18.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 2:44

Ανοίγει η Πύλη εμβολιασμού για ηλικίες 55-56 και 53-54 ετών – Ρύθμιση και για τους 61 και άνω

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού κατά της COVID-19, με τελικό στόχο την θωράκιση της υγείας των πολιτών μέσα από την εμβολιαστική κάλυψη σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι την περίοδο 13-17 Απριλίου η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις ακόλουθες ομάδες:

  1. Ηλικιακή ομάδα 55-56: Από την Τρίτη, 13 Απριλίου, στις 8 το πρωί μέχρι και την Τετάρτη, 14 Απριλίου, στις 8 το βράδυ. Θα διατεθούν 20,000 ραντεβού.
  2. Ηλικιακή Ομάδα 53-54: Από την Παρασκευή, 16 Απριλίου, στις 8 το πρωί μέχρι και το Σάββατο, 17 Απριλίου, στις 8 το βράδυ. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τον αριθμό των ραντεβού που θα διατεθούν.

Επιπλέον, λόγω του τεχνικού ζητήματος που προέκυψε στην Πύλη Εμβολιασμού τις ημέρες που είχαν προτεραιότητα τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω, θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στα άτομα ηλικίας 61-63 ετών, να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα άτομα ηλικίας 61-63 την Πέμπτη, 15 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί γίνονται σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες, με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια της AstraZeneca, της Moderna και της Pfizer, ενώ αναμένεται σύντομα να προστεθεί και το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Προτρέπονται οι πολίτες να προχωρούν στη διευθέτηση του ραντεβού τους για εμβολιασμό με τα διαθέσιμα, επιστημονικά εγκεκριμένα και αδειοδοτημένα εμβόλια. Πιθανή καθυστέρηση στην εμβολιαστική κάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή νόσηση και ανάγκη για νοσηλεία.

OI 61 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

Νέος προγραμματισμός έχει γίνει σχετικά με τους εμβολιασμούς που αφορούν στα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω έπειτα από το τεχνικό πρόβλημα που είχε προκύψει στην Πύλη Εμβολιασμού το πρωί της Τετάρτης (7/4) ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι δεν είχαν προλάβει.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στα άτομα ηλικίας 61-63 ετών, να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα άτομα ηλικίας 61-63 την Πέμπτη, 15 Απριλίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού είχε τεθεί εκτός λειτουργίας την περασμένη Τετάρτη, λόγω του αυξημένου όγκου των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί ταυτόχρονα για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!