19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:02

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Οι καταθέσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη στην ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις, η εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό και το ξεκαθάρισμα της θέσης πως δεν δέχεται αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού, η ανακοίνωση σήμερα των πρώτων χαλαρώσεων στα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας και οι αντιδράσεις του Υπουργού Εσωτερικών στις ενδεχόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «ΕΕ: Φρένο στην Τουρκία για δύο κράτη», γράφει ότι η ΕΕ ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού και επιθυμεί να είναι παρούσα στις συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε στην κατάθεσή του στην ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις ότι υπήρξαν πολλά κενά στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και οι επιτήδειοι το εκμεταλλεύτηκαν. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι ανακοινώνονται σήμερα οι πρώτες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊού.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μίζες σε μεσάζοντες και πολιτικές πιέσεις για ‘χρυσά’ διαβατήρια», γράφει ότι αποκαλυπτικοί ήταν στην Ερευνητική Επιτροπή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Κωνσταντίνος Πετρίδης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απαντά αύριο με διάγγελμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επικρίσεις που δέχεται με φόντο τη διαφθορά. Αλλού γράφει ότι τα δημοψηφίσματα για τη συνένωση Δήμων προβληματίζουν τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χωρίς εκκλησίες και σχολεία», αναφέρεται στην αποκλιμάκωση των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα και γράφει ότι ανοίγουν καταστήματα, αναποφάσιστοι παραμένουν για εμπορικά κέντρα ενώ αργούν ακόμα τα εστιατόρια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε 22 άτομα λόγω του εμβολίου για την COVID-19. Αλλού γράφει ότι ζητούν από υποψήφιους ΣΥΟΠ ιατρικές εξετάσεις €500.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα «Έκλεβαν και το γνώριζαν» αναφέρεται στα όσα κατέθεσε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αλλά και στα όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης που είπε ότι το πρόγραμμα «χρυσών διαβατηρίων» δημιούργησε εξαρτήσεις και «συμφέροντα». Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι εξ αποστάσεως λογοθεραπεία δεν γίνεται. Αλλού αναφέρει ότι στη μάχη του κορωνοϊού ρίχνονται και τα φάρμακα κολχικίνη και Plitidespin.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Η αμφισβήτηση του νομοσχεδίου θα προκαλέσει ‘χάος’», γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών προειδοποιεί εναντίον των αλλαγών στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο νεαρός χάκερ, ο πρώτος Κύπριος πολίτης που εκδόθηκε ποτέ στις ΗΠΑ, βρέθηκε ένοχος. Αλλού αναφέρεται στην κατάθεση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σταδιακό ξεκλείδωμα και ένεση 200 εκατ.» για ανάσα στην αγορά με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αναφέρει ότι το βλέμμα είναι στραμμένο στον τουρισμό. Αλλού γράφει ότι οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι λόγω πανδημίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στους Βουλευτές θα παραδοθεί την Πέμπτη η λίστα Γιωρκάτζη και ότι θεωρείται μονόδρομος πλέον η δημοσιοποίησή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!