης Αθανάσιου: Αυτονόητη επιλογή για να ηγηθεί της Εκκλησίας

Στήριξη προς την υποψηφιότητα του Λεμεσού Αθανάσιου για τις Αρχιεπισκοπικές εξήγγειλε η Ομάδα Στήριξης του Μητροπολίτη, αναφέροντας ότι «αυτονόητη επιλογή για νέος Αρχιεπίσκοπος είναι ο Λεμεσού Αθανάσιος».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος είναι «η αυτονόητη επιλογή για να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου», τονίζεται σε διακήρυξη φίλων και υποστηρικτών του, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η απόφαση για υποστήριξη του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου λήφθηκε σε χθεσινοβραδινή συγκέντρωση φίλων στην κατάμεστη Αίθουσα Διαλέξεων «Χρύσανθος Α’», στην οποία παρευρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, με διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο και από κάθε γωνιά της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη της Ομάδας, η οποία αναρτήθηκε ιστοσελίδα της (lemesouathanasios.com), «η επί μισό περίπου αιώνα συνεχής εκκλησιαστική διακονία και εμπειρία του», αλλά «και η καθημερινή απευθείας επαφή με τους πιστούς, καθώς και τα βιώματα κοντά σε φωτισμένους Πατέρες και Γέροντες, αναδεικνύουν τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο ως τον πνευματικό φάρο και οδηγό για όλους μας.»

Σημειώνεται συναφώς ότι ο Λεμεσού Αθανάσιος έχει επιδείξει «αξιοθαύμαστο και πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο σε μία από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιφέρειες της Κύπρου»:

  • καθοδηγώντας πνευματικά χιλιάδες πιστούς στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό
  • εφαρμόζοντας με επιτυχία τη διοικητική αναδιάρθρωση και την οικονομική εξυγίανση της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού
  • διευρύνοντας τις δυνατότητες και το έργο της τοπικής Εκκλησίας
  • υποστηρίζοντας εμπράκτως και ποικιλοτρόπως τις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας
  • δίνοντας έμφαση στην καθοδήγηση και στην υποστήριξη της νεολαίας μας
  • αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Επισημαίνεται ακόμη ότι σε μια εποχή όπου «ο διαχρονικός και ζωντανός λόγος και εμπειρία της Εκκλησίας, είναι η μόνη λύση και διέξοδος μπροστά στη συνθηματολογία και τα ψεύτικα λόγια της εποχής μας (…) ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος δύναται να δώσει νέα ώθηση στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας μας, να αναζωογονήσει τον πνευματικό της λόγο και να εργαστεί κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των προβλημάτων της νεολαίας. Να αγωνιστεί υπέρ της προστασίας του θεσμού της οικογένειας, των ευάλωτων ομάδων, του περιβάλλοντος, αλλά και υπέρ της εθνικής επιβίωσης μας στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας.»

Καταληκτικά, η Ομάδα Στήριξης του Λεμεσού Αθανάσιου υπογραμμίζει ότι «η ανάδειξη του στην ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου, θα σημάνει μία νέα εποχή για τα εκκλησιαστικά δρώμενα: μία εποχή αγάπης και προσφοράς προς τον άνθρωπο.

Αγάπης που εκδηλώνεται όχι ως ένα απλό συναίσθημα, αλλά ως ο ίδιος ο Θεάνθρωπος, αγκαλιάζοντας την Εκκλησία, τον Άνθρωπο, την Κτίση.

Αγάπης που εκφράζεται όχι μόνο λεκτικά, μέσα από λόγια και κηρύγματα, αλλά και έμπρακτα, με έργα και συνεχή διακονία.

Αγάπης που αντλεί δύναμη από τις μακραίωνες εκκλησιαστικές παραδόσεις μας και διαχέεται στη σύγχρονη κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας σε όλους αλλά πρωτίστως στα παιδιά και τους νέους μας την Αλήθεια του Ευαγγελίου.»

