32.8 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 16:57

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε περιοχές της Κύπρου – Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται αυτή την ώρα σε όλη την Κύπρο. Εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες, σφοδρή είναι η χαλαζόπτωση που επικρατεί σε πολλές περιοχές με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.

Μάλιστα η διαταραχή, εν ονόματι «Νεφέλη», όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», θα επηρεάσει την περιοχή μέχρι και τουλάχιστον τα πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο διαμέρισμα Μόρφου, οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς:

• Κακοπετριάς – Pinewood
• Ορκόντα – Κάτω Πύργου
• Πεδουλά – Κύκκου – Μηλικουρίου
• Πεδουλά – Κάμπου
• Κάμπου – Σταυρού της Ψώκας

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας αναμμένα.

Εικόνες και Βίντεο από την σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Βαροµετρικό χαµηλό µε κέντρο την Κρήτη κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι την Τετάρτη.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταµένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ, αλλά σύντοµα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά τοπικά στα παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να βελτιωθεί. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: «Οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα με την αποστολή ATACMS στην Ουκρανία»

Όχι μόνο δεν θα αλλάξουν την έκβαση του πολέμου αλλά θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στην ίδια την Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα το Κρεμλίνο με αφορμή τις...

Νέα Υόρκη: Είναι 110 ετών και ζει μόνος του – Αυτό είναι το μυστικό του

Είναι άντρας, είναι από τη Νέα Υόρκη, ζει μόνος του σε ένα τριώροφο σπίτι ανεβοκατεβαίνοντας καθημερινά τις σκάλες και οδηγεί… Και αν όλα αυτά σας φαίνονται...

Δεύτερη εμπλοκή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά με πυρ κατά δύο UAV

Δεύτερη εμπλοκή για την ελληνική φρεγάτα «’Υδρα», η οποία βρίσκεται στον Κόλπο του Άντεν, μετέχοντας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες». Πιο συγκεκριμένα, κατά τις πρωινές ώρες...

Στην φυλακή για 8 χρόνια προπονητής για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Τη συνολική ποινή φυλάκισης των 8 ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε προπονητή, για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης/εκμετάλλευσης παιδιών και άσεμνων επιθέσεων, τονίζοντας...

Η πρώτη πόλη στον κόσμο που χρεώνει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες

Η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στην κόσμο, που χρεώνει ένα ποσό στους τουρίστες, που την επισκέπτονται, στο πλαίσιο των προσπαθειών να γίνει πιο...

Ελλάδα: Βήματα επαναπροσέγγισης κυβέρνησης με την Εκκλησία

Κοινή επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό θα πραγματοποιήσουν αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!