29.1 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 13:53

Δυναμικά μέτρα αποφάσισαν τα μέλη της ΠΟΕΔ – Αιτία τα μέτρα στα σχολεία

Με συντριπτική πλειοψηφία, 96.46% των συμμετεχόντων, οι δάσκαλοι – μέλη της ΠΟΕΔ προσήλθαν σήμερα στις κάλπες και εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο, για λήψη δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απόλυτα αναγκαίο, σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα που προοωθούνται από την κυβέρνηση στα σχολεία, όπως η πρακτική του “Test to stay”, καθώς και για τον διαχωρισμό μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΔ με επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή έγινε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

“Παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική και αντιπροσωπευτική της βούλησής τους. Με σεβασμό στα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας, αλλά και στις δημοκρατικές διαδικασίες, τα μέλη της ΠΟΕΔ προσήλθαν στις κάλπες και έδωσαν με τεράστια πλειοψηφία την εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, για λήψη δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απόλυτα αναγκαίο, με στόχο να αποτραπεί ο οποιοσδήποτε ατεκμηρίωτος διαχωρισμός μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, να διεκδικηθεί η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες και να απαιτηθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους”, προστίθεται.

“Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους και συναδέλφισσες για τη σημερινή τους παρουσία στα επαρχιακά εκλογικά κέντρα και για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν για άλλη μια φορά στην Οργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι συνάδελφοι, με ποσοστό 96.46%, εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της Οργάνωσης να διαχειριστεί με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο, τις προσπάθειες που γίνονται για διαχείριση της κατάστασης και να πάρει τα όποια μέτρα κριθούν στην πορεία  απαραίτητα.”

Η Οργάνωση τονίζει ότι θα αξιοποιήσει με υπευθυνότητα την εξουσιοδότηση των συναδέλφων, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας αλλά και την ομαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, κάλεσε όλα τα μέλη της Οργάνωσης να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν, «με στόχο την εξουσιοδότηση του ΔΣ για διεκδίκηση του καλύτερου για το δημόσιο σχολείο και τον κλάδο».

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία διεξήχθη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, Κεντρικά Γραφεία ΠΟΕΔ, Λεωφόρος Κυρηνείας 184, Αγλαντζιά, στο Κ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού – Αγίου Παντελεήμονα, Λεμεσός, στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Κ.Β΄ – «Μιχαλάκης Παρίδης», Λάρνακα, στο Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου Α΄, στο Δημοτικό Σχολείο Πάφου ΙΒ’ – «Πεύκιος Γεωργιάδης» και στο Δημοτικό Σχολείο Αστρομερίτη.


Τα μέλη της ΠΟΕ έπρεπε να απαντήσουν, σύμφωνα με το ψήφισμα, με Ναι ή Όχι στο αν ενημερώθηκαν για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα ελλιπή μέτρα προστασίας, που λήφθηκαν κατά της πανδημίας Covid-19 στις σχολικές μονάδες, καθώς και για την «αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη» διαφορετική αντιμετώπιση της Προδημοτικής, της Ειδικής και της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

EURO U-17: Την Πέμπτη με Σερβία η Εθνική Κύπρου

Να αφήσει πίσω της το κακό ξεκίνημα με την Τσεχία θέλει η Εθνική ομάδα των Παίδων, η οποία συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στην τελική...

Ολοκληρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη Μονή Αββακούμ – Θα παραδοθούν στη ΓΕ ως πακέτο

Σε προχωρημένο στάδιο και προς την ολοκλήρωση τους βαίνει η διερεύνηση της Αστυνομίας των υποθέσεων που αφορούν στην Μονή Οσίου Αββακούμ. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ...

Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος

Όπως είχε προαναγγελθεί η Ιρλανδία αναγνώρισε επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης. Στο ισπανικό κοινοβούλιο μιλά ο Πέδρο Σάντσεθ. Σφοδρές αντιδράσεις και προειδοποιήσεις από το Ισραήλ. Η Νορβηγία θα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!