15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 10:55

Μειώνονται οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, 4 άτομα μόνο στο Αναφοράς

Οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό μειώνονται, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος σημείωσε πως στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή τέσσερα άτομα με κορωνοϊό, ενώ το νοσηλευτήριο λειτουργεί πλέον κανονικά.

Εξέφρασε, εξάλλου, την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Παιδιατρικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, λέγοντας ότι η υλοποίησή του ήταν και ένα δικό του προσωπικό στοίχημα, ενώ σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων ηπατίτιδας που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό.

Κληθείς, μετά από την εκδήλωση για τα 20χρονα της Europa Donna Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, να σχολιάσει τη λειτουργία του Παιδιατρικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο Υπουργός Υγείας απάντησε: «Είναι με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση που έχω ενημερωθεί ότι άνοιξε ο παιδιατρικός θάλαμος του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Νομίζω δεν είχαμε ποτέ παιδιατρικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα δικό μου η λειτουργία του Παιδιατρικού θαλάμου εκεί».

Ανέφερε ότι αύριο θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αναφοράς για να δει από κοντά το θάλαμο, ενώ σημείωσε ότι κατά την επίσκεψή του θα δει πως προχωρά η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρση με την αγορά των νέων μηχανημάτων.

Ευχαρίστησε δημόσια τη Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη, λέγοντας ότι η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης λειτουργεί εξαιτίας της επιμονής και της θέλησης της.

«Εάν υπάρχει θέληση και από άλλους εμπλεκόμενους στον χώρο της υγείας θα υλοποιηθούν και τα άλλα στοιχήματα, που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν διατηρούνται ακόμα κλίνες στο νοσοκομείο Αμμοχώστου για ασθενείς με κορωνοϊό και αν υπάρχουν ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως «υπάρχουν τέσσερα άτομα με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Αναφοράς, για να προσθέσει ωστόσο πως το Νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά.

Συμπλήρωσε ότι κατά τη επίσκεψη του αύριο θα επιθεωρήσει προσωπικά τη λειτουργία του και αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ελλείψεις.

Σε επιφυλακή το Υπουργείο για την ηπατίτιδα

Σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων ηπατίτιδας, που ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ, τα οποία πλησιάζουν τα 350 και έχουν εντοπιστεί σε 20 χώρες και αν στην Κύπρο έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό στην Κύπρο, για να διαβεβαιώσει ότι το Υπουργείο του είναι σε επιφυλακή.

«Αν υπάρξει οποιοδήποτε περιστατικό θα το ανακοινώσουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηπαντέλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ιράν: Παιδικά παχνίδια ήταν η απάντηση του Ισραήλ

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν, Αμίρ Αμπντολαχιάν, υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη...

S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας, διατηρώντας το ΒΒΒ-

Στην αναβάθμιση των προοπτικών του ελληνικού αξιόχρεου από σταθερές σε θετικές, διατηρώντας το στην επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ-, προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος...

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!