9.9 C
Nicosia
Τρίτη 19 Μάρτιος 2024 | 6:15

Κύπρος: 3 νέοι θάνατοι και 289 νέα κρούσματα

Εντοπίστηκαν 289 κρούσματα, από τα οποία τα 56 αφορούν άτομα τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα σε rapid tests και ακολούθως υποβλήθηκαν σε μοριακή εξέταση και επιβεβαιώνονται πλέον επίσημα ως κρούσματα. Ένα θετικό αποτέλεσμα από rapid test, δεν επαληθεύτηκε μέσω PCR.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2020:

– Τρία άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 57.

– 111 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 17 σε κρίσιμη κατάσταση.

– Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 9,562 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 3,848 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 5,714 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

– 289 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν και επιβεβαιωθήκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 11,812. Στα 289 συμπεριλαμβάνονται 56 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.

– Σε 176 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Τα τρία άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

– Γυναίκα, ηλικίας 84 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

– Άντρα, ηλικίας 78 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

– Γυναίκα, ηλικίας 94 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μετά από μεταφορά της από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιστερώνας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 57, εκ των οποίων:

– 37 άντρες (65%), και

– 20 γυναίκες (35%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 111 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 17 σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους 17 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 13 είναι διασωληνωμένοι, άλλοι 2 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Γ. Μοριακή Εξέταση (PCR test)

Από τις 3,848 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα με τη μοριακή μέθοδο (PCR), εντοπίστηκαν και επαληθεύτηκαν 289 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

90 κρούσματα από 795 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
110 κρούσματα από 1,772 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
20 κρούσματα από 303 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
7 κρούσματα από 456 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων.
4 κρούσματα από 87 δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας.
2 κρούσματα από 37 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
56 κρούσματα από 57 δείγματα που λήφθηκαν για επαλήθευση με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης θετικών αποτελεσμάτων που εντοπίστηκαν μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες.
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 299 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 41 εργαστηριακές εξετάσεις, και
Στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, είχαμε αποτέλεσμα για 1 δείγμα.

Δ. Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigenrapidtest): Από τα 5,714 τεστ που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), προέκυψαν 176 θετικά αποτελέσματα.

Οι 176 αυτές περιπτώσεις θα υποβληθούν σε εξέταση με τη μοριακή μέθοδο PCR, προκειμένου να επαληθευθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Για επόμενη διακυβερνητική Κύπρου-Αιγύπτου, συζήτησαν ΠτΔ-Σίσι

Για την πραγματοποίηση της επόμενης τριμερούς διάσκεψης με την Ελλάδα και της διακυβερνητικής Κύπρου-Αιγύπτου, συζήτησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με...

Πυρά Μπορέλ κατά Ισραήλ για τον λιμό στη Γάζα

Πυρά εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κατηγορώντας τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τη δημιουργία «τεχνητού λιμού» στη...

Κόμπος: Συνάντηση 40 χωρών στην Κύπρο για το διάδρομο προς τη Γάζα (βίντεο)

Την πραγματοποίηση συνάντησης στην Κύπρο με τη συμμετοχή πάνω από 40 χωρών στις 21 Μαρτίου, για επιχειρησιακό συντονισμό των επόμενων βημάτων στην εφαρμογή του...

Ερντογάν: Αν είχαμε κινηθεί πιο νότια η Κύπρος θα ήταν όλη τουρκική

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον Τούρκων στρατιωτικών σε δείπνο, όχι μόνο υπερασπίστηκε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa που εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη...

Έντονες βροχές και χαλάζι στη Λευκωσία – Στο Στρόβολο άσπρισε η γη από το χαλάζι – Κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (δείτε φωτό)

Σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, σημειώθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες περιοχές της Κύπρου και ειδικά της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα αριθμό κλήσεων να δεχθούν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!