16.9 C
Nicosia
Κυριακή 12 Μάιος 2024 | 3:45

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες έφερε η «Ελπίς» – Σταδιακά σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα

Σε ισχύ από τις 2 τα ξημερώματα σήμερα μέχρι τις 16.00, η κίτρινη προειδοποίηση, που έκδωσε χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας, σύμφωνα με την οποία αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή συνδυασμός παρατεταμένων βροχών και πιθανό ισχυρών μεμονωμένων καταιγίδων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.

Εξάλλου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία Ελπίς θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

12:45
Διευθ. Μετεωρολογίας: Σταδιακά σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα

Σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα μπαίνουν σε ύφεση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι η ισχύς της κίτρινης προειδοποίησης είναι μέχρι ενωρίς το απόγευμα, στις 4 η ώρα.

«Δεν αναμένεται εν πάση περιπτώσει να επανεκδοθεί. Απόψε θα είναι μια κρύα νύχτα, περίπου παρόμοια με την ψεσινή. Γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 με 6, 7 βαθμούς στα παράλια και στους -5 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. Φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη με τοπικές βροχές, μεμονωμένη καταιγίδα και χιονόπτωση σε ένα υψόμετρο από τα 600 μέτρα και πάνω, με τη θερμοκρασία να είναι αισθητά πιο κάτω από την κανονική. Γύρω στους 8 βαθμούς στο  εσωτερικό και παράλια, και στους 0 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, τόσο απόψε όσο και αύριο θα υπάρχουν περιοχές με παγετό.

«Άρα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα χρησιμοποιούν ιδιαίτερα το ορεινό οδικό δίκτυο. Απόψε παγετός θα σχηματιστεί και σε ημιορεινές περιοχές και τις αυγινές ώρες είναι δυνατό να έχουμε παγετό και στο εσωτερικό», σημείωσε.

Το σημαντικό, συνέχισε ο κ. Νικολαΐδης, είναι ότι τα φαινόμενα βαίνουν σε ύφεση, «αν και μέχρι και την Πέμπτη είναι πιθανό να έχουμε παροδικά λίγες μεμονωμένες βροχές».

«Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι το ύψος του χιονιού αυτή την στιγμή που μιλάμε στην περιοχή του Τροόδους, στην πλατεία Τροόδους για την ακρίβεια είναι στα 64 εκατοστόμετρα, ενώ ψες ήταν γύρω στα 50 εκατοστόμετρα. Άρα, αντιλαμβάνεστε, ότι το φρέσκο χιόνι είναι ήδη αρκετά ικανοποιητικό. Οι βροχές σημειώνονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρέχει σε αρκετές περιοχές της Κύπρου και αναμένονται κατά τη διάρκεια του υπολοίπου της ημέρας και απόψε και αύριο λίγες ακόμα βροχές», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να υποχωρήσουν αυτές οι καιρικές συνθήκες, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι φαίνεται οι υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή Πέμπτη θα έχουμε ουσιαστική ύφεση των φαινομένων.

«Κάποιες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Παρασκευή υπάρχει πάλι ένα ενδεχόμενο και το Σάββατο ένα ενδεχόμενο. Μικρά ενδεχόμενα είναι αυτά. Είναι υπολείμματα του συστήματος, τα οποία δεν θα έχουν ουσιαστικό πρόβλημα επί του εδάφους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να παραμείνει όμως κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους», κατέληξε.

11:58
Οκτώ πτήσεις από Κύπρο προς Αθήνα επηρεάστηκν λόγω κακοκαιρίας στην Ελλάδα

Οκτώ συνολικά πτήσεις, έξι από το αεροδρόμιο Λάρνακας και δύο από το αεροδρόμιο Πάφου προς Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, μέχρι το μεσημέρι, επηρεάζονται από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airports αναφέρουν ότι από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς Αθήνα ακυρώθηκαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι, τέσσερις πτήσεις και δύο αφίξεις από Αθήνα προς Λάρνακα, με συνολικά 306 επιβάτες να επηρεάζονται.