Το κείμενο της διακήρυξης 

Ως μέλη αυτής της Εκκλησίας, που για αιώνες και σε καιρούς δύσκολους έχει στηρίξει το ποίμνιό της, θέλουμε και τώρα να αναλάβει τον πραγματικό πνευματικό της χαρακτήρα και ρόλο. Θέλουμε την Εκκλησία μας δίπλα στον άνθρωπο μεν αλλά μακριά από κοσμικές νοοτροπίες και συμπεριφορές. Στηριζόμενη στη μακραίωνη παράδοσή μας, να αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ανησυχίες των ανθρώπων. Να μιλά στον άνθρωπο όχι με ψεύτικη και ξύλινη γλώσσα αλλά προσφέροντας λόγο καρδιακό, λόγο αγάπης, φωτίζοντας τη ζωή μας και δίνοντας μας ελπίδα. Μία Εκκλησία δυνατή και που να εμπνέει εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, στηρίζοντάς τον όχι μόνο στις πνευματικές του ανάγκες αλλά και τις υλικές με κάθε τρόπο.

Η Εκκλησία έχει και πρέπει να έχει σημαντικό και ουσιαστικό λόγο για τα διάφορα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο όπως η φτώχεια, οι διακρίσεις, τα ναρκωτικά, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η προσβολή και διάλυση του ιερού θεσμού της οικογένειας, το εθνικό μας θέμα κ.α.

Ο διαχρονικός και ζωντανός λόγος και εμπειρία της, είναι η μόνη λύση και διέξοδος μπροστά στη συνθηματολογία και τα ψεύτικα λόγια της εποχής μας, που μας απογοητεύουν συνεχώς.

Η επί μισό περίπου αιώνα συνεχής εκκλησιαστική διακονία και εμπειρία και η καθημερινή απευθείας επαφή με τους πιστούς, καθώς και τα βιώματα κοντά σε φωτισμένους Πατέρες και Γέροντες, αναδεικνύουν τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο ως τον πνευματικό φάρο και οδηγό για όλους μας.

Το αξιοθαύμαστο και πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο σε μία από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιφέρειες της Κύπρου, η πνευματική καθοδήγηση χιλιάδων πιστών στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, η επιτυχής διοικητική αναδιάρθρωση, η αποτελεσματική οικονομική διαχείριση και διεύρυνση των δυνατοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, η αγάπη και η έγνοια για την Εκκλησία, το περιβάλλον, τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τη νεολαία, καθιστούν τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο την αυτονόητη επιλογή για να ηγηθεί της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος δύναται να δώσει νέα ώθηση στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας μας, να αναζωογονήσει τον πνευματικό της λόγο και να εργαστεί κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των προβλημάτων της νεολαίας. Να αγωνιστεί υπέρ της προστασίας του θεσμού της οικογένειας, των ευάλωτων ομάδων, του περιβάλλοντος αλλά και υπέρ της εθνικής επιβίωσης μας στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας.

Η ανάδειξη του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου στην ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου, θα σημάνει μία νέα εποχή για τα εκκλησιαστικά δρώμενα: μία εποχή αγάπης και προσφοράς προς τον άνθρωπο.

Αγάπης που εκδηλώνεται όχι ως ένα απλό συναίσθημα, αλλά ως ο ίδιος ο Θεάνθρωπος, αγκαλιάζοντας την Εκκλησία, τον Άνθρωπο, την Κτίση.

Αγάπης που εκφράζεται όχι μόνο λεκτικά, μέσα από λόγια και κηρύγματα, αλλά και έμπρακτα, με έργα και συνεχή διακονία.

Αγάπης που αντλεί δύναμη από τις μακραίωνες εκκλησιαστικές παραδόσεις μας και διαχέεται στη σύγχρονη κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας σε όλους αλλά πρωτίστως στα παιδιά και τους νέους μας την Αλήθεια του Ευαγγελίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Είναι σαφές ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων σχετίζεται με το κυπριακό

Στις 13 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, κατά τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως είπε...

Θα επιτρέπεαι η υποβολή αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% ακόμα και εντός ενός έτους από την απόκτηση της κατοικίας

Εντός ενός χρόνου από την απόκτηση κατοικίας θα επιτρέπεται πλέον σε δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για να επωφελούνται του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%, με...

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία – Αναφορές για ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην βορειοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την AFAD που επικαλείται το Reuters, το επίκεντρο...

Κόμπος: Πετύχαμε σύνδεση του κυπριακού με ευρωτουρκικά – Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα χθεσινοβραδινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι είναι πλέον στην πλευρά...

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,51%, κλείνοντας στις 145,23 μονάδες. Άνοδο 1,53% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 88,15 μονάδες. Ο...

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ

Μια σειρά σαρωτικών κυρώσεων κατά ηγετών και οντοτήρων που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το υπουργείο Άμυνας της Τεχεράνης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!