22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 11:09

Απάντηση Υπουργείου Υγείας σε αναφορές του ΑΚΕΛ για το ΓεΣΥ

Ξεκαθαρίζει τη θέση του το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα όσα αναφέρθηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη του ΑΚΕΛ για τα τρία χρόνια ζωής του ΓεΣΥ, τα οποία θα συζητηθούν εκτενώς στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, η οποία  έχει προγραμματιστεί προ ημερών για την ερχόμενη βδομάδα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου «το ΓεΣΥ αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση, αφού αποτελεί μια μεταρρύθμιση που ήταν απαίτηση της κοινωνίας για πολλές δεκαετίες και η οποία έγινε πραγματικότητα με την πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη εξυπηρετώντας χιλιάδες πολίτες ανά ημέρα».

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι «η προσοχή μας είναι στραμμένη στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων καταγράφονται, και κατ’ επέκταση στη συνεχή βελτίωση και αναβάθμισή του, χωρίς να αλλάξει η φιλοσοφία του Συστήματος».

Επιπλέον, στα προβλήματα που αναφέρεται το ΑΚΕΛ, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως «ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, που μεταξύ άλλων, θα συμβάλουν στον περιορισμό των καταχρήσεων εντός του Συστήματος, θα ρυθμίσουν τις απολαβές των Προσωπικών Ιατρών, αλλά και θα βοηθήσουν στην ένταξη νέων καινοτόμων φαρμάκων για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι θεραπείες των ασθενών και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των δικαιούχων σε υπηρεσίες και γιατρούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σ. Στεφάνου: Κάποιοι κύκλοι που δεν θέλουν αυτό τον τύπο ΓεΣΥ είναι στην ίδια την Κυβέρνηση

Νωρίτερα ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το κόμμα του εκφράζει την πεποίθηση πως «η καλύτερη υπεράσπιση του συστήματος είναι να διορθώσεις τα προβλήματα  εντός του χαρακτήρα και της αρχιτεκτονικής του ΓεΣΥ και να δώσεις μια νέα προοπτική», συμπληρώνοντας ότι «με  αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεις και εκείνους τους κύκλους, που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να πλήξουν το σύστημα».

«Η προσέγγιση στηρίζεται και στην πεποίθησή μας ότι το ΓεΣΥ, με τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική που έχει οικοδομηθεί, είναι μια κατάκτηση που ήδη έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία, είναι μια κατάκτηση που πρέπει να στηριχθεί και να αναπτυχθεί παραπέρα και αυτό επιβάλλει τη συνολική αξιολόγηση του συστήματος, για να επισημανθούν και να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες και ελλείψεις παρουσιάζει, οι οποίες ομολογουμένως υπάρχουν. Μ’ αυτό τον τρόπο το ΓεΣΥ θα αποκτήσει νέα δυναμική και προοπτική και αυτό είναι που θέλει και επιδιώκει το ΑΚΕΛ», είπε ο κ. Στεφάνου.

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι «η διόρθωση των προβλημάτων και των ελλείψεων, θα προστατεύσει το σύστημα απ’ αυτούς που ποτέ δεν το είδαν με καλό μάτι και με διάφορους τρόπους προσπαθούν με διάφορα προσχήματα να το αλλοιώσουν, να το μεταλλάξουν και αν είναι δυνατόν να το ακυρώσουν», συμπληρώνοντας ότι «η επίθεση και η αμφισβήτηση στο ΓεΣΥ δεν σταμάτησε ποτέ» και ότι «οι κύκλοι, που δεν θέλουν αυτόν τον τύπο του ΓεΣΥ, με κάθε ευκαιρία καιροφυλακτούν για να το πλήξουν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ακόμα πως το Υπουργείο Υγείας έχει καθοριστικό ρόλο να διαδραματίσει σ’ ό,τι αφορά στον στρατηγικό σχεδιασμό, τη χάραξη πολιτικής για τη δημόσια υγεία, τη διασφάλιση της ποιότητας της σε συνθήκες ΓεΣΥ, για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί τα δημόσια νοσηλευτήρια έφτασαν στη σημερινή άσχημη κατάσταση, ενώ έχει μεγάλη ευθύνη για την υπόσκαψη, διάβρωση και τη συνεχή απαξίωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Τόνισε πως «είναι η ώρα να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια», καλώντας το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να προχωρήσουν σε έργα ουσιαστικής στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Με 12 ψήφους υπέρ, μια εναντίον και δύο αποχές, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος που θα έδινε το δικαίωμα στη Γενική Συνέλευση να διεξαγάγει...

CIA: Χωρίς την αμερικανική βοήθεια, η Ουκρανία θα χάσει ως το τέλος του 2024

Ο επικεφαλής της CIA προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2024, εκτός εάν...

Ετήσια αύξηση 6% στο ΑΕΠ του Πεκίνου το πρώτο τρίμηνο του 2024

Το ΑΕΠ του Πεκίνου ξεπέρασε το 1,05 τρισεκατομμύριο γιουάν (140 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο τρίμηνο του 2024, με ετήσια αύξηση 6%, σύμφωνα με τις τοπικές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!