24.6 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 21:25

Η Αστυνομία και κρατικές υπηρεσίες θα ελέγχουν για το coronapass – Όλες οι λεπτομέρειες

Η αστυνομία και άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα επιφορτιστούν την ευθύνη των ελέγχων του Coronapass, που μπαίνει στη ζωή μας από την ερχόμενη Δευτέρα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Συγκεκριμένα ο κ. Υπουργός δήλωσε πως, «Διευκρινίζεται επίσης ότι την ευθύνη για τον έλεγχο κατοχής αποδεικτικού στοιχείου δεν την έχουν οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, αλλά ο έλεγχος θα γίνεται από τους αρμόδιους Λειτουργούς της Αστυνομίας ή των Υπουργείων και Τμημάτων ανάλογα με τις επιχειρήσεις στους τομείς της αρμοδιότητάς τους».

Θα εκδοθούν εντός της ημέρας οδηγίες για το Coronapass.

Μέχρι να εφαρμοστεί ηλεκτρονικά, αυτό που  θα ζητείται στον έλεγχο θα είναι: είτε το χαρτί που πιστοποιεί την χορήγηση του εμβολίου, είτε το χαρτί με τη σφραγίδα για το αποτέλεσμα από rapid /pcr τεστ ή το sms που πιστοποιεί ότι κάποιος ανάρρωσε από τον ιό.

Την Κυριακή αναμένεται να σταλεί ξανά σε όλους το σχετικό μήνυμα ότι δηλαδή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό εκ νέου.

Υπενθυμίζουμε πού θα χρειάζεται το Coronapass:

-Ο  εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass και με ανώτατο αριθμό τα 50 άτομα μέχρι τη 16η Μαΐου 2021. Από την 17η Μαΐου, θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών με ανώτατο όριο τη φυσική παρουσία 30% της χωρητικότητας του χώρου θρησκευτικής λατρείας, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass, ενώ από 1η Ιουνίου θα επιτρέπεται η παρουσία πιστών με ανώτατο όριο τη φυσική παρουσία 50% της χωρητικότητας του χώρου θρησκευτικής λατρείας, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

– Επαναλειτουργούν όλοι οι εξωτερικοί χώροι εστίασης. Οι θαμώνες πρέπει να έχουν στην κατοχή τους Coronapass. Από 1η Ιουνίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης.

– Επαναλειτουργούν τα κλειστά εμπορικά κέντρα, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση Coronapass.

– Για το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο, η προσκόμιση Coronapass θα είναι απαραίτητη μόνο στα μεγάλα υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα.

– Επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα μέχρι τη 16η Μαΐου 2021. Από 17η Μαΐου 2021 ανώτατος αριθμός 200 άτομα, νοουμένου ότι θα τηρείται εντός του χώρου λατρείας η πληρότητα του 30%, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

– Επιτρέπεται η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα μέχρι την 17η Μαΐου, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass. Μετά τη 17η Μαΐου, πληρότητα μέχρι 30% σε κλειστούς χώρους και 50% σε ανοικτούς χώρους. Απαραίτητη η προσκόμιση με Coronapass.

– Επιτρέπεται η λειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και σχολών άλλων αθλημάτων, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass σε όσους γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους.

– Επιτρέπεται η διαμονή σε ξενοδοχεία από 10 Μαΐου 2021 με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

– Επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων και οποιονδήποτε άλλων εκδηλώσεων για γάμους και βαφτίσεις με μέγιστο αριθμό 10 προσώπων περιλαμβανομένων των ανηλίκων παιδιών μέχρι τη 16η Μαΐου. Από 17 Μαΐου 2021, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, καθήμενοι και μέχρι 200 άτομα, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass. Από 1η Ιουνίου, επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων και σε εσωτερικούς χώρους, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

– Επιτρέπονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις νοουμένου ότι τηρείται η πληρότητα του χώρου με απαραίτητη προσκόμιση του Coronapass.

– Για τον τελικό του Κυπέλλου στις 15 Μαΐου επιτρέπεται η παρουσία θεατών (15% πληρότητα του γηπέδου που θα επιλεγεί) με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

– Επιτρέπονται τα επισκεπτήρια σε οίκους ευγηρίας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κέντρα ημέρας, δομές παιδικής προστασίας, στη βάση των Πρωτοκόλλων και με προσκόμιση corona passport.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΕΤΥΦΑ: Απορρίπτει ισχυρισμούς Κινεζικής Κοινοπραξίας για τερματικό

Έκπληξη εκφράζει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) σε σχέση με ανακοίνωση της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας, που ηγείται της Κοινοπραξίας, που ανέλαβε την Κατασκευή...

ΧΑΚ: Με νέα άνοδο κατέκτησε τις 158 μονάδες – Στα 4,26 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το ΧΑΚ, κλείνοντας σε νέο υψηλό, με τις μετοχές των τραπεζών...

Σε νέα δίωρη επέμβαση υπεβλήθη ο Ρόμπερτ Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση,...

Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο: Υποστήριξε στο Κογκρέσο την ανάγκη ισχυρής αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Πιστώσεων της Βουλής για Κρατικές, Ξένες Επιχειρήσεις και Συναφή Προγράμματα, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νικ Λαρυγγάκης, για παροχή ισχυρής...

Γαλλικό think tank: Οι στόχοι Ερντογάν πίσω από τη μετατροπή της Μονής της Χώρας

Η εκ νέου μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, της δεύτερης εμβληματικής βυζαντινής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είναι «μια άκρως συμβολική απόφαση» που αντανακλά...

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον

Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας. «Έχουμε μια καταιγίδα με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!