23.6 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 17:13

«Διεθνές φεστιβάλ» ποδοσφαίρου για παιδιά με σύνδρομο Down στο Βαρώσι

«Διεθνές φεστιβάλ ποδοσφαίρου Down» διοργάνωσε την Πέμπτη σε παραλία της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου η «ομοσπονδία αθλητισμού ατόμων με αναπηρικά προβλήματα» του ψευδοκράτους σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Down και την «διεθνή ομοσπονδία Down» του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, η εκδήλωση έγινε στην παρουσία του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σήμανε την έναρξη του φεστιβάλ και έπαιξε ποδόσφαιρο με παιδιά με το σύνδρομο Down. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν ομάδες από το ψευδοκράτος, την Τουρκία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, το Καζακστάν και την Πολωνία.

Αναφέρεται ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν ο κ. Τατάρ με την σύζυγό του, Σιμπέλ, ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Down, Muhammed Abdullah Tuncay, η αναπληρώτρια Πρόεδρος, Hanife Salman, ο «πρόεδρος» της «ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρικά προβλήματα» του ψευδοκράτους, Αχμέτ Άκντενίς και η Τουλάϊ Ουμούτ, «πρόεδρος» της «διεθνούς ομοσπονδίας Down» ψευδοκράτους.

Στην ομιλία του, ο Αχμέτ Άκντενιζ είπε ότι το φεστιβάλ διοργανώθηκε με στόχο να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σύνδρομο Down δεν είναι ασθένεια αλλά διαφορετικότητα και είναι φυσιολογικό να είσαι διαφορετικός. Με αυτό το σκεπτικό, συνέχισε, το φεστιβάλ διοργανώθηκε με τη συμμετοχή 6 χωρών σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Down.

Ευχαρίστησε τον Ερσίν Τατάρ, την σύζυγό του, Σιμπέλ και τον «δήμαρχο Αμμοχώστου» για την ευαισθησία τους στην πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδρόμου Down, Muhammed Abdullah Tuncay δήλωσε ότι η Ομοσπονδία, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έχει μέλη από 90 χώρες και χαρακτήρισε σημαντική την διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής στο Βαρώσι.

Ο κ. Tuncay ευχαρίστησε τον Τ/κ ηγέτη και τους προέδρους των ομοσπονδιών των χωρών που συμμετείχαν.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό και πολύτιμο για εμάς να φιλοξενούμε αυτήν την εκδήλωση εδώ, ανέφερε από την πλευρά του ο Ερσίν Τατάρ σημειώνοντας την διεθνή διάσταση – όπως είπε – της εκδήλωσης.

«Δηλώνουμε πάντα ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down δεν διαφέρουν από τα άλλα παιδιά στις δραστηριότητες που κάνουμε στο σπίτι, λέμε ότι υπάρχει υποστήριξη για να ξεπεράσουν τα εμπόδια μπροστά τους και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε.

Εμείς, συνέχισε αναφερόμενος στην τ/κ πλευρά, «από το ανοιχτό Βαρώσι στέλνουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο, πως μαζί με την διεθνή κοινότητα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια στην τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Η εκδήλωση, πρόσθεσε, είναι επίσης πολύτιμη για να κάνει τα άτομα με σύνδρομο Down να αισθάνονται ότι είναι πραγματικά παιδιά της κοινωνίας και να μεταφέρουν ειλικρινή συναισθήματα. «Χαιρετίζω όλους τους προέδρους που ήρθαν εδώ σήμερα από την Διεθνή Ομοσπονδία Συνδρόμου Down» είπε.

Απευθυνόμενος στα παιδιά με σύνδρομο Down o κ. Τατάρ τους είπε: «Ως τα πιο πολύτιμα παιδιά και αδέρφια μας, η καρδιά μας είναι πάντα μαζί σας».

Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες, αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η Διεθνής Ομοσπονδία Συνδρόμου Down απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Τ/κ ηγέτη και σε άλλους προέδρους ομοσπονδιών.

Πριν από το φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε συναυλία μπροστά από την είσοδο στο Βαρώσι στην παρουσία και πάλι του ζεύγους Τατάρ.

Η Αβρούπα σχολιάζει πως η τ/κ πλευρά που θεωρεί το Βαρώσι δική της περιουσία δεν δίστασε να βάλει ακόμη και παιδιά με σύνδρομο Down να παίξουν ποδόσφαιρο σε παραλία εκεί για να δείξει ότι δεν θα δοθεί πίσω στους Ε/κ ιδιοκτήτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ιορδανική αποστολή για ενίσχυση μέσων πυρόσβεσης

Το πλήρωμα της ιορδανικής αποστολής που έφθασε στην Κύπρο προς ενίσχυση των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αεροπυρόσβεση υποδέχεται σήμερα στις 10:45 το...

Μεγαλύτερη συνεργασία των Ισλαμικών κρατών με το ψευδοκράτος ζήτησε ο Τατάρ

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ απευθύνθηκε στη 15η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) που πραγματοποιείται στη Μπανζούλ της...

Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα

Μειωμένη κατά 50% περίπου ήταν η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτο Θρασυβούλου. Σε δηλώσεις...

Την Τρίτη ο A’ ημιτελικός της Eurovision με την Κύπρο να εμφανίζεται πρώτη

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας με τον πρώτο ημιτελικό να διεξάγεται την Τρίτη, 7 Μαϊου, στο Μalmö Arena....

Ισραήλ: Άρχισε η απομάκρυνση 100.000 Παλαιστινίων από τη Ράφα – Αναπόφευκτη η επίθεση από Ισραήλ

«Ξεκινήσαμε επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας για την προσωρινή απομάκρυνση των ανθρώπων που διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ράφα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ...

Λεμεσός: 30χρονος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα

Τριαντάχρονος από τη Λεμεσό, ο Ευτύχιος Χαρίτου, έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού –...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!