15.8 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 4:01

Οι υπηρεσίες Δήμου Πάφου προσαρμόζονται στα έκτακτα μέτρα για αναχαίτιση εξάπλωσης της πανδημίας

Σε ειδική υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, καθορίστηκε το πλαίσιο προσαρμογής της Υπηρεσίας του Δήμου Πάφου στα έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση προχθές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος των μέτρων και διευθετήσεων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη είναι αφενός μεν η εξυπηρέτηση των επειγουσών αναγκών των πολιτών, αφετέρου δε η προστασία της υγείας των εργαζομένων του Δήμου και των δημοτών μέσω της αποφυγής αχρείαστου συνωστισμού.

Τα μέτρα, που κινούνται σε τρεις άξονες, είναι τα ακόλουθα:

Α΄ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΧΩΡΟΙ  ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ

1.    Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου για το διάστημα 12 – 30 Νοεμβρίου ακυρώνονται.
2.    Κλείνουν για σκοπούς εκδηλώσεων όλοι οι χώροι πολιτιστικής υποδομής (Μαρκίδειο Δημοτικό Μέγαρο, Πολυχώρος «Αττικόν», Πολυχώρος Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική», Δημοτική Πινακοθήκη, Αίθουσα Εκδηλώσεων «Εν Πλω»).
3.    Κλείνουν όλα τα πάρκα και οι παιδότοποι εντός της δημαρχούμενης περιοχής. Στους χώρους αυτούς θα τοποθετηθούν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες.
4.    Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» εξαιρουμένης της χρήσης από πρόσωπα με αναπηρίες για σκοπούς θεραπευτικής άσκησης και για προπονήσεις μέχρι τέσσερα άτομα συμπεριλαμβανομένου του ανέπροπονητή, όπως οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
5.    Αναστέλλεται η λειτουργία του Γηπέδου Μουττάλου.
6.    Αναστέλλεται η τέλεση πολιτικών γάμων τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού Μεγάρου.
7.    Η Δημοτική Λαχαναγορά συνεχίζει τη λειτουργία της με αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Β΄  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

1.    Ορίστηκαν συγκεκριμένες διευθετήσεις για τη διασπορά του γραφειακού προσωπικού που εργάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου. Ανατέθηκε επίσης σε μέλη του προσωπικού εξ αποστάσεως εργασία. Απαγορεύθηκε η ανταλλαγή επισκέψεων και συναντήσεων μεταξύ των υπαλλήλων, καθώς και η χρήση των κοινόχρηστων κουζινών για πρόσθετη προστασία των εργαζομένων. Πρόσθετα, ελαχιστοποιείται η διακίνηση εργαζομένων με υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου.
2.    Αναστέλλονται οι επισκέψεις δημοτών στο Δημοτικό Μέγαρο μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις, μπορεί να επιτραπεί η είσοδος σε άτομο κατόπιν έγκρισης του Δημοτικού Γραμματέα. Μικρής διάρκειας συσκέψεις με τη συμμετοχή πολύ περιορισμένου αριθμού ατόμων μπορούν να γίνονται μόνο στο Γραφείο Δημάρχου. Για την εναπόθεση επιστολών ή άλλων εγγράφων από δημότες έχει τοποθετηθεί ειδικό κιβώτιο στην είσοδο του κτιρίου. Για επείγοντα περιστατικά, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον τηλεφωνικό αριθμό 26933847 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
3.    Το Τμήμα Οικονομικών θα δέχεται κοινό μόνο για την έκδοση φοροαπαλακτικών βεβαιώσεων και για τη σύνδεση ή αποσύνδεση υδροδότησης. Για πληροφορίες σχετικά με την έκδοση φοροαπαλακτικών, το κοινό μπορεί να αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στη διεύθυνση [email protected]. Για επείγουσες περιπτώσεις, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 26818167 και 26951721. Υπενθυμίζεται ότι για τους λογαριασμούς της υδατοπρομήθειας, τη φορολογία σκυβάλων, τον επαγγελματικό φόρο, το τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας και τα εξώδικα πρόστιμα, οι πληρωμές γίνονται ήδη διαδικτυακά ή/και μέσω Τραπεζών.
4.    Το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών θα εξακολουθεί να δέχεται κοινό από τις 8.00 π.μ έως τις 12.30 μ.μ., μόνο για την υποβολή αιτήσεων μέσω θυρίδας στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου. Για πληροφορίες, το κοινό μπορεί να καλεί τον αριθμό 26822555.
5.    Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος θα δέχεται κοινό μόνο για την υποβολή αιτήσεων, εφαρμόζοντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα προστατευτικά μέτρα.
6.    Η Υπηρεσία Πρασίνου θα εργάζεται με ολιγομελή συνεργεία.

Γ΄ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

1.       Τα συνεργεία αποκομιδής των σκυβάλων και οδοκαθαρισμού θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά.
2.       Δόθηκαν οδηγίες όπως στην περίπτωση που η κατάσταση υγιεινής δημοσίου ή ιδιωτικού χώρου χρήζει απολύμανσης ή άλλου ειδικού μέτρου, να γίνεται ευέλικτα συνεννόηση με τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες και να υλοποιείται η ανάλογη ενέργεια.

Ο Δήμος Πάφου προσβλέπει στην κατανόηση του κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία. Με συναντίληψη, συνεργασία και πιστή τήρηση των μέτρων που εξαγγέλλει το Κράτος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και αυτή τη φορά, καταλήγει η ανακοίνωση του Δ. Πάφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!