21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 10:08

Λειτουργεί η μονάδα στη Γεροσκήπου

Λειτουργεί η κινητή μονάδα του Bioanalysis Clinical Lab στην Γεροσκήπου μετά από διαμαρτυρία πολιτών που μετέβησαν το πρωί εκεί και τη βρήκαν κλειστή, ενώ στήριξη των εργαζομένων που μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους από και προς την Επαρχία Πάφου ζητούν οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ.

Η αγωνία των πολιτών για την εξέταση covid 19 που εμπίπτουν στην κατηγορία «κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις» εκτός Επαρχίας Πάφου, εντάθηκε σήμερα, καθώς εκπνέει η προθεσμία.

Εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να υποβληθούν την Κυριακή το πρωί και τη Δευτέρα το απόγευμα στη δειγματοληπτική εξέταση για κορωνοϊό (PCR test) λόγω της μαζικής προσέλευσης, έσπευσαν σήμερα το πρωί, ωστόσο η κινητή μονάδα ήταν κλειστή με αποτέλεσμα να υπάρξει και σήμερα σύγχυση. Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου στο ΚΥΠΕ και ζητούν τη στήριξη της Πολιτείας σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση ώστε να μπορούν να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Σύμφωνα με χτεσινή ενημέρωση της κινητής μονάδα του Bioanalysis Clinical Lab το εργαστήριο θα άνοιγε στις 16:00 με 18:00 το απόγευμα ωστόσο από νεότερη ενημέρωση τα τεστ έχουν τελειώσει και η εταιρεία αναμένει ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας. Μετά από σχετικές διαβουλεύσεις ξανάρχισε η δειγματοληψία στη Γεροσκήπου, με μειωμένη προσέλευση, αφού ο κόσμος δεν έτυχε ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, οι Επαρχιακοί Γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, ζητούν διαχείριση της κατάστασης και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πέτρος Δημοσθένους σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να λάβει κάποια μέτρα για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία στους εργαζόμενους, οι οποίοι διακινούνται μεταξύ των πόλεων που έχουν τεθεί σε καραντίνα, πρέπει να τροχιοδρομήσει το άνοιγμα περισσότερων σημείων και κινητών μονάδων όπου θα μπορούν να διενεργείται η σχετική μοριακή δειγματοληψία στην Πάφο.

Πρόσθεσε επίσης πως με αυτή τη μαζική προσέλευση ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι. Δεν μπορούμε, σημείωσε να υπεισέλθουμε στο αν είναι σωστό ή λάθος, αφού είναι κάτι που αποφάσισε η Πολιτεία και πρέπει να το εφαρμόσουμε.

Ο κ. Δημοσθένους τόνισε πως τόσο η Αστυνομία αλλά και οι εργοδότες πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι.

Χαρακτήρισε την κατάσταση πρωτοφανή, σημειώνοντας ωστόσο πως το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί. Η εισήγησή μας είναι να υπάρχουν περισσότερα σημεία για τη διενέργεια της σχετικής δειγματοληψίας, κατέληξε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Νεόφυτος Άσσος ανέφερε πως παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα σε σχέση με την εξέταση των εργαζομένων για να μπορούν να μεταβαίνουν σε άλλες Επαρχίες. Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε παράδειγμα συγκεκριμένης εταιρείας που μεταβαίνουν της οποίας αρκετοί εργαζόμενοι από την Πάφο στη Λεμεσό, όπου οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν πρόβλημα μεταφορικό ένεκα του ότι δεν μπορούσαν να διακινηθούν με λεωφορείο, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός εργασίας.

Το πρόβλημα της μεταφοράς τους σήμερα διευθετήθηκε, είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως γενικότερα επικρατεί σύγχυση και μια ταλαιπωρία των εργαζομένων και αυτό έχει να κάνει με την απώλεια ημερομισθίων και με το άγχος που επικρατεί για να βρεθούν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, τη συγκεκριμένη ώρα και την ώρα που πρέπει να εργαστούν.

Ο κ. Άσσος ανέφερε πως προσπαθούν ως συντεχνία να ρυθμίσουν αυτά τα προβλήματα σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις εταιρείες, ωστόσο επανέλαβε ότι μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα.

Δυστυχώς παρατήρησε σχηματίζονται ουρές στους χώρους που γίνονται οι εξετάσεις για να διαπιστωθούν κατά πόσο οι εργαζόμενοι μπορούν να ταξιδέψουν και να πάρουν το πιστοποιητικό ότι είναι αρνητικοί στην μοριακή εξέταση ( PCR test).

Πρόσθεσε πως για το αποτέλεσμα της εξέτασης θα πρέπει να διέλθει ένα 24ωρο και αυτή η μοριακή εξέταση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε επτά ημέρες. Ο κ. Άσσος ζήτησε τη διευκόλυνση των εργαζομένων τόσο για τη διενέργεια της δειγματοληπτικής εξέτασης, όσο και για το χρόνο ανανέωσης της εξέτασης.

Δεν μπορεί ο κόσμος, είπε, να μένει εκτός εργασίας για τον λόγο ότι δεν του παρέχονται διευκολύνσεις για να μεταβαίνει στη δουλειά του .

Επιπρόσθετα ανέφερε πως στο πρώτο κύμα της πανδημίας υπήρχαν κλιμάκια που επισκέπτονταν επί τόπου τους εργαζόμενους και διενεργούνταν οι έλεγχοι κάτι που θα μπορούσε, όπως είπε, να επαναλαμβάνονταν και τώρα για να μην υπάρχει η απώλεια ημερομισθίων και το χάσιμο χρόνο.

Είπε ακόμη πως με λίγη συνεργασία και κατανόηση τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Επαναρχίζει το πρωτάθλημα – Κρίσιμο ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής στο ποδόσφαιρο, επαναρχίζει αυτό το τριήμερο η αγωνιστική δράση στο Πρωτάθλημα Cyta με τη διεξαγωγή της...

Γάζα: 12 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

Την Ράφα έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters...

Πώς η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης προκάλεσε χείμαρρο από θεωρίες συνωμοσίας

Πριν γίνει μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, η Marjorie Taylor Greene  ενεπλάκη με μια θεωρία συνωμοσίας ότι «εβραϊκά διαστημικά λέιζερ» μπορεί να ήταν η αιτία...

Παρ’ ολίγον τραγωδία στον αέρα – Πτήση της British από Αθήνα πέρασε «ξυστά» από drone

Μια πτήση της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο οριακά απέφυγε τη σύγκρουση με ‘ενα drone καθώς η απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5...

Η ομιλία Μητσοτάκη για πρόταση δυσπιστίας: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου», τόνισε από το βήμα της Βουλής...

Το Euribor αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο

Ανοδικά κινήθηκε το Euribor 12μήνου και τον Μάρτιο, καθώς αναμένεται να κλείσει στο 3,72%, καθώς καθυστερούν οι μειώσεις των επιτοκίωντης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Φεβρουάριο,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!