19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:38

Επιστολές Κυρίτση στην Υπ. Εργασίας για επίδομα COVID και για τον νόμο για αφερεγγυότητα

Δύο επιστολές απέστειλε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπος Κυρίτσης προς την Υπουργό Εργασίας. Η πρώτη αφορά τις επιπρόσθετες εισηγήσεις της ΠΕΟ για τη συζήτηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα σχετικά με την κάλυψη των δικαιωμάτων των εργαζομένων για την περίοδο που λαμβάνουν επίδομα covid και η δεύτερη επιστολή αφορά τις εισηγήσεις της ΠΕΟ για την τροποποίηση του Νόμου για την Αφερεγγυότητα.

Στην πρώτη του επιστολή, ο κ. Κυρίτσης γράφει ότι θεωρεί πως οι περίοδοι παραχώρησης επιδομάτων λόγω covid θα πρέπει να προσμετρούν ως περίοδοι πραγματικής ασφάλισης και για σκοπούς χορήγησης θεσμοθετημένης σύνταξης.

Επίσης, σημειώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη ότι το ποσό πληρωμής για την ετήσια άδεια που λαμβάνει ο εργοδοτούμενος συναρτάται από το ποσό που εισφέρει ο εργοδότης, χρειάζεται να γίνει ρύθμιση έτσι τα ποσά που λάμβαναν οι εργοδοτούμενοι από τα επιδόματα covid να προσμετρήσουν για σκοπούς εισφορών στο Κεντρικό Ταμείο Αδειών.

Στην δεύτερη επιστολή του για την τροποποίηση του Νόμου για την Αφερεγγυότητα, ο κ. Κυρίτσης επαναφέρει την εισήγηση της ΠΕΟ για τροποποίηση της νομοθεσίας έτσι που αφερέγγυος να θεωρείται ο εργοδότης.

Αναφέρει ότι το τροποποιητικό νομοσχέδιο που το Υπουργείο Εργασίας έχει καταθέσει στην Βουλή βελτιώνει την κατάσταση αν και παραμένουν κενά αφού θα δικαιούνται πληρωμή από το Ταμείο Αφερεγγυότητας εργοδοτούμενοι που η απασχόληση τους τερματίζεται πριν ο εργοδότης τους καταστεί αφερέγγυος αλλά κατά τον τερματισμό είχε αρχίσει η διαδικασία πτώχευσης και ο εργοδότης καθίσταται τελικά αφερέγγυος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!