27.8 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 11:07

Νέο θύμα κορωνοϊού 57χρονος στα κατεχόμενα

Ένας άνδρας 57 ετών που νοσηλευόταν με κορωνοϊό από τις 27 Μαΐου στο νοσοκομείο πανδημίας στην κατεχόμενη Λευκωσία είναι το νέο θύμα της COVID-19.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για τον 35ο θάνατο λόγω Covid 19. Ο 57χρονος έπασχε απο διαβήτη, πίεση και το τελευταίο διάστημα έκανε αιμοδιάλυση.

Στο μεταξύ, χθες βράδυ με διαφορά 3,5 ωρών έφτασαν στα κατεχόμενα από την Τουρκία, συνολικά 50.000 δόσεις Sinovac. Με την πρώτη ειδική πτήση η Τουρκία έστειλε 26.000 δόσεις και με την δεύτερη 24.000.

Η Τουρκία έχει αποστείλει στο ψευδοκράτος μέχρι σήμερα 240.000 δόσεις του κινεζικού εμβολίου. Από την ΕΕ, μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, έχουν παραδοθεί στους Τ/κ, 24.700 δόσεις AstraZeneca, 21.00 δόσεις Johnson & Johnson, 10.350 δόσεις Pfizer/BioNTech, συνολικά 56.050 δόσεις.

Το τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» μεταδίδει ότι με τις τελευταίες δόσεις ο συνολικός αριθμός των εμβολιασθέντων θα φτάσει τις 170.525.

Ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ που μετέβη χθες στην Τουρκία και είχε συναντήσεις τόσο με τον Τούρκο Υπουργό Υγείας, όσο και με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, δήλωσε ότι η αποστολή και άλλων δόσεων εμβολίων από την Τουρκία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή εκπομπή ο κ. Ουστέλ είπε ότι όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις Sinovac μετά από 8 μήνες θα πάρουν τρίτη δόση εμβολίου που θα είναι της Biontech.

Προβλέπεται, συνέχισε, να γίνονται 40.000 εμβολιασμοί την εβδομάδα και κάθε εβδομάδα αναμένεσαι να αποστέλλει η Τουρκία 50.000 δόσεις εμβολίου.

Από την ερχόμενη Τρίτη, συνέχισε, θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι άνω των 20 ετών. Θα εμβολιαστούν, πρόσθεσε, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τις μεταφορές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υποβάλλονται την Πέμπτη από τις 8:30 π.μ. - 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς, οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους...

Συνεχίζονται οι έρευνες για την απόπειρα φόνου – Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση το θύμα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται διερεύνηση από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας, για εντοπισμό των δραστών της απόπειρας φόνου εναντίον 34χρονου, που σημειώθηκε στον...

Ανάβουν τα φλας σε 5 νέα σημεία στη Λεμεσό την Δευτέρα – Δείτε που

Από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Απριλίου, 2024 το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται στην επαρχία Λεμεσού, με τη λειτουργία πέντε σταθερών καμερών σε άλλα δύο σημεία,...

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο «Ραντί»

Τα ξημερώματα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο "Ραντί", στην επαρχία Πάφου, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής...

Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών για πυροτεχνήματα η Μαρία Παναγιώτου

Την άμεση ανάκληση όλων των αδειών που δόθηκαν για πυροτεχνήματα ζήτησε η Υπυοργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου. Σε δηλώσεις στον Άλφα, και στον απόηχο της μεγάλης...

Βενεζουέλα: Κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ σε φυλακή για να αποδράσουν αλλά έπεσαν σε αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο και όμως συνέβη! Η πιο αποτυχημένη απόδραση στην ιστορία έγινε στη Βενεζουέλα όταν κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ, πέρασαν τους τοίχους της φυλακής και έπεσαν πάνω σε μια...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!