Οι δύο αναχωρήσεις που ακυρώθηκαν για το δρομολόγιο Λάρνακα – Αθήνα, θα πραγματοποιούνταν από την αεροπορική εταιρεία Aegean και οι δυο από την SkyExpress.

Όσον αφορά τις αφίξεις για το δρομολόγιο Αθήνα – Λάρνακα, ακυρώθηκαν μία πτήση θα εκτελείτο από την Aegean και μια από την SkyExpress.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα, επηρεάζονται για σήμερα μέχρι το μεσημέρι και δύο πτήσεις, μία άφιξη από Αθήνα προς το αεροδρόμιο της Πάφου και μία αναχώρηση από την Πάφο προς την Αθήνα, τις οποίες θα πραγματοποιούσε η αεροπορική εταιρεία Tus Air.

Από τις ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο της Πάφου προς την Αθήνα, επηρεάζονται συνολικά 42 επιβάτες.

Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ακυρώθηκαν, τέσσερις πτήσεις, δύο αφίξεις από Αθήνα – Λάρνακα και δύο αναχωρήσεις Λάρνακα – Αθήνα, ενώ επηρεάστηκαν 228 επιβάτες.

11:57
Νεότερη ενημέρωση για τον καιρό

Βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία Ελπίς θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οπόταν και αρχίζει να κινείται ανατολικότερα.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί , μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη ενώ στα δυτικά και τα βόρεια, μέχρι κυματώδης.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος ενώ κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά και τα νότια, και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Την Παρασκευή ο καιρόςθα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής και παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός παραμένει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία από την Πέμπτη, σταδιακά, θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει όμως αισθητά πιο κάτω από τις κλιματικές μέσες τιμές. Το ύψος του χιονιού κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.

11:15
Κλειστοί δρόμοι στις περιοχές Μαχαιρά λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι Βαβατσινιάς-Μαχαιρά και Γουρρίου-Μαχαιρά, λόγω χιονόπτωσης και παγετού που καθιστούν το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς οχημάτων που διακινούνται στο ευρύτερο οδικό δίκτυο των περιοχών Μαχαιρά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα τα οχήματά τους, έχοντας τα φώτα πορείας τους αναμμένα, και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα.

Επισημαίνει ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν.

Η Αστυνομία προτρέπει το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

10:15
Συσσώρευση νερού στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας

Μεγάλη ποσότητα νερού συσσωρεύτηκε στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας και η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί.

Σε ανάρτηση της στον επίσημο λογαριασμό της Αστυνομίας στο twitter αναφέρεται ότι «λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, με κατεύθυνση την Αγία Νάπα, μεταξύ 2ης και 3ης εξόδου (παρά τη βιομηχανική περιοχή Ξυλοφάγου), καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

10:13
Η Πολιτική Άμυνα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση λόγω των καιρικών φαινομένων

Η Πολιτική Άμυνα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα λόγω των καιρικών φαινομένων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου είπε ότι ήδη από την Παρασκευή μέλη της Πολιτικής Άμυνας πραγματοποίησαν περιπολίες στις ορεινές περιοχές με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν ανάγκες και να παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Κοινοτάρχες των ορεινών περιοχών, με τη συνεργασία των οποίων γίνεται προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης», ανέφερε. «Διανύουμε όμορφες χειμερινές ημέρες, τις οποίες αξίζει να χαρούμε και να απολαύσουμε, την ίδια στιγμή όμως οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων», πρόσθεσε.

Στις ορεινές περιοχές, συνέχισε η κ. Μιχαηλίδου, «πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και της χαμηλής ορατότητας».

