24.2 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 12:23

Κλειδώνουν νέες χαλαρώσεις, δεδομένη η κατάργηση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Νέες χαλαρώσεις αναμένεται να κλειδώσουν στη σημερινή σύσκεψη που θα έχει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, με την εισήγηση για κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους να θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγηθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο προς έγκριση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στην απογευματινή σύσκεψη Υπουργού Υγείας και των μελών της ΣΕΕ θα τεθεί, επίσης, το θέμα της μείωσης των rapid test που διενεργούνται καθημερινά, καθώς και η κατάργηση του safepass σε συγκεκριμένους χώρους.

Σε σχέση με την εφαρμογή του μέτρου test to stay προκρίνεται το σενάριο για διενέργεια rapid test μία φορά την εβδομάδα, αντί δύο που ισχύει αυτή τη στιγμή, ενώ στο μέτρο αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα παιδιά κάτω των τριών ετών, που φοιτούν σε παιδοκομικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μέτρο test to stay αναμένεται να επεκταθεί και στις εξωσχολικές δραστηριότητες, δηλαδή με το ίδιο τεστ οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν στις απογευματινές δραστηριότητες τους.

Επιπλέον, γίνονται σκέψεις, οι οποίες φαίνεται κερδίζουν έδαφος, για αποδέσμευση των θετικών ατόμων στον ιό από την καραντίνα στις 7 μέρες, αλλά χωρίς τη διενέργεια rapid test.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η κατάργηση της τηλεργασίας, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 25%.

Στο μεταξύ, στο τραπέζι δεν αποκλείεται να τεθεί και η κατάργηση του safepass στα εμπορικά κέντρα και στα μεγάλα καταστήματα, ωστόσο, πηγή από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το σενάριο αυτό είναι αρκετά απομακρυσμένο.

Ωστόσο, η ίδια πηγή σημείωσε ότι ενδεχομένως να αποφασιστεί αύξηση στο μέγιστο  αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, γάμους, βαπτίσεις και εκκλησίες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι στιγμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις επαφές της η Ολγκίν-«Οι ηγέτες να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν...

Καταθέτει στην Αστυνομία για τους βανδαλισμούς στο σχολείο Λιβαδιών ο 10χρονος που φέρεται να εμπλέκεται

Στον Αστυνομικό Σταθμό Βορόκληνης με τους γονείς του για να δώσει κατάθεση, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ανήλικος ηλικίας 10 ετών, ο οποίος φέρεται να...

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας

Σε επ'αόριστον απεργία κατήλθαν από το πρωί οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού Λάρνακας, οι οποίοι καταγγέλλουν παραβίαση συμφωνίας για τα ωράρια εργασίας και...

Συνέντευξη με την Υφυπουργό Ναυτιλίας: Ραγδαία η ανάπτυξη της Κυπριακής ναυτιλίας

Η Κυπριακή ναυτιλία αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι ναυτιλιακές εταιρείες που εδρεύουν ή έχουν γραφεία στο νησί μας να ξεπερνούν τις...

Έρχεται νέα διεθνής οικονομική κρίση;

Έρχεται νέα διεθνής οικονομική κρίση; Το κρίσιμο αυτό ερώτημα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την επιδείνωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, αλλά και της συνέχισης...

Πυρά ΔΗΣΥ κατά ΑΚΕΛ για τα επεισόδια στην Δρομολαξιά

Τα πυρά του κατά το ΑΚΕΛ εξαπέλυσε το ΔΗΣΥ, σχετικά με τον βανδαλισμό του οχήματος, του δημοτικού του συμβούλου στη Δρομολαξιά, Σάββα Κυριάκου, αλλά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!