25.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 19:38

Ενημερώνουν σήμερα οι επιδημιολόγοι για την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο

Σήμερα θα παρουσιαστεί από τους Επιδημιολόγους η εθνική αναφορά για την πορεία του κορωνοϊού στην Κύπρο από τους επιδημιολόγους και θα απαντηθούν ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης και δρ Γιώργος Νικολόπουλος θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου τις προηγούμενες μέρες οδήγησε στην αυστηρότερη επιβολή μέτρων παγκύπρια αλλά κυρίως στη Λεμεσό και την Πάφο, αφού απαγορεύθηκε η κυκλοφορία μετά τις 20:00 και τοποθετήθηκαν μπλόκα της Αστυνομία για να μην επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλες Επαρχίες.

Χθες, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 268 κρούσματα κορωνοϊού και 42 με τη μέθοδο των rapid test που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως φαίνεται οι αλυσίδες μετάδοσης που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες μέρες μεγαλώνουν και άλλο, ενώ δημιουργούνται και νέες.

Σε νέα κόκκινη ζώνη έχουν εξελιχθεί τα Λατσιά με τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες ανέρχονται σε 28 και αυξάνονται επικίνδυνα μέρα με τη μέρα. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 27 κρούσματα στο Λύκειο Λατσιών και ένα κρούσμα στο Γυμνάσιο.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην Κυπερούντα μετά τον εντοπισμό 33 κρουσμάτων σε στέγη ηλικιωμένων, με την κοινότητα να βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο, λίγο μόλις διάστημα μετά τον εντοπισμό και πάλι μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα στο πολυδύναμο κέντρο «Μιχαήλ Νεάρχου», στην Κυπερούντα, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 21 από τους 24 φιλοξενούμενους και 12 από τους 17 εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι από τα άτομα τα οποία έχουν προσβληθεί από τον ιό, μόνο ένας εξ αυτών κρίθηκε ότι χρειάζεται νοσηλεία και μεταφέρθηκε στο ΓΝ Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί παράλληλα και ο εντοπισμός θετικών περιστατικών κορωνοϊού και στο Νοσοκομείο Αναφοράς, όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, συγκεκριμένα έξι άτομα από το προσωπικό έχουν εντοπιστεί θετικά στον ιό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 64 άτομα θετικά στον ιό, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά δέκα ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις εκτός αναπνευστήρα.

Άλλα εφτά άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος...

Στην Κύπρο το Άγιο Φως με όλες τις τιμές – Όλα έτοιμα για την Ανάσταση

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη...

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, στο Βαθύ. Όπως έγινε γνωστό, τον πατέρα της σκότωσε η 49χρονη κόρη του, μέσα στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!