«Αναπόφευκτα, οι πολίτες των ορεινών περιοχών θα πρέπει να αναστείλουν προγραμματισμένες εργασίες τους και να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους διατηρώντας τους ζεστούς. Οι πολίτες των αστικών περιοχών, στις οποίες παρατηρείται έντονη βροχόπτωση, καλούνται να μετακινούνται μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και σε αυτή την περίπτωση να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να εφαρμόζουν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας», σημείωσε.

Η κ. Μιχαηλίδου υπενθύμισε επίσης ότι «δεν επιχειρούμε σε καμία περίπτωση να διασχίσουμε πλημμυρισμένο δρόμο και δεν πλησιάζουμε περιοχές στις οποίες υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων».

«Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό μας ακινητοποιηθεί, το εγκαταλείπουμε άμεσα, καθότι υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί από το νερό ή να πλημμυρίσει», πρόσθεσε.

Προέτρεψε τους πολίτες να παρακολουθούν την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να ακολουθούν τις συστάσεις και προτροπές που δίνονται για την ασφάλεια των ιδίων, αλλά και των γύρω τους.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που πάντοτε προκύπτουν με την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων», κατέληξε.

09:43
Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό – Άγιο Φώτιο

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Παναγιάς Σάββας Νικολάου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η χιονόπτωση ξεκίνησε στη 01:00 και συνεχίστηκε μέχρι τις 04:00 με αποτέλεσμα να στρώσει χιόνι γύρω στα 10 εκατοστά, ενώ τώρα ξεκίνησε ψιλή βροχή. Η κοινότητα, είπε ο κ. Νικολάου, πλήττεται από “ψύχος, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,  μηδέν με ένα βαθμό και η μόνη διέξοδος των κατοίκων είναι το τζάκι”.

Ακολούθως ο κοινοτάρχης Παναγιάς αναφέρθηκε και στα σχολεία τους που παραμένουν κλειστά στην κοινότητα για 2η ημέρα τόσο το Δημοτικό όσο και το Νηπιαγωγείο Παναγιάς.

Κάλεσε επίσης τους κατοίκους της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι δρόμοι είναι ολισθηροί ωστόσο, παρατήρησε, μέχρι στιγμής στα γραφεία της κοινοτικής αρχής Παναγιάς δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, όπως είπε, δηλώνουμε παρών ως κοινοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως πέρσι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες, ωστόσο, φέτος οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.  Κάλεσε τέλος το Κράτος να έρθει και να τους στηρίξει οικονομικά και λίγο καλύτερα από τα σχέδια που έχει προκηρύξει για να μπορούν να αντεπεξέλθουν ως μόνιμοι κάτοικοι της υπαίθρου, όσον αφορά τη θέρμανση και τα έξοδα της μετάβασής τους στα αστικά κέντρα.

Εξάλλου ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Στατού-Άγιος Φώτιος, Κίμωνος Μιχαήλ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η χιονόπτωση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το κρύο, συνέχισε, είναι τσουχτερό και οι κάτοικοι λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών έχουν περιοριστεί στα τζάκια τους και στις κατοικίες τους. Χαρακτήρισε τη χτεσινή νύχτα πολύ δύσκολη, αφού δυνατές βροχές έπληξαν την περιοχή τους, καθώς και δυνατοί άνεμοι και ακολούθησε η χιονόπτωση.

Επιπρόσθετα ο κοινοτάρχης Στατού-Αγιου Φωτίου χαρακτήρισε λίγα τα χρήματα που δίδονται ως επιδότηση από την κυβέρνηση για σκοπούς θέρμανσης, στις απομακρυσμένες κοινότητες. Επεσήμανε επίσης πως εκτός της απόστασης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το υψόμετρο.

Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα παραμένουν από νωρίς το πρωί σήμερα της Τρίτης (25/01) περιοχές σε Πάφο λόγω των καιρικών συνθηκών που πλήττουν την Επαρχία Πάφου, ενώ καταβάλλεται από την ΑΗΚ προσπάθεια αποκατάστασης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

08:15
Κλειστοί δρόμοι λόγω καιρικών συνθηκών

Κλειστοί είναι δρόμοι λόγω καιρικών συνθηκών, με την Αστυνομία να καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, λόγω συνεχιζόμενης χιονόπτωσης οι ακόλουθοι δρόμοι είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση:

Επαρχία Λεμεσού: Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους.

Διαμέρισμα Μόρφου: Πεδουλά – Προδρόμου,Πεδούλα – Pine Wood – Κακοπετριάς,Προδρόμου – Τροόδους,Προδρόμου – Κύκκου, Κύκκου – Τσακκίστρας – Σταυρός της Ψώκας, Κακοπετριάς – Καρβουνά , Καρβουνά – Σπηλιών – Κανναβιών.

Επίσης, οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

Επαρχία Λεμεσού: Μονιάτη – Πλατρών, Πέρα Πεδίου – Πλατρών, Σαϊττά – Καρβουνά, Καρβουνά – Κυπερούντας – Αγρού, Καλού Χωριού – Αγρού.

Επαρχία Λευκωσίας: Παλαιχωρίου – Αγρού, Απλικίου – Παλαιχωρίου, Παλαιχωρίου – Ασκά, Ασκά – Φτερικουδίου, Φτερικουδίου – Άλωνας, Άλωνας – Πλατανιστάσας, Λαγουδερών – Ξυλιάτου, Λαγουδερών – Πολύστυπου, Πολύστυπου – Χαντριών, Πλατανιστάσας – Κάτω Μονής, Απλικίου – Φαρμακά, Φαρμακά – Οδούς, Φάρμακα – Καλού Χωριού, Παλαιχωρίου – Συκόπετρας.

Στις ορεινές περιοχές επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παγετός στο οδόστρωμα.

Επίσης, στην περιοχή Παναγιάς της επαρχίας Πάφου, επικρατεί χιονόπτωση, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να παρουσιάζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

08:10
Πυκνή ομίχλη στην Κλήρου και στις κοινότητες που γειτνιάζουν, περιορισμένη ορατότητα

Λόγω πυκνής ομίχλης, στην περιοχή Κλήρου και στις κοινότητες που γειτνιάζουν με αυτή, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό

Βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία Ελπίς θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα και έντονα. Σταδιακά μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα υπάρχει παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, στους 7 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 4 στα υπόλοιπα παράλια και στους -7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές και βραδυνές ώρες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 51 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα – Απομάκρυνση αμάχων από Χάρκοβο

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στην ουκρανική επαρχία του Χαρκόβου, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Όλεχ Σινεχούμποφ...

Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεογνού που βρέθηκε στη χωματερή Βραυρώνας

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα του νεογνού, το οποίο εντοπίστηκε  νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή της...

Μύκονος: Ανθρωποκυνηγητό για δολοφονία Πακιστανού-15 προσαγωγές

Εντατικούς ελέγχους στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ένας άνδρας έχασε...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ισραήλ: Πιθανή η χρησιμοποίηση αμερικανικών όπλων κατά αμάχων στη Γάζα

Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατατέθηκε στο Κογκρέσο  πιθανολογεί τη χρησιμοποίηση από τον ισραηλινό στρατό αμερικανικών όπλων παραβιάζοντας το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο στη Λωρίδα...

Η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα έφερε μαγικό Βόρειο Σέλας (βίντεο)

Ενα μαγικό Βόρειο Σέλας είχαν την ευκαιρία να δουν κατά τη διάρκεια της νύκτας εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ και σχεδόν σε ολόκληρο το Ηνωμένο...

Eurovision 2024: Απόψε ο τελικός με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου – Εκτός Τελικού η Ολλανδία

Η ημέρα του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024 έφτασε. Μετά από τις δύο ημιτελικές φάσεις, απόψε σε απευθείας σύνδεση (στις 22:00) από την τηλεόραση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!